Populaire merken autoband

21 november 2018

Er zijn tegenwoordig niet alleen veel online aanbieders van autobanden, ook behoorlijk wat merken te vinden. Deze merken worden via de bandenaanbieders verkocht. De beste autobanden leest u hier, maar wat zijn nou de populairste merken autoband?
Hieronder vindt u een overzicht van 5 bekende autobanden met een omschrijving per merk.

Bridgestone

Bridgestone Corporation is een van de grootste banden- en rubberfabrikanten ter wereld. Het merk verkoopt in meer dan 150 landen banden en andere producten en heeft 105.000 mensen in dienst. In Europa werken meer dan 9000 mensen bij Bridgestone, verspreid over zes fabrieken, een technisch centrum en verschillende nationale verkooporganisaties. Oprichter Shojiro Ishibashi wilde ‘de maatschappij voorzien van superieure kwaliteit’. Dat doet Bridgestone nu al sinds 1930. De bandenfabrikant biedt banden voor bijna alles wat zich op wielen voortbeweegt. Bridgestone heeft een uitgebreid assortiment aan zomerbanden, winterbanden en 4-seizoenenbanden.
Bridgestone autobanden bieden optimale prestaties onder alle weersomstandigheden. De Bridgestone winterbanden en zomerbanden zijn goed van kwaliteit in alle omstandigheden.
1. Comfort en maximale grip op de weg.
2. Optimale prestaties onder alle weersomstandigheden.
3. Duurzaamheid door minder slijtage.
4. Kwaliteit en optimale prestaties.
5. Bridgestone is 1 van de grote bandenleveranciers ter wereld. 

Continental

Continental Banden Groep B.V. is een onderdeel van Pon, één van Nederlands grootste familiebedrijven. Pon is een internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Bij Pon werken bijna 13.000 mensen verspreid over 450 vestigingen in 32 landen.
De hoofdactiviteit van Continental Banden Groep B.V. is het importeren en distribueren van banden van de merken Continental, Uniroyal, Semperit, Gislaved en Achilles.
Naast de activiteiten op het gebied van personenwagen-, bestelwagen-, en tweewielerbanden, is de groep actief op de markt van industriebanden, stalen en lichtmetalen velgen en technische rubberproducten.

Zowel de zomerbanden als de winterbanden van Continental komen als beste uit de tests van onafhankelijke bladen en instituten. De banden van Continental komen als beste uit de testen van de ANWB en de Consumentenbond.

Goodyear

Goodyear is een belangrijke producent van luchtbanden voor allerlei voertuigen als personen-, bestel- en vrachtwagens. Het produceert ook banden voor landbouwvoertuigen en vliegtuigen. Het beschikt over 50 fabrieken in zo’n 22 landen.
De producten van Goodyear worden in bijna alle landen verkocht. Verder beschikt Goodyear over ruim 1200 vestigingen waar particulieren en bedrijven terechtkunnen voor service en onderhoud. Bij het bedrijf werkten in 2016 circa 66.000 medewerkers.
De voorgaande jaren was Goodyear het op twee na grootste bandenbedrijf ter wereld, na Bridgestone en Michelin.

Image result for autobanden

Michelin

In 1937, 46 jaar na de uitvinding van de demonteerbare rubberband door de gebroeders Michelin, werd Michelin Nederland opgericht. Het hoofdkantoor vestigde zich eerst in Amsterdam en verhuisde daarna naar Drunen. Michelin draagt vanuit Drunen de visie uit van innovatie, mobiliteit en maatschappelijke vooruitgang in Nederland.
Daarnaast heeft Michelin in Breda een internationaal distributiecentrum, gericht op opslag- en distributie voor banden bestemd voor het Midden-Oosten en Afrika.
Michelin neemt een leiderspositie in op elke bandenmarkt. Het bedrijf benut zijn technologische expertise, innovatievermogen, kwaliteitsproducten, kwaliteitsdiensten en gevestigde merken om zijn groeistrategie te stimuleren en de doeltreffendheid van elk aspect van zijn bedrijfsvoering te verbeteren.

Enkele kerncijfers en feiten over de groep Michelin in 2016 :
111.700 werknemers, 187 miljoen banden gefabriceerd, € 20,9 miljard omzet, 68 productie-eenheden in 17 landen, Marketingactiviteiten in 171 landen.

Vredestein

Vredestein is één van de oudste bandenfabrikanten ter wereld te zijn, met een geschiedenis die meer dan 100 jaar terug gaat.

Innoveren is vooruitzien - Rubber zit al sinds begin vorige eeuw in het bloed en zit samen met innovatie in het DNA van Vredestein. Het heeft hen gebracht waar ze nu staan: een vooraanstaande Europese fabrikant van topklasse banden.

Unieke positie in banden voor klassieke auto’s - Moderne techniek, klassiek design, dat kenmerkt de banden die Vredestein ontwikkelde voor de groeiende markt van klassieke auto’s. Met het Vredestein Classic-programma nemen zij een unieke positie in binnen dit segment en met de tyre selector is de juiste band voor iedere klassieker of youngtimer snel gevonden.

Europees - Als fabrikant van premiumbanden in het hart van Europa weten zij als geen ander wat de markt verlangt. Innovatie is altijd een sleutelbegrip geweest en vanuit het in Enschede gevestigde internationale R&D Centre worden banden ontwikkeld en getest die regelmatig als testwinnaar uit de bus komen.
 
Groei - De fundamenten voor verdere groei zijn al gelegd. Onder meer door het toepassen van de allernieuwste productietechnieken in de fabriek in Enschede, nauwere samenwerking met autofabrikanten, een nieuw kantoor in Frankfurt en uitbreiding van de productiecapaciteit in Hongarije. Door vanuit strategische posities dichtbij hun partners in Europa te opereren, streven zij ernaar om nog beter in te kunnen springen op toekomstige wensen uit de automotive-markt.

Bandenconcurrent

Reviews autobanden

Benieuwd naar ervaringen van anderen met een bepaald merk autoband of juist een online aanbieder? Lees op Websitesvergelijken.nl de reviews. Zo kunt u de online autobanden aanbieders en bandenmerken met elkaar vergelijken op basis van objectieve beoordelingen, ervaringen, aanbevelingen en klachten.


Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.