De beste zonwering voor thuis

De beste zonwering voor thuis

12 augustus 2020

Met de enorm hoge temperaturen de afgelopen weken en de verwachting dat dit eerder het nieuwe normaal dan een uitzondering zal zijn, is het verstandig om structureel een oplossing te bedenken thuis. Eén van de belangrijkste oplossingen om warmte in en rondom het huis tegen te gaan is de inzet van zonwering. In dit artikel zal verder worden omschreven welke zonwerking er bestaat, wanneer en waarom je voor een bepaalde zonwering dient te kiezen om vervolgens af te sluiten met een top 10 beste zonwering voor thuis. 
Mocht je behoefte hebben aan verkoeling in huis, dan wordt het artikel "Beste airco" aangeraden.  
Ben je dus even helemaal klaar met de zon, dan kan je met een zonwering je eigen stukje schaduw creëren in je tuin, dakterras, woonkamer of balkon. Er zijn veel soorten zonwering om uit te kiezen, zoals uittrekbare zonneschermen zodat je niet alleen in de schaduw zit maar ook de wind kwijt bent, een rolluik om de kamer koel te houden of een schaduwdoek of parasol voor het terras. 
Welke soorten oplossingen er zijn vind je hieronder.

Parasols

Parasols zijn er voor de bescherming tegen de zon als jij lekker buiten wilt zitten. Met een grote parasol kan je je gehele tuinset beschermen tegen de zon terwijl je met een kleine specifieke plekken kan beschermen. er zijn verschillende soorten parasols, zweefparasols zijn ervoor om aan de zijkant van de plek te zetten zodat deze geen ruimte in het centrum inneemt. Parasols bieden goede bescherming tegen de zon en kunnen je tuin echt compleet maken. Ook zijn de kleinere exemplaren eenvoudig mee te nemen naar het strand en/of te verplaatsen.
Je hebt naast de bekende stokparasols ook zweefparasols, muurparasols, stokparasols en strandparasols.

Schaduwdoeken

Deze kun je boven je tuin hangen, zodat je fijn beschut van je tuin kunt genieten in de hete zomerse dagen. Deze zonnedoeken filteren de UV-straling en bieden schaduw op elke plek die je maar kan wensen. De Schaduwdoeken zijn bestand tegen normale weersinvloeden en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Maak de keuze voor een schaduwdoek die bij je past door te kiezen voor een modern, hoogwaardig of functioneel model. Ze zijn er in verschillende maten: vierkant, driehoekig, rechthoekig én in diverse kleuren te bestellen.
Een schaduwdoek monteer je vaak met haken in de muren of het hout en laat je gedurende een periode hangen.

De bronafbeelding bekijken

Rolluiken

Klaar met de hitte in je huis? Een rolluik is perfect om de zon tegen te houden. Je hebt de keuze uit handbediende of elektrische rolluiken die je via een afstandsbediening of een app kan bedienen. Ideel om overdag de warmte in huis te beperken en 's nachts zorgen ze voor ventilatie omdat je de ramen open kunt houden. Dit geet een extra beveiliging voor je huis. Kijk goed naar de type rolluiken of deze geschikt zijn voor je raam. Ook vind je hier alle benodigde accessoires als rolluikmotoren, bandopwinders en optrekbanden.
Zonneschermen
Een zonnescherm zorgt niet alleen voor een schaduwplek, maar biedt ook bescherming tegen de wind. Een knikarm zonnescherm is ideaal voor ruimtes waar een vrije doorloop nodig is. Denk aan een terras waar de ruimte onder het scherm vrij moet blijven voor tafels en stoelen. Een uitval zonnescherm heeft twee langere en onbuigbare armen. Dit model is doorgaans goedkoper dan een knikarmscherm, maar net zo effectief.

Luifels en markiezen

Naast zonneschermen heb je ook de wat luxere en duurdere varianten zoals een luifel of markies. Zorg dat je een ervaren specialist in huis neemt om iets aan de gevel te monteren dat ook geschikt is en blijft hangen. Voldoende aanbod ook in maten, kleuren en stoffen.

Top 10 zonwering

Omdat er verschillende soorten oplossinegn zijn voor zonwering thuis - dit is dus afhankelijk van de plekken en ruimten waar de zon gedurende de dag komt - is er voor alle soorten zonweringen een uiteindelijke top 10 ontstaan welke hieronder wordt toegelicht voorzien van productinformatie, foto's en prijzen. Doe er je voordeel mee, ga voor gemak en kies de beste zonwering als oplossing voor bij jou thuis!

1. Kopu ronde stokparasol Calma met voet 

Parasol Kopu Calma is een mooie 300 cm ronde parasol. Hij is uitgevoerd met 8 stevige baleinen en een stevige (38 mm) staander. Het polyesterdoek is waterafstotend en heeft in het midden een windvanger. Omhoog zetten gaat zeer eenvoudig met een katrolsysteem. Verder kan de parasol ook schuin gezet worden.

€ 169,95
 

2. Schaduwdoek - zonnezeil

Dit zonnezeil is een efficiënte en goedkope oplossing om uw zwembad of terras te beschermen tegen de warmte en de schadelijke UV-stralen.
SCHADUWDOEK - ZONNEZEIL - DRIEHOEK 3.6 x 3.6 x...
 
€ 37,43
 

3. Parasol Ø 300 cm + Parasolvoet 25 KG

Geniet van de zon en galekker naar buiten.Als het hoogzomeris, kan het ook tewarm zijn om in de zon te zitten. Zoek dan deverkoeling van de schaduw op. Deze parasol bestaat uit een aluminium paal met metalen baleinen en heeft een doek van polyester. 300 cm. Met draai- en kantel-mechanisme en ventilatiegat. De stokdikte van deze parasol is 45 mm.
Parasol Ø 300 cm + Parasolvoet 25 KG
 
€ 149,99

4. Canvas zonnescherm met luifer

Dit zonnescherm zorgt voor schaduw in uw tuin, of op bijvoorbeeld uw dakterras wanneer u hier behoefte aan heeft op warmere zonnige dagen. Door de royale afmetingen van het knikarmscherm , levert dit een ruim schaduwoppervlak op, zodat u niet constant van plek hoeft te verwisselen. Dit zonnescherm is weer en UV bestendig, wat verkleuring door fel zonlicht voorkomt. Deze fraaie zonwering wordt geleverd zonder frame, en is geschikt op uw bestaande frame te plaatsen.
Canvas zonnescherm met luifer 6 x 3 m (blauw wit)
 
€ 78,99

5. Relaxdays klem zonwering - markies - zonwering balkon

Je wilt van alle voordelen van een zonwering genieten, zonder blijvende schade aan de woning achter te laten? Dan is het klemzonnescherm de juiste keuze, om de zomer op het balkon, het terras of in de tuin te doorbrengen. Noch verblindend licht noch schadelijke UV stralen of regen laten de goede stemming bij jou of je dierbaren verderven. De balkon zonwering is te bedienen met behulp van een handige zwengel. Het stabiele frame van staal eindigt boven als ook onder op ronde kappen, om de vloer, muren of het daarboven liggende balkon niet te beschadigen. Klemzonnescherm in verschillende groottes.
relaxdays klem zonwering - markies - zonwering...
 
€ 149,90

6. VidaXL Rolluik aluminium wit

De rolluiken zijn gemaakt van hoogwaardig aluminiumplaat gevuld met polyurethaanschuim met speciale tweelaagse verfcoatings (systeem PU/PA). Hierdoor zijn de luiken bestand tegen slijtage en weersinvloeden. De rolluiken zijn ontworpen om het energieverbruik van het gebouw te verbeteren en kunnen de verwarmingskosten in de winter aanzienlijk helpen verlagen; terwijl in de zomer, wanneer de zon schijnt en de buitentemperatuur stijgt, ze een aangenaam gevoel van koelte bieden en rust geven aan ogen die vermoeid zijn door de felle zon.
vidaXL Rolluik 100x130 cm aluminium wit€ 139,99

7. Eurotrail Parasol

Met de Eurotrail Strand Parasol zit u veilig en beschermt uit de zon. De Strand Parasol is gemaakt van een stevig polyester materiaal met een zilveren UV block coating en een beschermingsfactor van 50+ UPF. U kunt de Parasol bovenin kantelen en wordt geleverd inclusief draagtas.
Eurotrail Parasol - Blauw
 
€ 29,99

8. Balkonparasol parasol muurparasol

Paraplustandaards staan eigenlijk altijd in de weg vandaar dat Brulo nu de parasol introduceert voor aan de muur. Deze parasol zorgt ervoor dat er op het terras en of balkon in de schaduw gezeten kan worden. Vanwege het unieke design is de gehele parasol beschikbaar en niet maar de helft. Product is gemaakt van aluminium, RVS en enkele onderdelen van plastic. Parasol komt met een handslinger en inclusief montagemateriaal.
Balkonparasol parasol muurparasol Creme
 
€ 149,00

9. Schaduwdoek - Zonnezeil - Vierkant

Dit zonnezeil is een efficiënte en goedkope oplossing om uw zwembad of terras te beschermen tegen de warmte en de schadelijke UV-stralen. Bovendien geeft dit zonnezeil uw leefplaats buitenshuis een moderne en luxueuze touch.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden