De beste digitale koortsthermometers van dit moment

De beste digitale koortsthermometers van dit moment

4 oktober 2020

Meet je temperatuur makkelijk digitaal, snel en betrouwbaar via oor of voorhoofd

Zeker nu met Corona is het van belang om vroegtijdig koorts te kunnen meten en niets handiger daarvoor dan een digitale koortsthermometer. Waar je vroeger met name rectaal koorts moest meten, zijn er tegenwoordig hele handige en nauwkeurige thermometers voor het temperaturen van verhoging via het voorhoofd, het oor of de oksel. Vaak zijn deze digitale thermometers gekoppeld aan een app op je mobiele telefoon waarmee je de temperatuur van je hele gezin, huisgenoten of familieleden kunt bijhouden en monitoren. Ze onthouden de gemeten temperaturen. Maar waar moet je op letten als je een digitale thermometer wilt kopen? Welke koortsthermometers zijn het beste en krijgen de beste reviews van echte gebruikers?

Wat zijn de beste digitale thermometers van dit moment?

Hieronder een overzicht van de 10 meest populaire digitale thermometers die via het voorhoofd meten. Tegenwoordig zie je deze vaak op TV nu het met Corona gebruikelijk is om op evenementen te controleren op koorts. De digitale thermometers die met voorhoofdeting zijn ideaal voor een snelle en nauwkeurige meting van de lichaamstemperatuur.

De top 10 digitale thermometers met voorhoofdmeting:

Bintoi® - Digitale Infrarood Voorhoofd thermometer - Incl. batterijen

Deze thermometer zorgt ervoor dat je vanop een afstand op een eenvoudige en accurate manier, de temperatuur kan meten. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Daarnaast is het ook bruikbaar voor volwassenen. 

 • Geschikt vanaf 0 maand
 • Hygiënische design, je hoeft het apparaat achteraf niet te steriliseren
 • Geschikt om koorts te meten als je baby slaapt: ▶ Beschikt over stille modus ▶ Heldere aflezing in het donker
 • Geschikt voor het meten van Kamertemperatuur, Vloeistoffen, zoals melkflesje en badwater (toestel is niet waterbestendig, hou toestel steeds op afstand)
 • Memory modus: Houdt je temperatuur verloop bij tot wel 35 metingen
 • Koortswaarschuwing

Te koop op bol.com voor € 33,95, bekijk hier

Ihealth PT3 digitale voorhoofdsmeter

Meet binnen één seconde je lichaamstemperatuur met deze Ihealth PT3. Deze koortsthermometer werkt contactloos, wat hygiënischer is dan een standaard thermometer. Houd het apparaat maximaal 3 centimeter van je voorhoofd af zodat de 3 ingebouwde sensoren de temperatuur zo nauwkeurig mogelijk meten. Omdat de PT3 slechts één knop heeft, is het apparaat gemakkelijk te gebruiken. Op het grote, ingebouwde scherm wordt de temperatuur weergegeven en het koortsalarm geeft een signaal als je temperatuur te hoog ligt. 

 • Het koortsalarm geeft aan of je koorts hebt of niet.
 • De meting is contactloos, dus extra hygiënisch en comfortabel in gebruik.
 • Dankzij ze eenknopsbediening is de thermometer voor iedereen gebruiksvriendelijk.

Te koop op coolblue.nl voor € 84,99, bekijk hier

Loye Infrarood thermometer

Deze thermometer maakt gebruik van gevoelige sensoren die heel snel en pijnloos u lichaamstemperatuur opmeet. Houd minimaal 3 en maximaal 5cm afstand en richt de thermometer op u voorhoofd (dit kan ook op andere plekken, maar het beste en het meest acurate is op uw voorhoofd.) druk dan op de knop en u krijgt binnen 1 seconde uw lichaamstemperatuur met de bijhorende kleur te zien. Deze thermometer heeft 2 kleurstanden. Zo ziet u in een oogopslag wat voor lichaamstemperatuur u hebt. Het beste en wat u waarschijnlijk het liefst wilt zien is de groene kleurstand. Deze stand geeft aan dat u lichaamstemperatuur in orde is. Dit geeft hij aan wanneer uw lichaamstemperatuur onder de 37,4ºC is.

Wat u niet wilt zien is de 2de kleurstand. Alles wat boven de 37,5ºC is betekent het dat u koorts heeft. Deze thermometer geeft dat aan met een rode kleurstand.

Te koop op bol.com voor € 38,99, bekijk hier

Basena - Digitale infrarood thermometer

Deze thermometer is goedgekeurd als medisch instrument door de Federal Drug Administration (FDA) en geplaatst in klasse 1; daarbovenop zijn alle vereiste keurmerken behaald, waaronder het CE-keurmerk en het FCC-keurmerk. Voor de waarborging van kwaliteit is deze thermometer geproduceerd bij een ISO9001 gecertificeerde fabrikant. Voordelen:

 • Zonder lichamelijk contact temperatuur meten
 • Makkelijk afleesbaar met kleuren: groen, oranje en rood
 • Geheugen: 32 metingen
 • Schakelt automatisch uit
 • Resultaat binnen 1 seconden
 • Accuraat (afwijking van max 0.1 graden celsius)
 • Alarm bij koorts
 • Het LCD scherm geeft met getallen en kleur aan wat de temperatuur is;
 • Groen: normale lichaamstemperatuur
 • Geel: verhoging
 • Rood: koorts

Te koop op bol.com voor € 35,-, bekijk hier

Easypix ThermoGun TG2 koortsthermometer

Deze infraroodthermometer is een hoogwaardig product. Het maakt gebruik
van infraroodtechnologie en voert elke keer dat het wordt ingeschakeld een
zelftest uit om de meetnauwkeurigheid te garanderen. Hou de thermometer ongeveer 5 centimeter van je vandaan en lees je temperatuur af van het grote, heldere lcd scherm. Is je temperatuur te hoog? Dan laat de alarmfunctie dat weten. De speciale vorm van de ThermoGun TG2 maakt het gemakkelijk om het apparaat in verschillende hoeken vast te houden. Dat maakt het meten van je eigen temperatuur een stuk soepeler. Sla tot 32 metingen op, zodat je ziet hoe stabiel je lichaamstemperatuur is. Na gebruik schakelt de ThermoGun TG2 zichzelf automatisch uit.De klinische nauwkeurigheid of afwijking van de thermometer is klinisch geverifieerd, de veiligheid en werkzaamheden ervan voldoen aan de vereiste nationale voorschriften.

Dit product wordt veel gebruikt in scholen, douane, ziekenhuizen, bedrijven en
thuis en andere plaatsen. 

Te koop bij Coolblue voor € 129,99, bekijk hier.

Withings Thermo digitale thermometer

Met de Withings Thermo meet je in één beweging contactloos je lichaamstemperatuur of die van een gezinslid. Beweeg de thermometer van het voorhoofd naar de slaap en zie binnen enkele seconden of je koorts hebt. De hoogte van de koorts zie je aan de hand van de kleuren groen, oranje en rood op het display. De lichaamsthermometer is te synchroniseren met je iOS- of Android-toestel. Via de Withings app sla je je gegevens eenvoudig op. Prettig als de Withings thermometer een rood signaal geeft en je herinnerd wil worden aan een volgende meting of gegevens mee wil nemen naar de dokter.

Te koop bij Coolblue voor € 99,95, bekijk hier

Hillar Digitale Thermometer Voorhoofd

Een van de voordelen van de 4 in 1 thermometer van Hillar is de duidelijkheid. Het waarschuwingsalarm laat korte piepjes horen wanneer er lichte, of hevige koorts aanwezig is bij de opgemeten persoon. Dit alarm wordt ondersteund door het groen, oranje of rood worden van de display.

 • De multi thermometer meet binnen 1 seconde je temperatuur op
 • Maak gebruik van zowel voorhoofd als oormeting
 • Meet ook met gemak de temperatuur van ruimtes en objecten
 • Bevat koorts waarschuwingsalarm met geluid en veranderende kleur.
 • De multi thermometer heeft een geheugen tot wel 35 metingen!
 • Maak gebruik van de meegeleverde pouch bag en bewaar je apparaat altijd schoon en veilig.
 • De thermometer wordt standaard geleverd met een Nederlandse gebruiksaanwijzing in een professionele verpakking
 • werkt op AAA batterijen (niet inbegrepen)

Te koop op bol.com voor € 39,95, bekijk hier

Setho Professionele Infrarood Thermometer 

Deze digitale thermometer is ontworpen voor alle leeftijden. Zo kan hij de temperatuur van baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen meten. Hij kan de temperatuur van 32 personen onthouden. Ook geschikt dus voor het meten van de temperatuur in de horeca of op scholen. Hij is niet alleen geschikt voor het meten van lichaamstemperaturen, maar ook voor bijvoorbeeld objecten en voedsel. Door de ingebouwde precisie sensor hoeft u niemand aan te raken, waardoor kansen op het overnemen van bijvoorbeeld een virus of bacterie aanzienlijk verminderen.

Andere voordelen:

Ergonomisch design. Hierdoor is hij zeer comfortabel in gebruik.Geschikt voor meerdere objecten. Batterij besparend design. Schakelt automatisch uit na 30 seconden. Bij normaal gebruik een batterij-levensduur van ten minste 5 jaar. Temperatuurresultaat in te stellen. Groen= goed, rood= slecht.
Meet temperaturen van -20 ⁰C tot 50 ⁰C.

Te koop op bol.com voor € 69,95, bekijk hier.

Inventum TMC609 digitale voorhoofdthermometer

De Inventum TMC609 is een koortsthermometer die contactloos je lichaamstemperatuur meet, waardoor je hem eenvoudig bij je baby of kind gebruikt. Je houdt de thermometer bij je voorhoofd, waarna hij via infrarood de temperatuur vaststelt. Deze temperatuur toont hij binnen 1 seconde op het scherm. Dankzij de 9 geheugenplaatsen zie je de laatste 9 metingen terug, zodat je over langere perioden de metingen bijhoudt. Het resultaat van de meting wordt binnen 1 seconde op het display weergegeven. Deze koortsthermometer van Inventum krijgt hele goede reviews op Coolblue en heeft een hele goeed prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunt: door de geheugenfunctie voor 9 metingen, heb je eenvoudig inzicht in het koortsverloop. Het koortsalarm geeft aan of je koorts hebt of niet.
Minpunt: De thermometer is niet waterdicht.

Deze Inventum thermometer is te koop bij Coolblue voor € 39,95, bekijk hier.

Sanitas SFT 65 voorhoofdsmeter

Met de Sanitas SFT 65 thermometer is het meten van je temperatuur, of die van je kind, een fluitje van een cent. Je meet gewoon via het voorhoofd of via je oor. Haal de thermometer via je voorhoofd langs je slaap en binnen enkele seconden gaat er een piepje waardoor je weet dat de meting voorbij is. Het display wordt dan groen wanneer je temperatuur normaal is en rood wanneer je koorts hebt. Je gebruikt de thermometer voor je hele gezin, want er zitten 10 geheugenplaatsen op. Wil je naast lichaamstemperatuur ook de temperatuur meten van objecten of vloeistoffen? Ook dat is geen probleem met deze thermometer.

 • De meting is contactloos, dus extra comfortabel en gemakkelijk in gebruik.
 • Meet lichaamstemperatuur en de temperatuur van vloeistoffen en oppervlaktes.
 • Door de geheugenfunctie voor 10 personen, bewaar je eenvoudig eerdere meetgegevens en houd je veranderingen bij.

Hij is te koop op coolblue.nl voor € 49,99, bekijk hier

Veilig Buiten Digitale Infrarood Thermometer

Met de TF-600 Digitale Body temperatuur meter weet je binnen een halve seconde je lichaamstemperatuur. Deze digitale lichaamstemperatuur meter kun je van baby tot volwassene gebruiken doormiddel van de non-contact Infrarood. Het display toont in minder dan een halve seconde aan wat de temperatuur van je lichaam is. Daarnaast geeft de kleur van de display ook aan wanneer iemand koorts heeft door te wisselen van kleur en is voorzien van een alarmpje. De afstand om te meten is tussen de 5 en 15cm. Ook zijn de meters CE, FCC en RoHS gecertificeerd.

Voordelen van deze infrarood thermometer:

 • Binnen enkele seconde weet je de temperatuur.
 • Bij koorts verkleurt het scherm.
 • Bij koorts gaat er een alarm af.
 • CE, FCC en RoHS gecertificeerd.
 • Betrouwbaar resultaat.
 • Automatische uitschakeling.
 • Op 0,2 graden precies.

Te koop op bol.com voor € 25,99, bekijk hier

Hoe werkt een digitale thermometer?

Of je nu vermoedt dat je kind koorts heeft of je vraagt je af of het eten van je baby op de juiste temperatuur is, een digitale thermometer is het juiste apparaat voor de antwoorden die je nodig hebt. Maar hoe werkt een digitale thermometer? Het is misschien eenvoudiger dan je denkt.

De meeste digitale thermometers werken volgens dezelfde principes - en gebruiken allemaal vergelijkbare technologie. Het verschil zit hem in de manier waarop de apparaten zijn ontworpen en geconstrueerd en de kwaliteit van de gebruikte componenten.

Infrarood technologie

Digitale thermometers bevatten een klein rekenmechanisme en een weerstand. Een verandering in temperatuur zorgt ervoor dat de sensor een verandering in weerstand opmerkt. De computer zet het verschil in weerstand om in een temperatuurverschil en biedt een digitale uitlezing in graden. De thermoresistor-sensor wordt een thermistor genoemd.

Digitale thermometers van hoge kwaliteit zoals die van Braun en Withings zijn beschikbaar voor relatief lage kosten, omdat goede thermistors tegen lage kosten verkrijgbaar zijn. Wanneer een kwaliteitssensor wordt gecombineerd met andere kwaliteitsonderdelen en een goed ontworpen behuizing, heb je een hele goede digitale koortsthermometer die vele jaren meegaat.

Thermistors worden gebruikt in verschillende elektronische apparaten. Ze kunnen de stroomonderbrekers of zekeringen vervangen om temperatuurgevoelige elektronica uit te schakelen of om schade door oververhitting te voorkomen. Ze kunnen ook worden gebruikt in thermostaten voor verwarming en airconditioning.

Andere soorten thermometers

Digitale thermometers en de thermistors waarop ze zijn gebaseerd, zijn veiliger, sneller en gemakkelijker af te lezen dan ouderwetse kwikthermometers. Kwik in een glazen buis is misschien wel de eenvoudigste soort thermometer. Naarmate het kwik warmer wordt, zet het uit met een hoeveelheid die rechtstreeks verband houdt met de temperatuurstijging.

Elektronische thermometers en de thermistors erin hebben een belangrijk voordeel ten opzichte van kwik- en mechanische thermometers. Thermistors reageren vrijwel onmiddellijk op temperatuurveranderingen. Kwik- en metalen strips hebben enige tijd nodig om te reageren, wat betekent dat het een minuut tot enkele minuten duurt om een nauwkeurige meting te krijgen.

Bovendien kan de computer in een elektronische thermometer resultaten weergeven in Fahrenheit, Celsius of andere eenheden waarvoor deze is geprogrammeerd. Het enige nadeel is dat de resultaten van moment tot moment kunnen variëren, terwijl mechanische en kwikthermometers traag bewegen en daarom geen tijd hebben om op kleine schommelingen te reageren.

Hoe wil je je lichaamstemperatuur meten?

Er zijn verschillende manieren waarop je je lichaamstemperatuur kunt meten:
- Via het oor
- Via het voorhoofd
- In de oksel
- Oraal
- Rectaal

De meest verkochte digitale thermometers meten in het oor, de oksel en via het voorhoofd.

Wie gaat de thermometer gebruiken?

Digitale thermometers zijn er voor pasgeborenen, baby’s en peuters en voor volwassenen. In principe zijn de meeste digitale thermometers geschikt vanaf kleuterleeftijd. Voor baby's tot 6 maanden en peuters zijn er speciale thermometers verkrijgbaar.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden