Online autobanden kopen

19 november 2018

Tegenwoordig bestelt men steeds meer online. Ook autobanden worden inmiddels via het internet aangeschaft. Gezien de voordeligere prijzen op het internet, dit komt onder meer omdat er geen winkelruimte gehuurd hoeft te worden en continue personeel in de winkel te staan, loont het de moeite om u hier verder in te verdiepen. Omdat het belang van goede autobanden enorm is en de prijzen toch nog fors, wilt u wel in één keer de juiste banden bestellen. Het aanschaffen van online autobanden is eenvoudig en we laten u hieronder zien wat je moet doen om tot de juiste bestelling te komen.

1. Zoek de maat van uw autobanden

De originele bandenmaat, het model en het merk van de band worden op de zijwand van de band afgedrukt. U moet deze numerieke formule kopiëren en gereed houden. De codes kunnen enigszins variëren, maar ze zijn meestal een combinatie van letters en cijfers. Meer informatie over de beste autobanden vindt u hier.
Image result for autobanden


2. Zoek een gerenommeerde website

Het hele proces van online winkelen is afhankelijk van het vinden van een betrouwbare bandenwinkel. Er zijn diverse online aanbieders en u kunt op www.bandensitesvergelijken.nl op basis van uw wensen, reviews en aanbieders een juiste keuze maken. Of lees het artikel "Top 10 aubanden aanbieders". 

3. Gebruik de zoekhulpmiddelen van de website

De meeste websites hebben een zoekmachine die u kunt gebruiken om de juiste band voor uw auto te vinden. Zo vindt u eenvoudig de juiste band voor uw auto. De maat, zowel de breedte als de hoogte, en het model zijn het belangrijkste. Maar ook het merk kan van belang zijn. Hoe goedkoper of onbekender het merk, des te groter de kans dat de band minder lang mee gaat.

4. Houd de kortingen in de gaten

Bijna alle websites bieden kortingen en deals. Ook worden er prijsgaranties aangeboden. Let goed op de kleine lettertjes in combinatie met reviews van anderen alvorens u de bestelling in orde maakt. 

5. Controleer de installatie

Alleen banden online kopen is niet genoeg. Uw banden moeten in uw auto worden geïnstalleerd. In dit geval moet uw factuurprijs worden verdisconteerd om zo rekening te houden met de installatiekosten die nog uit uw eigen zak moet komen. Er zijn echter ook online bandenaanbieders die een all-in deal hebben waarbij u ook betaalt voor de band, de verzend- en bezorgkosten en installatiekosten. De banden worden dan geleverd op een servicepunt naar keuze en u plant zelf de afspraak in om de banden te installeren.


Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.