De beste draadloze oordopjes van dit moment

De beste draadloze oordopjes van dit moment

28 augustus 2020

Welke draadloze oordopjes moet ik kopen? Als je online zoekt of een winkel binnen stapt dan is het aanbod aan draadloze oordopjes, earbuds of AirPods heel groot. Verschillende merken, verschillende pasvormen, verschillende prijzen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste draadloze oordopjes koopt? We hebben research gedaan en aan de hand van diverse vergelijkingen en testen (uit binnen- en buitenland) hebben we de 10 beste draadloze oordopjes voor je op een rij gezet.

De beste draadloze oordopjes van dit moment zijn:

  1. Jabra Elite Active 75t
  2. Apple AirPods Pro
  3. Samsung Galaxy Buds Plus
  4. Beats Powerbeats Pro
  5. Google Pixel-oordopjes
  6. Jabra Elite 75t
  7. Sony WF-1000XM3
  8. Apple Airpods 2
  9. Samsung Galaxy Buds Live
  10. Jaybird Vista

De beste draadloze oordopjes bieden meer dan alleen het gemak van geen snoertje. Ze bieden u een comfortabele pasvorm, scherpe audio voor mediastreaming en telefoongesprekken, en een handsfree ervaring om te communiceren met uw smartphone via digitale assistent. Waar in het recente verleden draadloze koptelefoons beter van kwaliteit waren, hebben verbeteringen in Bluetooth, microfoontechnologieën en batterijduur ze tot een must-have gemaakt voor iedereen die veel belt, onderweg graag muziek luistert en die liever geen koptelefoon op heeft.

Kortom, draadloze earbuds of earpods zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Maar welk merk of model is eigenlijk geschikt voor jou? Wat zijn de beste earbuds van dit moment? Iedereen kent de earpods van Apple, maar zijn er ook alternatieven? Zo was ik zelf laatst in de Mediamarkt en daar lagen naast de Earpods van Apple ook earbuds van JBL, voor de helft van het bedrag dat je betaalt voor de Apple earpods. Maar toch twijfelde ik of die JBL-earbuds wel een goede keuze zijn. Vandaar dat ik direct aan de slag ben gegaan met het opstellen van een overzicht van de beste earbuds van dit moment. Zodat jij de juiste keuze maakt bij de aanschaf van earbuds.

Het vinden van de beste draadloze oordopjes kan een hele klus zijn, vooral omdat de markt de afgelopen jaren explosief is gegroeid met opties. Huidige kampioenen, zoals Apple en Jabra, blijven uitstekende producten uitbrengen, maar er zijn ook geweldige keuzes van andere fabrikanten. Als je je hoofd krabt over welke draadloze oordopjes je moet kopen, is Tom's Guide er om je te helpen met onze topkeuzes.

Wat zijn de beste draadloze oordopjes?

De technologie achter draadloze oordopjes is aanzienlijk verbeterd en nu zijn ze net zo alomtegenwoordig als bedrade hoofdtelefoons. De allerbeste draadloze oordopjes bieden een lange batterijduur, geweldig geluid en gesprekskwaliteit en vaak ook ruisonderdrukking, evenals water- en zweetbestendigheid. Zodat je ze kunt gebruiken om te trainen zonder je zorgen te maken over schade. En de beste draadloze oordopjes komen bovenaan de lijst te staan, passen comfortabel in je oren en geven geen krimp tijdens het hardlopen of trainen.

Na tientallen modellen te hebben bekeken, is de beste set draadloze oordopjes in het algemeen de Jabra Elite Active 75t dankzij de aanpasbare pasvorm, persoonlijk geluid, passieve ruisonderdrukking en waterdichte bescherming. De AirPods Pro is een goede tweede met ingebouwde actieve ruisonderdrukking, naadloze iOS-integratie, gebruiksvriendelijke bedieningselementen en zweetbestendigheid.

Maar er zijn ook andere merken draadloze oordopjes die u moet bekijken. De nieuwe Samsung Galaxy Buds Plus biedt verbeterde batterijduur en gesprekskwaliteit ten opzichte van zijn voorganger, evenals innovatieve functies. Beats Powerbeats Pro biedt een uitgebalanceerd geluid en een stabiele, comfortabele pasvorm, perfect voor fitnessjunkies. Probeer de Sony WF-1000XM3-oordopjes voor extreem effectieve ruisonderdrukking. Als je een enthousiaste Android-gebruiker bent, is de Google Pixel Buds 2 het bekijken waard vanwege de naadloze Google-integratie en solide audio.

De beste draadloze oordopjes om nu te kopen

Jabra Elite Active 75t

Grootte: 2 x 1,5 x 1,5 cm | Gewicht: 0,19 gram (per knop) | Levensduur batterij (nominaal): 7,5 uur; 28 uur (met oplaadetui) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Scherpe en goed uitgebalanceerde audio Slank
  • waterdicht ontwerp
  • lange batterijduur
  • Bijpassende app met veel instellingen voor geluidspersonalisatie
  • Kan extreem luid worden bij maximaal volume

Koop voor € 193,- bij bol.com

Koop voor € 193,- bij Coolblue.nl

Bovenaan de lijst staat Jabra's nieuwste release, de Elite Active 75t. Dit sportievere alternatief voor de veelgeprezen Elite 75t verslaat de AirPods Pro in bijna elke categorie: batterijduur, duurzaamheid, geluid en speciale functies om er maar een paar te noemen.

Het ontwerp is comfortabel en versterkt met IP57-certificering, waardoor de knoppen waterdicht en bestand zijn tegen stof en zweet. Met een IP65-certficering zouden deze earbuds echt compleet waterdicht zijn, dat is (nog) niet het geval. Muziek klinkt helder, gebalanceerd en levendig, en u kunt uw audio-ervaring personaliseren door de ingebouwde EQ handmatig aan te passen of door een van de verschillende presets in de Jabra Sound+ -app te selecteren. De passieve ruisonderdrukking komt qua prestatie nog niet helemaal overeen met die van de AirPods Pro, maar ze zijn nog steeds effectief in het minimaliseren van omgevingsgeluid. Ten slotte gaat de batterij tot 28 uur mee.

Dat alles, plus de bescheiden prijs van de Jabra Elite Active 75t, maken ze tot de beste draadloze oordopjes op de markt. Naast zwart en wit zijn ze ook verkrijgbaar in de kleuren Mint en Sienna.

Opmerking: de nieuwste firmware-update geeft u toegang tot twee nieuwe functies, MySound en MyControls, hoewel de mogelijkheid om de laatste op beide oordopjes onafhankelijk te gebruiken is weggelaten, omdat Jabra "niet tevreden was met de gebruikerservaring".

Apple AirPods Pro

Beste draadloze oordopjes voor Apple-gebruikers

Grootte: 3 x 2,2 x 2,2 cm | Gewicht: 0,19 gram (per knop) | Levensduur batterij (nominaal): 4,5 uur; 24 uur (met oplaadetui) | Bluetooth-bereik: 240 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Geweldige actieve ruisonderdrukking 
  • Eenvoudig te gebruiken bedieningselementen 
  • Comfortabele pasvorm 
  • Geweldig geluid
  • Relatief korte batterijduur

Koop voor € 229,- op bol.com

Koop voor € 235 op coolblue.nl

De AirPods Pro verbeteren Apple's iconische draadloze oordopjes (de AirPod 2) met een waterbestendig ontwerp en een breed scala aan handige aanraakbedieningen. De levensduur van de batterij kan langer zijn, maar de ruisonderdrukkingsfuncties zijn van topklasse. Schakel ANC in en de AirPods Pro doet geweldig werk door alledaags geluid te blokkeren, maar u kunt overschakelen naar de handige Transparantiemodus wanneer u zich bewust wilt zijn van uw omgeving.

De high-end oordopjes van Apple bevatten ook drie paar verwisselbare siliconen oordopjes, waardoor je gemakkelijk een goede pasvorm kunt vinden. De stelen zelf zijn ook korter dan die op de originele AirPods. En als je een iPhone-gebruiker bent, werkt de AirPods Pro natuurlijk naadloos samen met iOS. Combineer al deze premiumfuncties met een helder, krachtig geluid dat bij alle muziekgenres past, en je hebt het beste audioproduct van het bedrijf tot nu toe. En het geluid zal alleen maar beter worden, aangezien Apple een toekomstige iOS-update bevestigde die een geheel nieuwe ruimtelijke audiofunctie zal bevatten die is ontworpen om een bioscoopachtige geluidservaring te creëren (vergelijkbaar met 8-D geluid).

Samsung Galaxy Buds Plus

Uitstekende Android-oordopjes

Grootte: 1,8 x 1,8 x 2 cm | Gewicht: 0,22 gram | Levensduur batterij (nominaal): 11 uur; 22 uur (met oplaad-etui) | Bluetooth-bereik: 36 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Solide totaal geluid
  • Lange levensduur van de batterij (na één keer opladen)
  • Verbeterde gesprekskwaliteit
  • Innovatieve draadloze functies
  • Oplaadcase biedt slechts één extra lading

Koop voor € 114,-op bol.com

Koop voor € 129,- op coolblue.nl

Samsungs vervolg op de populaire Samsung Galaxy Buds zijn de beste draadloze oordopjes voor Android-gebruikers. Nadat het bedrijf het ontwerp opnieuw had ontworpen, zijn de audioprestaties een hoogtepunt met dubbele AKG-afgestemde drivers die een helder, neutraal geluid produceren. Het geluid van de instrumenten en zang is werkelijk fantastisch. De gesprekskwaliteit zou beter kunnen zijn, maar je krijgt een verbeterde batterijduur (bijna zes uur) en een bredere set bedieningselementen vergeleken met de AirPods.

De bijbehorende mobiele app is ook gebruiksvriendelijk, waardoor het heel eenvoudig is om de omgevingsluisterniveaus aan te passen, door EQ-modi te bladeren en de touch-bedieningen aan te passen. En, natuurlijk, de oordopjes zijn mooi en comfortabel, en worden geleverd met een esthetisch aantrekkelijk, pilvormig oplaad-etui dat omgekeerd opladen ondersteunt om de oordopjes op te laden wanneer je ze op de achterkant van je nieuw aangeschafte Samsung Galaxy S20 plaatst. Samsung verkoopt de Galaxy Buds Plus ook in verschillende opvallende kleuren, waaronder wit, zwart, lichtblauw, rood en het geheel nieuwe (en sexy) Aura Blue.

Beats Powerbeats Pro

Topklasse fitness-oordopjes met energiek geluid

Grootte en gewicht: 2,8 x 2,5 x 2,3 inch, 19 gram | Levensduur batterij (nominaal): 9 uur; 24 uur (met oplaadetui) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Magisch naadloze installatie
  • Lange levensduur van de batterij
  • Goed uitgebalanceerd geluid
  • Comfortabele, stabiele pasvorm voor hardlopen
  • Vrij grote oplaadcase

Voor € 209,- te koop op bol.com

Voor € 225,- te koop op coolblue.nl

De Powerbeats Pro van Beats zijn de beste draadloze oordopjes voor tijdens het sporten en combineren water- en zweetbestendigheid. Ze hebben een onopvallend ontwerp en de kenmerkende Apple-integratie zorgt ervoor dat ze makkelijk met een I-phone te koppelen zijn. Beats-koptelefoons hebben de neiging om baszwaar te zijn, maar de Powerbeats Pro heeft een zeer goed uitgebalanceerd geluid. Het koppelen van de oordopjes en het gebruik van de bedieningselementen gaat heel erg makkelijk. En de Powerbeats Pro biedt ook een langere batterijduur dan de AirPods Pro met tot wel 9 uur luistertijd.

De oorhaken geven de set een zeer stabiele, stevige pasvorm. Ze worden geleverd met een middelgrote set siliconen tips en drie extra opties in de kleine, middelgrote en grote maten. Als je op zoek bent naar een paar zweetbestendige oordopjes die je kunt dragen naar de sportschool, tijdens het sporten, in de trein of op het werk, dan is de Powerbeats Pro het geld waard. Beats houdt ook de productlijn fris met de release van verschillende nieuwe verleidelijke kleuren: Spring Yellow, Cloud Pink, Lava Red en Glacier Blue.

Google Pixel earbuds

Slimme knoppen met uitstekende Google-integratie

Grootte: 2 x 1,8 x 1,8 cm | Gewicht: 0,18 gram | Levensduur batterij (nominaal): 5 uur, 24 uur (met oplaadetui) | Bluetooth-bereik: 91 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Werkt feilloos met het ecosysteem van Google
  • Ultramodern ontwerp
  • Zeer verbeterd geluid
  • Snel en draadloos opladen
  • Dezelfde batterijduur als de AirPods

Voorlopig zijn ze alleen te koop via de Google Store en nog niet in de bekende Nederlandse shops. 

Koop hier op bol.com draadloze oordopjes geschikt voor Android

De allereerste echte draadloze oordopjes van Google hebben indruk gemaakt op de critici, waaronder wij, genoeg om op onze lijst met beste draadloze oordopjes te staan. De Pixel Buds 2 maakt de belofte waar van wat de 1.0 variant ook eigenlijk had moeten zijn: Android-vriendelijke oordopjes die een geweldige Google-ervaring bieden. Google heeft verschillende upgrades doorgevoerd aan zowel de binnenkant als de buitenkant, waarbij ze volledig draadloos zijn geworden met een stijlvol, comfortabel ontwerp dat goed aansluit op de oren.

Deze earbuds van Google produceren een warm en rijk geluid en hebben goed passende oordopjes van 12 millimeter. Het spreekt voor zich dat er een optimale Google-integratie is die gebruikers toegang geeft tot onder meer Google Assistant en Translate, evenals een eenvoudige, directe koppeling met Android-apparaten.
Het is jammer om te zien dat deze oordopjes dezelfde batterijduur hebben als de AirPods Pro (met ANC aan), maar de aantrekkelijke 24-uurs oplaadcassette en waanzinnige snellaadtechnologie (10 minuten opladen = 2 uur) batterij helpen dit te verhelpen. Google heeft ook enkele details gedeeld over een software-update die verschillende verbeteringen zal bevatten, waaronder een afname van het uitvallen van telefoons, verbeterd automatisch herstel voor Bluetooth-verbindingen en betere mediaweergave op telefoons.

Jabra Elite 75t

Hoge prestaties in supercompacte vorm

Grootte: 2 x 1,8 x 1,6 cm | Gewicht: 0,19 gram (per knop) | Levensduur batterij (nominaal): 7,5 uur; 28 uur (met oplaadetui) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Beste oplaadetui in zijn klasse
  • Dynamisch geluid met aanpasbare EQ-instellingen
  • Lange levensduur van de batterij
  • Passieve ruisonderdrukking
  • Gesprekken klinken extreem laag

Te koop op bol.com voor € 149,-

Te koop op coolblue.nl voor € 157,-

Jabra slaagt erin om zijn krachtige drivers, sterke passieve ruisonderdrukking en langere batterijduur in een compact ontwerp te persen met de Jabra Elite 75t, een van de beste draadloze oordopjes en misschien wel het beste AirPods-alternatief. Jabra heeft de Elite 75t-oordopjes 20% kleiner gemaakt dan de Jabra Elite 65t zonder concessies te doen aan de prestaties. De gel-tips passen goed, blijven gemakkelijk zitten en voelen comfortabel. Ze zijn IP55-gecertificeerd, wat betekent dat de toppen stof- en waterbestendig zijn, maar helaas niet zweetbestendig.

Luisteraars kunnen basgeluid verwachten dat kan worden aangepast via de Sound + -app, die ook extra instellingen en andere unieke functies heeft; Soundscapes zijn geweldig om afleiding te overstemmen en de focus terug te krijgen. Met Soundscapes kan je kunstmatige omgevingsgeluiden afspelen. Een selectie van monotone geluiden, natuurgeluiden en rustige ambiance moeten de gebruiker dan helpen zich te relaxen of concentreren. Waar je de Elite 75t echt voor wilt hebben, is de bijna perfecte oplaadcassette die tot 20,5 uur batterijduur kan bevatten en heel weinig ruimte inneemt in je zak of tas.

Sony WF-1000XM3 oordopjes

Beste draadloze oordopjes met ruisonderdrukking

Gewicht: 0,3 gram | Levensduur batterij (nominaal): 6 uur (NC aan), 8 uur (NC uit) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Uitstekende audioprestaties
  • Geweldige ruisonderdrukking
  • Onderhoudbare app met veel functies
  • Aanraakbedieningen niet heel gevoelig
  • Slechte gesprekskwaliteit

Koop voor € 175,- op bol.com

Koop voor € 189,- op coolblue.nl

Met een geschatte batterijduur van zes uur (met ANC aan) en een stijlvol, elegant ontwerp, verdient de Sony WF-1000XM3 een plek op onze lijst met beste draadloze oordopjes. Ze combineren met succes geweldige audiokwaliteit met indrukwekkende ruisonderdrukking. Diepe, rijke bassen en toonbalans geven de toppen een voorsprong op de concurrentie.

De Sony WF-1000xM3 is speciaal gebouwd voor ongedwongen luisteren, niet voor fitness, aangezien de behuizing geen waterbestendige bescherming ondersteunt. Toch zijn de oordopjes ongelooflijk comfortabel, waarbij elke oordop praktisch niets weegt op 0,3 gram. Hoewel de tikbewegingen niet zo goed werken als op AirPods, biedt Sony een geweldige gratis app. Luisteraars hebben de mogelijkheid om te spelen met de ingebouwde EQ en hun eigen geluidsprofiel te creëren of te kiezen uit negen verschillende standaard-instellingen om de omgevingsgeluidsniveaus aan te passen. En hoe zit het met de WF-1000xM3 die aptX HD ondersteunt? Welnu, er gaat een gerucht rond dat deze knoppen mogelijk een update krijgen voor draadloos streamen op hi-res audio-codecs, wat de waarde ervan in deze categorie zeker zou kunnen verhogen.

Apple Airpods 2 (2e generatie)

Betaalbare AirPods met geweldige prestaties

Grootte: 4 x 1,8 x 1,8 cm | Gewicht: 0,14 gram | Levensduur batterij (nominaal): 5 uur; 13 uur (met oplaadetui) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Snelle verbinding op iOS-apparaten
  • Handsfree Siri-integratie
  • Goede audiokwaliteit
  • Beperkte bedieningselementen
  • Geen ambient luistermodus

Koop voor € 169,- op bol.com

Koop voor € 149,- op coolblue.nl

Als je volledig toegewijd bent aan het ecosysteem van Apple en oordopjes nodig hebt om je onderweg te vermaken, zijn de 2e generatie AirPods de beste draadloze oordopjes. Ze zijn minder duur dan de AirPods Pro en bieden vrijwel dezelfde connectiviteit dankzij de nieuwe W1-chip.

Siri starten is nog handiger dankzij spraakactivering. Roep gewoon om Siri en u kunt het inkomende berichten laten voorlezen en handsfree oproepen beantwoorden. De audiokwaliteit is niet verbeterd, maar de gesprekskwaliteit wel. De knoppen bieden nog steeds een batterijduur van 5 uur, maar worden nu geleverd met een optioneel draadloos oplaadetui. De AirPods 2 hebben weliswaar geen ruisonderdrukking en zijn ook niet zweetbestendig, maar de lichtgewicht oordopjes zijn comfortabel en lichtgewicht. Apple maakt ook nieuwe functies zoals automatisch schakelen beschikbaar op het apparaat, waardoor de oordopjes automatisch worden verbonden met het huidige Apple-apparaat dat je gebruikt. Wil je iets minder uitgeven dan voor de AirPods Pro, zijn de 2e generatie AirPods een uitstekende keuze voor iPhone-gebruikers.

Samsung Galaxy Buds Live

Android-vriendelijke oordopjes met veel functies

Grootte: 1,4 x 2,4 x 1,3 cm | Gewicht: 0,19 gram | Levensduur batterij (nominaal): 6 uur / 21 uur met hoesje (ANC + Bixby); 5,5 uur / 20 uur (ANC); 8 uur / 29 uur (ANC + Bixby uit) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Rijke, volledige audio
  • Uniek en comfortabel ontwerp
  • Veel bruikbare functies niet erg effectief
  • Consistente aanraakbedieningen

Koop voor € 169,- op bol.com

Koop voor € 129,- op coolblue.nl

De boonvormige oordopjes van Samsung zijn eindelijk geïntroduceerd en hebben AKG 12 mm-luidsprekers en talloze functies die de functionaliteit op meerdere aspecten hebben uitgebreid. Liefhebbers van het luisteren naar muziek zullen genieten van het nauwkeurige en levendige geluid dat deze knoppen produceren; instrumenten zijn onderscheidend en zang is luchtig. Ze worden ook geleverd met Spotify-integratie, zodat u uw favoriete afspeellijsten met één druk op de knop kunt oproepen. Met de bijbehorende app van Samsung kun je de oordopjes op verschillende manieren aanpassen, van het geluid (bijvoorbeeld ingebouwde EQ) tot de aanraakbediening.

De Galaxy Buds Live hebben een goede en aangename pasvorm. Het grootste verkoopargument van het apparaat, actieve ruisonderdrukking, werkt echter niet helemaal optimaal bij het onderdrukken van luide omgevingsgeluiden.

Jaybird Vista

Onverwoestbare sportknoppen met levendig geluid

Grootte: 0,9 x 0,7 x 0,9 inch | Gewicht: 0,2 gram | Levensduur batterij (nominaal): 6 uur, 10 uur (met oplaadetui) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  • Uitgebalanceerde audio
  • Stabiel en stevig ontwerp
  • Supercompact oplaadetui
  • Korte levensduur van de batterij
  • Voelt ongemakkelijk aan na een uur gebruik

Koop voor € 152,- op bol.com

Koop voor € 169,- op coolblue.nl

Er zijn geweldige sportieve oordopjes voor nodig om te concurreren met leiders in de categorie, zoals de Elite Active 75t en Powerbeats Pro. De Jaybird Vista is een model dat sinds de lancering over het hoofd is gezien en biedt de beste duurzaamheid en oplaadcassette van de batch. Elke knop is bedekt met een IPX7-geclassificeerde behuizing die voldoet aan de robuuste conformiteitsnormen van de Amerikaanse militaire dienst. Met andere woorden, de Vista heeft schok-, trillings-, val-, verbrijzelings- en natheidstests doorstaan. Hoe is dat voor duurzaamheid? De oplaadcassette is ook betrouwbaar, heeft tot 16 uur batterijduur wanneer deze volledig is opgeladen en heeft een gevlochten lus die aan andere items kan worden bevestigd, of het nu je kampeerrugzak of trainingsshort is.

Pasvorm is een ander sterk punt en Jaybird zorgt voor de meest gestabiliseerde pasvorm die mogelijk is door deze oordopjes te bundelen met een verscheidenheid aan oordopjes. Je zult ze waarschijnlijk niet langer dan een uur dragen, omdat ze wat ongemak in je oor zitten. Houd ook het batterijniveau in de gaten, want zes uur kunnen sneller voorbijgaan dan je denkt, vooral voor hardlopers die hun aandacht op de weg houden.

Hoe u de beste draadloze oordopjes kiest?

Met zoveel opties voor draadloze oordopjes om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om er een te kiezen. Er zijn verschillende factoren die moeten worden afgewogen, en welke het belangrijkst is, hangt af van persoonlijke voorkeur. Waar moet je onder meer op letten bij het kopen van draadloze oordopjes:

  • Hoe comfortabel zit het dopje in je oor (vorm en grootte)
  • Levensduur batterij
  • Water- en zweetbestendigheid
  • Geluidskwaliteit
  • Prijs
  • Compatibiliteit met telefoons en andere apparaten

Een factor om te overwegen is fit. Hoe comfortabel zit het oordopje in je oor? Worden de oordopjes geleverd met oordopjes van verschillende grootte, zodat u ze aan uw oor kunt aanpassen? De pasvorm van draadloze oordopjes wordt nog belangrijker als je ze tijdens het sporten wilt gebruiken. En als dat het geval is, is water- en zweetbestendigheid een andere factor om te overwegen.

De levensduur van de batterij is ook de sleutel bij het kiezen van de beste draadloze oordopjes. Bekijk de geschatte levensduur van de batterij en of er een draagtasje bij de oordopjes wordt geleverd voor extra stroom. Dan is er de geluidskwaliteit van zowel muziek als telefoontjes, die je kunt afleiden uit recensies van professionele testers en mensen die de oordopjes hebben gekocht.

En natuurlijk is de prijs een grote overweging. Als u kunt uitgeven, heeft u een breder scala aan keuzes. Maar als u prijsbewust moet zijn, wilt u misschien kiezen voor goedkopere merken of met oudere generaties draadloze oordopjes.

Hoe we draadloze oordopjes testen, hoe zijn de reviews tot stand gekomen?

Bij het bepalen van de beste draadloze oordopjes houden we rekening met pasvorm, batterijduur, geluidskwaliteit, design en waarde (zijn ze de prijs waard?). We houden ook rekening met functies zoals hoe goed de bedieningselementen werken en hoe gemakkelijk de oordopjes met telefoons kunnen worden gekoppeld.

In termen van audio luisteren we naar veel voorbeeldtracks die een aantal genres omvatten, waaronder hiphop, rock, jazz, klassiek en R&B, terwijl we het volume, de helderheid en de volheid evalueren. We voeren ook telefoongesprekken om zowel de gesprekskwaliteit als de microfoonprestaties te beoordelen.

Tijdens de testfase dragen onze recensenten elke koptelefoon gedurende een week uren achter elkaar. Recensenten zullen de levensduur van de batterij noteren en hoe goed deze overeenkomt met de geschatte levensduur van de batterij die wordt aangegeven door fabrikanten van oordopjes. We beoordelen oordopjes op basis van ons vijfpuntensysteem (1 = slechtste, 5 = beste). 

bron

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden