Wat is het verschil tussen de Greenegg, Kamado Joe en Black Bastard barbecues?

Wat is het verschil tussen de Greenegg, Kamado Joe en Black Bastard barbecues?

Wat is het verschil tussen de Greenegg, Kamado Joe en Black Bastard barbecues?
23 mei 2023

Als het gaat om buiten koken, zijn barbecues een geliefde keuze voor grill enthousiastelingen over de hele wereld. Onder de verschillende beschikbare opties zijn de Green Egg, Kamado Joe en Black Bastard barbecues aanzienlijk populairder geworden. Elk van deze merken biedt een unieke grill ervaring en combineert veelzijdigheid, duurzaamheid en uitzonderlijke prestaties. In dit artikel zal aandacht besteed worden aan de belangrijkste verschillen tussen de Greenegg, Kamado Joe en Black Bastard barbecues. 

De Big Green Egg, traditie en veelzijdigheid

De Green Egg barbecue, ook wel Big Green Egg genoemd, staat bekend om zijn uitgesproken eivormige vormgeving. Het is geïnspireerd op de oude Japanse kooktoestellen in kamado-stijl. Deze veelzijdige houtskool grill biedt een uitzonderlijke kookervaring, zodat je met precisie kunt roken, bakken, braden en grillen. 

Kenmerken en specificaties

De Big Green Egg is gemaakt van hoogwaardig keramiek, dat zorgt voor uitstekende warmte-isolatie en duurzaamheid. Deze barbecue set is verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van klein tot extra groot. Dit stelt je in staat om de barbecue te kiezen die het beste bij je behoeften en kookstijl past. Verder biedt deze set een nauwkeurige temperatuurregeling, waardoor je de mogelijkheid hebt om zowel op hoge temperaturen te grillen als op lagere temperaturen te roken. De Green Egg komt voorts met een breed scala aan accessoires, zoals roosters, pizzastenen, grillroosters en nog veel meer. 

Voordelen van de Green Egg

De Green Egg heeft verschillende voordelen die het een populaire keuze maken onder barbecue-enthousiastelingen. Het keramische materiaal van de Big Green Egg zorgt bijvoorbeeld voor uitstekende warmte-isolatie, wat resulteert in een efficiëntere en gelijkmatige warmteverdeling tijdens het koken. Dit leidt tot betere resultaten en sappiger vlees. Met de Green Egg kun je ook nog een breed scala aan kooktechnieken uitvoeren, zoals grillen, roken, bakken en zelfs pizza's bereiden. De Green Egg staat verder ook bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. 

Nadelen van de Green Egg

Hoewel de Green Egg veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Je zult bijvoorbeeld merken dat de Green Egg over het algemeen duurder is in vergelijking met andere keramische barbecues op de markt. Het kan een investering zijn voor mensen met een beperkt budget. Verder kan deze barbecue set behoorlijk zwaar zijn vanwege het gebruik van keramisch materiaal.  

Big Green Egg Large Main Image

Kamado Joe, innovatie en gemak

De Kamado Joe barbecue heeft naam gemaakt door innovatie en gemak te combineren. Net als de Green Egg is hij ook geïnspireerd op de traditionele kooktoestellen in kamado-stijl, maar voegt hij moderne verbeteringen toe. 

Kenmerken en specificaties

De Kamado Joe is gemaakt van hoogwaardig keramisch materiaal, vergelijkbaar met andere keramische barbecues. Het biedt uitstekende isolatie en duurzaamheid. Verder zijn deze barbecues zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, met diverse grilloppervlakken. Kamado Joe barbecues zijn ook nog uitgerust met een precisie luchtschuifregelingssysteem, waarmee je de luchtstroom en temperatuur nauwkeurig kunt regelen. Een ander uniek kenmerk van Kamado Joe is het Divide & Conquer-systeem, dat je in staat stelt om het grilloppervlak op te delen in verschillende kookzones. 

Voordelen van de Kamado Joe

De Kamado Joe biedt diverse voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor barbecue-liefhebbers. Denk maar aan het luchtschuifregelingssysteem van de Kamado Joe. Deze zorgt voor uitstekende temperatuurregeling. Verder kun je met de Kamado Joe niet alleen grillen, maar ook roken, bakken, stomen en zelfs pizza's bereiden. Het veelzijdige ontwerp maakt het mogelijk om een breed scala aan culinaire creaties te maken.Het unieke Divide & Conquer-systeem van Kamado Joe biedt flexibiliteit bij het bereiden van verschillende gerechten tegelijkertijd. Je kunt verschillende kookzones creëren en zo de optimale omgeving voor elk gerecht creëren. Net als de Green Egg zijn ook de Kamado Joe barbecues gebouwd om lang mee te gaan. 

Nadelen van de Kamado Joe

Ondanks de vele voordelen heeft ook de Kamado Joe enkele mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Net als de Green Egg bevinden de Kamado Joe barbecues zich over het algemeen in het hogere prijssegment van keramische barbecues. Dit kan een belemmering zijn voor mensen met een beperkt budget. Verder kan de Kamado Joe net als andere keramische barbecues behoorlijk zwaar zijn. Dit vanwege het gebruik van keramisch materiaal. Dit kan het verplaatsen en opbergen ervan bemoeilijken.

Kamado Joe - Classic II houtskoolbarbecue met onderstel en zijtafels

Black Bastard, duurzaamheid en vakmanschap

Black Bastard barbecues hebben een trouwe aanhang gekregen vanwege hun uitzonderlijke duurzaamheid en vakmanschap. Deze barbecues zijn handgemaakt met hoogwaardige materialen, zoals vuurvast keramiek en roestvrijstalen onderdelen. Black Bastard-grills blinken uit in het vasthouden en verdelen van warmte, waardoor een nauwkeurige temperatuurregeling tijdens het koken mogelijk is. 

Kenmerken en specificaties

De Black Bastard is gemaakt van hoogwaardig keramisch materiaal, dat zorgt voor uitstekende warmte-isolatie en duurzaamheid. Het keramiek is bestand tegen hoge temperaturen en biedt een goede vochtbehouding tijdens het koken. De barbecues van dit merk zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van compacte modellen tot grotere barbecues met een ruimer grilloppervlak. Verder is de Black Bastard uitgerust met een nauwkeurig luchtschuifregelingssysteem, waarmee je de luchtstroom en temperatuur binnen de barbecue kunt aanpassen. De Black Bastard barbecues worden ook nog geleverd met hoogwaardige, gietijzeren grillroosters. Deze roosters zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en zorgen voor mooie grillstrepen op het voedsel.

Voordelen van de Black Bastard

Het hoogwaardige keramische materiaal van de Black Bastard zorgt voor uitstekende warmte-isolatie. Hierdoor behoudt de barbecue een constante en gelijkmatige temperatuur, waardoor je optimale controle hebt over het kookproces. Je kunt met deze barbecue set verder een breed scala aan kooktechnieken toepassen, zoals grillen, roken, bakken en slowcooking. Dit maakt het mogelijk om diverse gerechten te bereiden en je culinaire vaardigheden uit te breiden. De Black Bastard is gebouwd om lang mee te gaan en biedt een assortiment aan accessoires die de mogelijkheden van de barbecue vergroten, zoals pizzastenen, wokpannen en rookhout.

Nadelen van de Black Bastard

De nadelen van de Black Bastard komen in grote mate overeen met die van de Green Egg en Kamado Joe. Ondanks de mogelijke nadelen blijft de Black Bastard een aantrekkelijke keuze vanwege zijn uitstekende warmte-isolatie, veelzijdigheid en duurzaamheid.

The Bastard Urban Large Compleet 2022 Main Image

Wat kosten een Black Bastard, Green Egg en Kamado Joe barbecue?

De prijzen van barbecues kunnen variëren afhankelijk van het model, de grootte en eventuele extra functies.

Black Bastard

De prijzen van Black Bastard barbecues kunnen variëren afhankelijk van het model en de grootte. Over het algemeen beginnen de prijzen voor een standaardmodel Black Bastard barbecue rond de €600 en kunnen oplopen tot meer dan €2000 voor grotere en meer geavanceerde modellen.

Big Green Egg

Big Green Egg barbecues staan bekend om hun duurzaamheid en veelzijdigheid. De prijzen variëren ook hier op basis van het formaat en de uitvoering. Over het algemeen starten de prijzen voor een Big Green Egg rond de €800 voor het kleinste formaat (Mini) en kunnen oplopen tot enkele duizenden euro's voor de grotere maten en meer geavanceerde modellen.

Kamado Joe

Kamado Joe biedt ook verschillende modellen en maten barbecues aan. De prijzen beginnen meestal rond de €800 voor de kleinere modellen en kunnen oplopen tot meer dan €2000 voor de grotere en geavanceerdere modellen.

  

Conclusie

Het selecteren van de ideale barbecue van de Big Green Egg, Kamado Joe en Black Bastard vereist een zorgvuldige afweging van je kookstijl, gewenste eigenschappen, duurzaamheid verwachtingen en budget. De Green Egg onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid, de Kamado Joe door zijn innovatieve eigenschappen en de Black Bastard door zijn duurzaamheid en vakmanschap. Door je behoeften en prioriteiten te evalueren, kun je een weloverwogen beslissing nemen die aansluit bij je culinaire ambities en garant staat voor een heerlijke grill ervaring voor de komende jaren.

gratis Close Up Foto Van Man Koken Vlees Stockfoto

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden