Top 10 chromebooks van 2021

Top 10 chromebooks van 2021

19 november 2020

Naast Windows van Microsoft en macOS van Apple heeft ook Google een eigen besturingssysteem gemaakt voor laptops: Chrome OS. De zogenaamde Chromebooks die het systeem draaien, zijn vaak wat relatief goedkoop. 
Chromebooks zijn laptops, tablets of 2-in-1-apparaten met Chrome OS, het snelle, slimme en goed beveiligde besturingssysteem
Met een Chromebook ben je altijd snel online. Chromebooks draaien op het besturingssysteem Chrome OS. Het systeem is zo licht, dat je minder afhankelijk bent van een processor of harde schijf. Een Chromebook met SSD-schijf start supersnel op, zo kun je direct aan de slag. Windows-programma's werken niet op een Chromebook. Wel kun je op veel Chromebooks via de Google Play Store veel populaire apps downloaden, zoals Word, Powerpoint, Spotify en Netflix. 

Doordat een Chromebook vrij beperkt is in de mogelijkheden, is deze wel erg eenvoudig te gebruiken. Gebruik je je computer alleen maar om je e-mails te checken, wat op te zoeken en af en toe een documentje te tikken? Dan heb in principe genoeg aan een Chromebook. Als er minder functies zijn, kan er ook minder misgaan.

bol.com | HP Chromebook 14a-na0061nd - Chromebook - 14 Inch

Eerder dit jaar is het artikel "De 10 beste chromebooks voor op school" geschreven en gepubliceerd op deze site waarin dieper wordt ingegaan op wat een chromebook is, voor wie het is, hoe het werkt en de voor- en naelen van een chromebook.
Voor 2021 (dat is het al bijna) hebben wij alvast research gedaan en de beste chromebooks gerankt. Dit heeft opnieuw geresulteerd in de 10 ons inziens beste chromebooks voor 2021. Natuurlijk worden er gedurende het jaar nog nieuwe chromebooks ontworpen en op de markt gebracht, maar in beginsel zijn de beste van nu het uitgangspunt geweest voor onderstaande lijst. De lijst is zorgvuldig samengesteld op basis van onafhankelijke reviews en ervaringen, onderzoek, eigen ervaringen, eventuele klachten, betrouwbaarheid en kwaliteit, prijs en leverancier.

Wil je het beste en een betrouwbaar chromebook waarin de prijs/kwaliteit in balans is? Neem dan onderstaande chromebooks door, bepaal elke het beste bij de behoeften past en bestel snel en eenvoudig online. Prijzen zijn tussen de €250,- en €600,-.

Top 10 beste chromebooks 

1. Acer Chromebook 314

Met deze Acer Chromebook 314 schrijf je verslagen, stuur je e-mails en kijk je films op Netflix. Op het touchscreen swipe je met je vingers door al je bestanden en foto's heen. Praat je vaak met je vrienden via Skype of een ander videochat programma? De webcam heeft een brede kijkhoek van 170 graden dus mensen in je omgeving nemen ook deel aan het gesprek. Deze Acer draait op Chrome OS. Met dit energiezuinige besturingssysteem werk je vanuit de cloud en de Chrome browser. Je logt in met je Google account en werkt in online applicaties als Google Docs en Office 365.

Direct een Acer 314 bestellen voor €394,-

2. Lenovo Ideapad Duet Chromebook

Deze Lenovo Ideapad Duet Chromebook CT-X636F ZA6F0027NL is geschikt voor basis gebruik zoals internetten, e-mailen, notities maken en het gebruik van apps. Je koppelt het toestenbord en dankzij het touchscreen gebruik je deze chromebook ook als tablet. Neem de Lenovo Duet Chromebook overal mee naartoe door het compacte formaat en lichte gewicht.

Lenovo Ideapad Duet Chromebook CT-X636F ZA6F0027NL
€ 269,00

3. HP Chromebook x360

Klap het beeldscherm van de 14 inch HP Chromebook x360 14b-ca0500nd om en gebruik de Chromebook ook als tablet. Scroll met je vingers door foto's, webpagina's en documenten heen op het touchscreen. Doe dit in meerdere tabbladen tegelijkertijd want met 8 gigabyte werkgeheugen vertraagt multitasken deze HP niet. Deze Chromebook heeft een 3:2 beeldverhouding, waardoor meer informatie van webpagina's op het beeldscherm wordt weergegeven. Kijk een Netflix serie en geniet van heldere en duidelijke stemmen uit de ingebouwde Bang & Olufsen luidsprekers. Omdat deze Chromebook passief gekoeld is, heb je geen last van blazende ventilatoren die het geluid van je serie overstemmen. Videochat met het hele gezin of een aantal vrienden. De webcam heeft een breed 88 graden gezichtsveld, dus iedereen komt haarscherp in beeld. Op een Chromebook werk je in het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Je werkt vanuit de cloud in programma's als Google Docs en Google Sheets. Al je foto's, bestanden en filmpjes sla je op de 1 jaar gratis 100 gigabyte Google Drive online opslag op.
Voor €529,- direct een HP x360 in huis

4. Asus Chromebook Flip - 14 Inch

De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 is een ideale Chromebook voor het kijken van je films en series dankzij het omklapbaar touchscreen, super dunne schermranden en een scherp Full HD beeld met heldere kleurweergave. Met de snelle en stille Intel Core M processor voer je daarnaast snel en gelijktijdig meerdere taken uit. Deze Chromebook heeft tot slot een mooi design door de volledig metalen behuizing.

Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 - Chromeboo...
€ 529,00

5. Acer Chromebook R13 

De Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1 is een laptop waarmee je altijd en overal in de cloud werkt. Door het Chrome OS besturingssysteem log je in met je Google account op deze laptop en vervolgens bewerk je in de cloud teksten of tabellen en grafieken. Omdat je data in de cloud opslaat, heb je genoeg aan de 32 GB aan flashgeheugen. Bovendien heb je overal toegang tot alle bestanden in de cloud zolang je bent ingelogd bij Google. Dus of je nu op kantoor bent of in een vergadering zit, de juiste bestanden heb je altijd binnen handbereik. Genoeg van al die tabellen en grafieken? Start de Netflix app op en kijk je favoriete serie in Full HD.

6. Lenovo Chromebook C340 - 15.6 Inch

De Lenovo Chromebook C340-15 81T9000CMH is een ideale Chromebook voor het kijken van je films en series dankzij het omklapbaar touchscreen, super dunne schermranden en een scherp IPS Full HD beeld met heldere kleurweergave. Met de snelle en stille Intel Pentium processor voer je daarnaast snel en gelijktijdig meerdere taken uit. Deze Chromebook heeft tot slot een mooi design door de volledig metalen behuizing.
Lenovo Chromebook C340-15 81T9000CMH - Chromeb...
€ 426,00 

7. HP Chromebook 14a

Met de HP Chromebook 14a-na0070nd werk je in online programma's als Google Docs en bekijk je jouw favoriete series in full hd. Dat doe je door het lichte gewicht van slechts 1,46 kilogram ook onderweg. Zit je in de trein en schijnt de zon op je beeldscherm? Dankzij het ontspiegelde scherm heb je geen last van reflecterend zonlicht en werk je zonder problemen verder. Deze HP draait op Chrome OS. Met dit energiezuinige besturingssysteem werk je vanuit de cloud en de Chrome browser. Je logt in met je Google account en werkt in online applicaties van Google.

8. Asus C523NA - 15.6 Inch

Deze Asus Chromebook C523NA-EJ0052 is geschikt voor basis gebruik zoals internetten, e-mailen, notities maken en het gebruik van apps. Met het Full HD IPS scherm geniet je van een heldere kleurweergave en een scherp beeld. Ideaal voor het bekijken van je films en series. Verder heeft deze Asus Chromebook een moderne uitstraling dankzij de extra dunne schermranden en tot slot biedt het 15.6 Inch beeldscherm je veel werkruimte.
Asus C523NA-EJ0052 - Chromebook - 15.6 Inch
€ 299,00

9. Lenovo Chromebook S345

Met de 14 inch Lenovo Chromebook S345-14AST 81WX0009MH heb je overal toegang tot je documenten en bewerk je ze online. Deze laptop draait namelijk op Chrome OS in plaats van Windows 10. Met dit besturingssysteem van Google werk je direct in de Chrome browser met programma's als Google Docs en Google Sheets. Gebruik je toch liever offline applicaties? Download dan Android programma's als Office en Excel in de Play Store. Of download Angry Birds en speel dit spel met je vingers op het touchscreen. Op het full hd IPS beeldscherm kijk je een film op Netflix in hoge resolutie en heb je vanuit alle kijkhoeken goed beeld. Dankzij het verlichte toetsenbord werk je ook in het donker verder.

10. Asus Chromebook C423NA- 14 Inch

Deze Asus is geschikt voor voor het bekijken van films en series in Full HD beeldkwaliteit en basis gebruik zoals internetten, e-mailen, notities maken en het gebruik van apps. Met het Full HD scherm geniet je van een heldere kleurweergave en een scherp beeld. Ideaal voor het bekijken van je films en series. Verder heeft deze Asus Chromebook een moderne uitstraling dankzij de extra dunne schermranden. Tot slot biedt een 14 inch voldoende werkruimte en is klein genoeg om mee te nemen.

Top 5 beste laptops

Wil je naast of in plaats van een chromebook een laptop aanschaffen, dan helpt de top 5 met de beste laptops je hierbij. Verschillende prijsklassen van verschillende merken om snel en eenvoudig een laptop voor in huis te bestelllen.

1. Asus X705MA(GML-R)

Schrijf een verslag of surf over het internet met de Asus X705MA(GML-R)-BX197T. Deze laptop is geschikt voor basistaken als internetten, e-mailen & tekstverwerken. Dankzij de SSD start de Asus binnen 15 seconden op en met 8 gigabyte werkgeheugen open je meerdere Word vensters tegelijkertijd. Het beeldscherm is ontspiegeld, waardoor je geen last hebt van storende lichtreflecties. Je werkt dan ook probleemloos verder in een zonnige tuin of op het balkon.

Aanschafprijs Asus: €499,- bij Coolblue

2. Apple Macbook Air - 13 inch - 128 GB

De Apple Macbook Air is geschikt voor het dagelijkse gebruik: internetten, e-mailen, tekstverwerking en films en series kijken in HD-beeldkwaliteit. Het HD-scherm biedt een gemiddelde beeldkwaliteit voor het bekijken van films en series. De laptop gaat tot wel 12 uur mee op een volle batterij en dankzij het lichte gewicht van de laptop is deze geschikt om onderweg te gebruiken. Dankzij de SSD en processor start de laptop binnen 15 seconden op. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf.
De MacBook Air beschikt over macOS Sierra, o.a. voorzien van Siri-integratie en iCloud Drive. Op iedere Mac met macOS Sierra zijn standaard allerlei handige apps al aanwezig. Foto's en iMovie voor het bekijken van foto's en bewerken van videobestanden. Voor productiviteit zijn Pages, Numbers en Keynote aanwezig. Pages is geschikt voor tekstverwerking, Numbers voor het maken van spreadsheets en Keynote voor het maken van presentaties. Gebruik je liever Office? De Office-programma's van Microsoft zijn gewoon compatibel met macOS Sierra.

Apple Macbook Air (2017) MQD32ZE/A - 13 inch ...
€ 929,00
 

3. Toshiba Tecra A50

De Toshiba Tecra A50-EC-16T i7-16GB-512GB is een 15,6 inch zakelijke laptop genoeg kracht voor programma's als VMware. Met 16 GB RAM en de Intel Core i7 processor bewerk je foto's, draai je simulaties en werk je met jouw favoriete IDE. Je werkt met Windows 10 Pro. Met dit besturingssysteem plan je zelf systeemupdates en maak je op afstand verbinding met het netwerk van kantoor. Zo deel je alvast een ontwerp met collega's als je een dag thuis aan het werk bent. Dit Tecra model is ook voorzien van een vingerafdruksensor. Hiermee log je in op basis van jouw vingerafdruk in plaats van dat je een wachtwoord typt.

4. Lenovo Ideapad 3 - 15.6 Inch

Deze Lenovo laptop adviseren wij voor dagelijks gebruik zoals internetten, het bekijken van films en het typen van verslagen tijdens je studie. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Dankzij het anti-glare scherm werk je ook in lichte omgevingen comfortabel.

Lenovo Ideapad 3 15IIL05 81WE00J4MH - Laptop -...
€ 739,00

5. Apple MacBook Air (2020) 1,2GHz

Deze Apple MacBook Air heeft een Intel Core i7 processor en 8 GB werkgeheugen. Je gebruikt hem daarom om al je zware programma's als Final Cut Pro te draaien. Op de 512 GB SSD bewaar je al jouw bestanden. Je werkt nu nog comfortabeler dankzij het vernieuwde Magic Keyboard met schaarmechanisme. Schrijf dat lange verslag dus gerust in één keer. Dit doe je waar je ook bent. Het True Tone Retina beeldscherm past zich namelijk automatisch aan op de hoeveelheid licht in de ruimte. Bovendien gaat Apple MacBook Air wel 12 uur mee op één acculading.
 

bol.com | HP 14s-dq1610nd Notebook Zilver 35,6 cm (14

Tot slot

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, opmerkingen of overige tips en informatie, deel deze dan. Middels een review bij een bepaalde site of reactie op een blog, help je niet alleen ons maar ook andere potentiële kopers. Je voorkomt teleurstellingen of helpt juist iemand op weg bij het vinden van de beste website of product. Snel en eenvouding laat je jouw ervaring achter op Websitesvergelijken.com.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden