Top 10 redenen om te gaan fietsen

26 mei 2019

Met de benzineprijzen op een historisch hoog niveau, en de verwachting is dat deze verder zullen stijgen, ben je waarschijnlijk al minder auto aan het rijden en meer gaan fietsen. Maar, voor het geval je het moeilijk vindt om de vierwielige gewoonte te doorbreken, hebben we hieronder tien andere redenen gevonden om te gaan fietsen in plaats van de auto te pakken.

1. Je ziet de stad zoals bestuurders dat niet kunnen

Op twee wielen en in een comfortabel tempo bewegen, kunt u genieten van uw omgeving en dingen zien, ruiken en horen die u nooit in een auto opmerkt. Welke van je buren heeft de best aangelegde tuin? Welke bakkerijen ruiken zo lekker dat je gewoon moet stoppen? Hoeveel verschillende architecturale stijlen kun je herkennen? Op een fiets kun je de schilderachtige route nemen en ontdekken en een toerist worden in je eigen stad. Elke rit is zo een avontuur.

Image result for sportieve fiets

2. Gezondheid en afvallen

Slechts 15 km/u trappen en je verbrandt ongeveer 400 calorieën per uur. En studies bewijzen dat fietsen een paar keer per week de bloeddruk en stress verlaagt, terwijl je je energie verhoogt en je algehele stemming verbetert. Uw arts moet misschien wat langer wachten om dat jacht te kopen!

3. U hebt één auto minder nodig en bespaart kosten

Volgens onze zeer onwetenschappelijke studie (lees: op Google), zijn de gemiddelde autokosten €400,- per maand. Dit is alleen nog maar de afschrijving, de verzekering, wegenbelasting en gemiddelde onderhoudskosten. En nog maar te zwijgen over de benzinekosten. Door dat voertuig te elimineren en je fiets te gebruiken, bespaar je gewoon veel geld.

4. Fietsen geeft een jeugdig gevoel

Het is een verbazingwekkend iets. Je voelt je jonger en krijgt feitelijk meer jaren uit je spieren, gewrichten en organen door simpelweg je zeer capabele zelf te gebruiken om rond te trappen in plaats van achter een standbeeld te zitten achter dat stuurwiel. Fietsen kan zelfs het dichtst in de buurt komen van een echte Fountain of Youth. Net als weinig andere sporten houdt het je fit en jong, met heel weinig kans op blessures. We kennen bijvoorbeeld genoeg 55-jarige reguliere renners die er uitzien en bewegen alsof ze dichter bij de leeftijd van 35 zijn, en ook 80-jarigen die nog steeds graag rijden - en kunnen omdat ze al jaren rijden.

5. Je komt nooit vast te zitten in het verkeer en hebt altijd de beste parkeerplek

Als je in een stad fietst en fietst tijdens het woon-werkverkeer, zul je dol zijn op het kunnen cruisen langs lange rijen voertuigen die aan rode lichten staan ​​(let goed op voor rechtsdraaiend verkeer dat je misschien niet ziet). Terwijl automobilisten uitlaat ademen (studies hebben aangetoond dat fietsers minder uitlaatgassen ademen), en toeteren tegen elkaar, voel je de bries en geniet je van de bezienswaardigheden langs de kant van de weg. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je altijd een geweldige parkeerplaats hebt en vaak zelfs je collega's verslaat die naar hun werk rijden.

Fietsenwinkel.nl

6. Je stopt makkelijker langs de weg

In je auto neem je nooit de tijd om tussentijds te stoppen om te genieten, een kop koffie te drinken of juist een ijsje te nuttigen langs de weg.

7. Fietsers zijn geliefd

Volgens een studie onder leiding van Dr. Romualdo Belardinelli, directeur van het Lancisi Heart Institute in Ancona, Italië, zijn de resultaten van aerobe oefeningen vergelijkbaar met die van Viagra, omdat beide de bloedvaten verbreden. Dat klinkt wellicht een beetje eng. Het punt is dat regelmatige lichaamsbeweging, zoals fietsen, je een beter gevoel geeft, je energie verhoogt en je zelfs helpt er beter uit te zien. Dit alles maakt je interessanter voor en geïnteresseerd in het andere geslacht.

8. Je kunt je sportschoollidmaatschap beëindigen

Buiten rijden overtreft zeker de loopband, elliptische machines en de drie stuks cardio-apparatuur die je nog steeds niet hebt uitgevonden. Ook niet wachten in de rij voor die machines. Het beste is dat je Popeye niet meer hoeft te spotten terwijl hij bankdrukkende gewichten gebruikt die gelijk zijn aan die van een kleine auto.

9. Je krijgt een gezonde kleur

Je bent in de open lucht en wanneer de zon schijnt, pluk je er de vruchten van. Een lekkere zomerse kleur is snel een feit. Zorg wel dat je goed smeert.

10. Je komt nooit meer te laat op je werk

Omdat je het verkeer kunt vermijden en sneller kunt cruisen dan vastgelopen voertuigen, zul je waarschijnlijk sneller op twee wielen pendelen en nooit meer te laat zijn. En als je te laat bent, is dat waarschijnlijk omdat je hebt besloten om de schilderachtige route te nemen. We hebben het ook gedaan. Maar zeg tegen je baas dat je een lekke band hebt. We weten dat je een lekke band binnen een paar minuten kunt repareren, maar dat doet hij niet. En hij zou onder de indruk moeten zijn dat je de moeite doet om erin te fietsen, jezelf gezond te houden en een parkeerplaats voor iemand anders te sparen.

Hopelijk bent u overtuigd om de fiets te gaan gebruiken als vervoermiddel in plaats van de vierwieler. Weet u niet welke fiets u dient aan te schaffen? Geen probleem, lees het volgende artikel "Welk type fietsen zijn er" en koop uw fiets online.


Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.