SOA thuistest, hoe werkt het?

18 september 2018

SOA thuistest

Tegenwoordig kun je jezelf eenvouding zelf thuistesten op een soa. Dit gaat volledig anoniem. Wanneer je niet naar de dokter of huisarts wil en je hebt een vermoeden welk soa je hebt, dan bestaat er tegenwoordig de mogelijkheid om zelf thuis een test af te nemen om te kijken of je een soa hebt. Op verschillende sites - aanbieders voorzien van reviews staan op thuistestenvergelijken.nl -  kun je online een soa thuistest bestellen. De thuistest wordt volledig anoniem en in een blanco envelop opgestuurd.

Hoe werkt de soa thuistest

Over het algemeen werkt een soa thuistest als volgt: je krijgt een potje of buisje thuisgestuurd. Dit zijn belangrijke hulpmiddelen voor het verzamelen van het testmateriaal. Ook wordt er een aanvraagformulier bijgevoegd en een duidelijke instructie. Je neemt het testmateriaal af en doet dit in het potje of buisje en vult vervolgens het aanvraagformulier in. Hierop vul je de datum in wanneer de test is afgenomen. Ook staan er codes (deze corresponderen met de codes die je op het ingestuurde formulier staan) op het formulier die je voor jezelf dient achter te houden om zo vervolgens de check te kunnen doen via een online portal. Het testmateriaal verpak je vervolgens in een envelop en stuur je op in de bijgeleverde envelop. Om de kwaliteit te waarborgen raadt men aan om het testmateriaal zo spoedig mogelijk na afname op te sturen, zodat er zo goed mogelijke en zuivere uitslag volgt.  De envelop of eventuele doos kan ongefrankeerd worden opgestuurd naar het antwoordnummer. Vervolgens heeft het lab ongeveer drie dagen nodig om het opgestuurde testmateriaal te onderzoeken en te voorzien van een oordeel. De uitslag wordt vermeld op het online portal waar u toegang tot heeft met de eerder ontvangen codes. Zo simpel, betrouwbaar en anoniem is het dus echt. 

Testalize.me - 100% anoniem testen

Wat als de uitslag positief is

Wanneer de test positief is, dan raadt men aan om alsnog een huisarts te bezoeken om het soa te bestrijden en te behandelen. Wanneer je liever niet naar je eigen huisarts gaat, dan is dit ook een mogelijkheid.

Welke SOA thuistesten zijn er  

Er zijn verschillende soorten soa's die thuis getest kunnen worden. De bekendste zijn: clamydia, gonorroe, herpes, hepatitis-B, HIV, syfilis.

Tot slot: Er zijn verschillende meningen over de betrouwbaarheid van thuistesten, maar gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren is de betrouwbaarheid van thuistesten enorm toegenomen en worden veel online besteld voor een first opinion. Mochten er toch nog twijfels en klachten zijn, dan is het altijd raadzaam om (alsnog) een arts te bezoeken. 

 


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.

Websites