De diabetes hulpmiddelen voor thuistesten

1 september 2018

Teststrips

Iedere keer dat u glucose meet, gebruikt u een teststrip. Diabetici kopen jaarlijks daarom de nodige teststrips. De strip – met uw bloed erop – stopt u in de glucosemeter. Na enkele seconden verschijnt de glucosewaarde op het scherm van de meter. Ieder merk glucosemeter kent een eigen type teststrip.

Glucosemeters

Zelf uw bloedsuiker meten? Dan is een glucosemeter nodig. Vaak is een compleet startpakket het voordeligst. Zo’n pakket bevat alles om direct te kunnen meten. Goedkope bloedsuikermeters zijn vaak gewoon goed. Allemaal werken ze op basis van bloed. Door een stripje met bloed in de meter te stoppen kunt u binnen enkele seconden zien wat uw bloedglucose is.

Lancetten

Bij zelf glucose meten hoort ook zelf bloed prikken. Het bloed afnemen gebeurt met een lancet. Lancetten zijn wegwerp naaldjes om een klein gaatje in de huid van de vinger te prikken. Zo prikt u enkele druppels bloed om te kunnen testen. Bloed prikken is op die manier erg gemakkelijk en vrijwel pijnloos. Bij het zelf meten van glucose hoort bloed prikken. Dit kan met een prikpen. In de prikpen gaat een lancet. Als u een glucosemeter bestelt zit hier standaard een prikpen bij. Maar prikpennen zijn ook los te bestellen en hier met 10% korting voor vaste klanten. Met de prikpen prikt u in de zijkant van de vingertop van uw middel- of ringvinger om een klein druppeltje bloed te krijgen voor de meting.

Pennaalden

Met een pennaald kan insuline worden toegediend. De naalden voor insulinepennen zijn dunner en korter geworden om het toedienen eenvoudiger en minder pijnlijk te maken. De meeste pennaalden zijn universeel en passen op de alle insulinepennen. Maar sommige naalden zijn specifiek voor een bepaald type pen.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.