Wie is Bol.com - Reviews en ervaringen

26 juli 2019

In 1999 is Bol.com opgericht door het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG en het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. De naam 'Bol' was een afkorting voor Bertelsmann On-Line. Het zal u dan ook niet verbazen dat Bol.com een webwinkel is, inmiddels één van de grootste in Nederland en België. Momenteel werken er ongeveer 1700 man.
Sinds 2012 is Bol.com, na de overname door Ahold, onderdeel en 100% eigendom van Ahold Delhaize.
Naast het verkopen van het eigen assortiment, hebben particulieren de mogelijkheid om producten aan te bieden zoals tweedehands boeken, dvd’s, cd’s etc. En sinds 2011 is het ook voor andere winkeliers mogelijk om hun producten via Bol.com te verkopen. Zo kunnen zij via Bol.com hun assortiment aan het grote publiek aanbieden en hun omzet verhogen met als voordeel voor de consument dat het productaanbod toeneemt, maar ook door de onderlinge concurrentie de prijzen scherp en goed zijn.

Hoe werkt een online bestelling?

Indien het gewenste product is gevonden en geselecteerd, kan de bestelling in orde worden gemaakt. In veel gevallen geldt: voor 23:59 uur besteld, de volgende dag al in huis. Op deze manier shop je 24/7 online. De bestelling kan thuis bezorgd worden of bij een Bol.com afhaalpunt, zodat u het kunt ophalen wanneer het uitkomt. Dit kan bij in Nederland bij 4.000 afhaalpunten.
U kunt een bestelling eventueel ook uitproberen, aangezien er 30 dagen bedenktijd zijn. Mocht het product dus niet aan de wensen voldoen, dan kan het kosteloos en vaak ook zonder te printen worden geretourneerd. De bestelling wordt uitgeleverd door Bol.com zelf. Zij hebben de online producten, ook van andere winkeliers, op voorraad liggen. Zo kunnen ze aan hun verplichting voldoen en hebben ze de regie zelf in handen.


Afbeeldingsresultaat voor bol.com

Welke producten kun je op Bol.com kopen?

Inmiddels heeft Bol.com meer dan 9 miljoen actieve klanten in Nederland en België. Het biedt online meer dan 19 miljoen artikelen aan. Hiermee is Bol.com één van de populairste online winkels in  Nederland en België. Door de eenvoudige navigatie en prettige, overzichtelijke website, vindt u eenvoudig het juiste en meeste geschikte product.
De producten die worden aangeboden bestaat uit vierentwintig categorieeën. Onder andere Nederlandse en buitenlandse boeken, muziek, films, games, elektronica, speelgoed, babyartikelen, tuin- en klusartikelen vindt u op Bol.com, maar ook alles voor wonen, dieren, sport, vrije tijd en persoonlijke verzorging.

Kortingscodes Bol.com

Er zijn verschillende kortingscode websites die aangeven korting te geven voor uw aankoop bij Bol.com. Onderzoek en ervaring leert dat niet altijd alle aanbiedingen juist en/of geldig zijn. Het advies is dan ook vooraf een check te doen op internet en goed te kijken welke kortingscodes er eventueel zijn en op de betreffende site goed de voorwaarden te lezen. Indien u twijfelt over de kortingscode, wordt aangeraden rechtstreeks met Bol.com contact op te nemen. Vaak worden de beste prijzen en aanbiedingen op Bol.com zelf aangeboden en weergeven. Omdat er meerdere aanbieders zijn van dezelfde producten, kunt er ervan uitgaan dat zij onderling de scherpste prijzen aanbieden, iets dat in het voordeel is van de consument.

Image result for bol.com

Reviews & ervaringen

Bol.com scoort gemiddeld een "goed" op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot. Deze goed is gebaseerd op 24722 reviews van consumenten die eerder wat hebben gekocht.
Een aantal quotes / ervaringen leest u hieronder:

"Ik ben een tevreden klant bij bol.com. Wij hebben plafond ventilator met verlichting lamp deed het goed allen ventilator deed het niet we kregen een nieuwe toegestuurd het lag aan het zendertje ander erin gedaan nieuwe weer retour. ik ben een tevreden klant servers is geweldig"

"Heb op 24/7, voor 23.30, 2 opklapbare stoelen besteld. Op 25/7 1 stoel op tijd geleverd. Volgens de bezorger, zou de 2e stoel met een andere wagen geleverd moeten worden. Bij de klantenservice nagevraagd, de stoel was aangemeld en ik zou kunnen volgen wanneer de stoel geleverd zou gaan worden. Men kon niet zeggen wanneer. Op vraag, waarom geen 1 pakket, het pakket zou dan de groot zijn. Complete onzin. Om 16.00 weer bij de voortgang gekeken, de levering was verschoven naar de volgende middag. Weer thuisblijven en afwachten."

"1 cd nieuw en 1cd tweede hands besteld en binnen 4 werkdagen binnen stomweg super snel en heel fijn dat je van te voren te horen krijgt wanneer je pakketje word bezorgd. Echt helemaal SUPER"


Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.

Websites