Aliexpress.com

AliExpress is momenteel de grootste online winkel ter wereld en al 20 jaar actief. Iedereen heeft er vast wel ergens van gehoord, maar weet niet exact wie of wat AliExpress is en wat ze doen. De totale winst van de webshop van AliExpress is ongeveer drie keer zo veel als die van E-bay en Amazon tezamen. AliExpress is opgericht door de ontdekker van Alibaba, de chinese miljardair Jack Ma.
Wanneer je aan een Chinese website denkt en de producten die zij leveren, dan is vaak de eerste gedachte dat de kwaliteit en service slecht is. Dit imago is decennia geleden ontstaan, maar inmiddels niet meer terecht. Ook in China, het land van groei en ondernemen, heeft men niet stilgezeten en is alles doorontwikkeld. Zo zijn niet alleen de machines, mensen en materialen beter geworden, maar door de toegenomen kennis zijn vooral de producten inclusief kwaliteit flink verbeterd. Los hiervan, is AliExpress een website dat faciliteert en niet zelf prodcuten aanbiedt of ontwikkeld of produceert. Op het platform kunnen bedrijven hun producten aanbieden en zo zijn er miljoenen verschillende en aanbieders actief die via AliExpress hun producten aan de consument leveren.

Waarom kiezen voor AliExpress?

Er zijn toch genoeg winkels in Nederland, Europa en op het internet om je producten te bestellen? Toch loont het de moeite om je aanschaf via een webshop buiten Europa te doen. Het aanbod met name vanuit Azië is enorm en de kwaliteit is ook goed te noemen. Azië staat toch bekend om de massaproductie en lage kosten. Dit zorgt ervoor dat inmiddels ook veel Nederlanders hun aankopen via deze webshops doen. Niet alleen gadgets, telefoonhoesjes en andere audio producten, maar ook kinderschoenen, kleding etcetera. En AliExpress heeft bewezen succesvol te zijn met een track-record van 20 jaar.
Natuurlijk zijn niet alle producten perfect, maar dat zie je dan ook terug in de prijzen. Wie verwacht voor een kwart van de Europese prijs eenzelfde tennisracket te krijgen van een Chinees merk, komt van een koude kermis thuis. De prijs/kwaliteit is gemiddeld wel erg goed te noemen. De prijzen zijn over het algemeen erg laag, en wellicht is dat de reden dat er veel Nederlanders bestellen. Voor een paar euro heb je bijvoorbeeld al een oplader, terwijl die bij de BCC een paar tientjes kost. Gezien het feit dat er geen bezorgkosten in rekening worden gebracht, maakt dat je eigenlijk wel gek bent door niet af en toe iets aan te schaffen via de webshop. De producten en bezorging zijn over het algemeen met 95% positieve reviews zeer betrouwbaar. Ook zie je per product een consumenten review staan.
De eigen ervaring leert dat je je eigenlijk nergens zorgen over hoeft te maken. De bezorging kan soms lang op zich laten wachten, maar vooralsnog zijn alle producten bezorgd. Zeker voor de aantrekkelijke prijzen is men bereid wat langer te moeten wachten.

Zijn de producten op AliExpress legaal?

Het klopt dat de meeste producten die online worden aangeboden, zeker uit China, hoogstwaarschijnlijk niet officieel zijn goedgekeurd. Dit zie je terug in zowel de kwaliteit (afwerking en stevigheid bij een telefoonhoesje) als de prijs. Vind je het belangrijk om een echt merk te hebben of kwaliteit, dan is AliExpress niet de juiste website voor jouw aanschaf. Weet wel dat ook Chinese producten aan een bepaalde standaard dienen te voldoen alvorens ze verkocht mogen worden. Denk aan veiligheid en andere strenge richtlijnen. De duurzaamheid van een product zal ten alle tijde minder en slechter zijn dan een Westers product, maar ook hier geldt weer de prijs/kwliteit verhouding.

Welke producten zijn er te koop?

Er is een ontzettend divers productenaanbod op AliExpress. Echt bijna alles is er te vinden, neem maar eens een kijkje. Ook verkopen ze er de bekende merken zoals Samsung e.d., maar de prijs van dit artikels is weer goedkoperin Nederland zelf dan via AliExpress. Onbekende merken en producten die jij niet kent zijn ontelbaar in bijna elke categorie.

Reviews en ervaringen

Op Trustpilot heeft AliExpress met "uitstekend" de hoogst mogelijk score. Met ruim 63 duizend reviews wordt de maximale score gerealiseerd, een unieke prestatie en bevestiging van de betrouwbaarheid van AliExpress. Een aantal reviews leest u hieronder:

27-2-2019 - Ellen - Uitstekende service!
Ik heb al meer dan 90 bestellingen geplaatst en ik heb alles ontvangen ,
1 x iets kapot en kreeg binnen 2 dagen mijn geld terug
1 x iets niet binnen en kreeg ook meteen mijn geld terug gestort.
Ik heb er hele goede ervaringen mee ook omdat trustpilot erachter zit.

21-2-2019- Henriette
Leuke spullen voor lage prijzen. Wanneer een product niet of beschadigd wordt geleverd, krijg je binnen een paar dagen netjes je geld terug.

30-11-2018 - Ingrid
Al meer dan 300 bestellingen gedaan bij AliExpress. Meestal dingen die ik hier in de winkel niet kan vinden, maar door de grote hoeveelheid verkopers wereldwijd die zijn aangesloten bij AliExpress, is bij Ali vaak wel te koop waar je anders niet aan kunt komen. De meeste verkopers zijn super beleefd en behulpzaam. Ik kreeg er meer aftersales service dan ik van Nederlandse winkeliers gewend ben. Maar helaas gaat het ook wel eens mis.


Artikelen over Aliexpress.com

Aliexpress.com Reviews

  Not received 3 orders 1 shop

  December 1 2022 shop 11–051051
  Orders 8158912281451469 not received
  81587961937911469 not received
  8158796158991469 not received
  Seller does not react after several complains.

  Geweldige site!

  Bestel al jaren met enige regelmaat op deze site diverse producten. Echte aanrader! Goedkoop, kwalitatief prima, goede en overzichtelijke site, breed en divers assortiment!! Wellicht wat lange levertijd maar wat wil je voor de prijs.

Bezoek Aliexpress.com

Schrijf een review