Een dierenbed aanschaffen, waar op te letten?

Een dierenbed aanschaffen, waar op te letten?

4 februari 2021

Wil je jouw huisdier liever op de bank naast je hebben, knuffelen op bed of juist in een rustige hoek van de kamer laten liggen? Ongeacht waar je puppy of kitten graag slaapt, is het een goed idee om je huisdier van een dierenbed te voorzien. Deze worden ook wel een PetBed genoemd. Ook al gebruiken ze deze niet de gehele tijd, het is goed voor een dier om een eigen stekje te hebben om te kunnen rusten. Experts vinden dat huisdieren zich moeten kunnen terugtrekken naar een veilige, comfortabele plek welke ze zien als hun eigen bed voor een rustig middagdutje en goede nachtrust.

Image result for dierenbed

De voordelen van een dierenbed

Hieronder lees je de top vijf goede redenen om een huisdier bed aan te schaffen: 

1. Dierenbedden zorgen voor een veilig gevoel

Als je huisdier zich op willekeurige plaatsen nestelt voor een dutje - bijvoorbeeld onder de keukentafel of op de bank - lopen ze het risico dat ze per ongeluk worden gestoord of aangestoten worden. Wanneer ze zijn opgevoed om te slapen in hun eigen bed, dan weet je altijd waar ze zijn en ze zullen niet verrast worden door de onverwachte voeten van voorbijgangers.

2. Een dierenbed stimuleert het welzijn

Als je sliep op een harde ondergrond of geen ruimte had om uit te rekken, zou je waarschijnlijk geen goede nacht hebben. Hetzelfde geldt voor een huisdier. Vooral als ze overgewicht hebben, ouder zijn of artritis hebben. Slapen op een tegelvloer of in een krappe hoek kan leiden tot inconsistente slaap en mogelijke gewrichtsproblemen.

3. Dierenbed beschermt het thuismilieu

Het aanschaffen van een huisdier bed helpt je ook om het thuismilieu positief in stand te houden. Je kunt de hoezen eenvoudig in de was gooien en zal helpen om het huis vrij van huisdierhaar, huidschilfers, en ander puin te houden. Dat is vooral belangrijk voor familieleden of bezoekers met allergieën. "

4. Dierenbedden voorkomen verwondingen

Wanneer jouw huisdier - vooral als ze een kleiner ras van de hond of een senior is - op en neer op hoge meubels springt, zoals je bed en bank, dan loopt ze het risico om gewond te raken. Een comfortabel bed op de vloer zorgt voor gemakkelijke, eenvoudige toegang wanneer ze willen gaan slapen. 

5. Een dierenbed biedt je huisdier een retraite

Een huisdier heeft een eigen plek nodig om te relaxen. Door ze een comfortabele plek te bieden die alleen van hen is - bij voorkeur weg van het rumoer van het huishouden - helpt je ze zich kalm te voelen en stelt ze in staat om te kunnen genieten van een wat eenzaamheid. En een huisdier bed is draagbaar. Als je het moet verplaatsen, kun je het dierenbed tijdelijk in een rustige hoek van het huis plaatsen om te ontsnappen aan het lawaai, ideaal! 

Hoe vind je het beste dierenbed?

Zodra je het besluit hebt genomen om een petbed aan te gaan schaffen, waar moet je dan op letten bij het winkelen? 

Huisdiergrootte

Hoe groot zijn ze? Hoeveel wegen ze? Hoe groter het huisdier, hoe meer ruimte ze nodig hebben om zich uit te strekken. Je zou je huisdier vooraf kunnen meten en wegen om zo een te klein bed te voorkomen.  Als ze nog een puppy of kitten zijn, kijk dan naar de gemiddelde grootte van volwassenen, of vraag advies aan de verkoper. 

Voorkeur van het huisdier

Laat het huisdier hun favoriete type zelf bepalen door ze mee te nemen. Verhoogde zijkanten zijn geliefd en sommige katten hebben een voorkeur voor overdekt bed. Hoe zit het met demping? Veel huisdieren verkiezen een glad bed boven een met brokken gevuld matras. De meeste huisdieren geven de voorkeur aan een goede, dikke opvulling. Kies dus niet voor het goedkoopste, dunste dieren bed. 

Gezondheid van huisdieren

Als je huisdier te maken heeft met eventuele gezondheidsproblemen, zoals artritis, kunnen ze behoefte hebben aan een orthopedisch bed dat voorzien is van extra demping en ondersteuning voor botten en gewrichten biedt. Bepaalde rassen, zoals haarloze katten en kortharige honden, kunnen snel afkoelen en hebben extra isolatie voor warmte nodig. Hoewel er een verscheidenheid is van verwarmde huisdierenbedden, kan een warmwaterfles vaak de beste optie zijn. 

Reinigingsgemak

Voor kleine bedden is het een handige optie wanneer deze volledig wasbaar zijn. Voor grotere bedden is een wasbare bedekking ideaal. Bestel gelijk een extra hoes zodat je huisdier niet "bedloos" is terwijl je de hoes wast.

Locatie

Plan van tevoren waar je het dierenbed gaat plaatsen. Zet deze niet in of in de buurt van een groot en zwaar voorwerp wat om kan vallen. Of ergens weggschovenw ara je zelf niet bij kan. En zorg dat de ruimte groot genoeg is om het PetBed te kunnen plaatsen. In het algemeen willen huisdieren in de buurt van hun metgezel liggen. Een ideale plek voor je huisdierbed is in de slaapkamer of juist dicht bij je favoriete stoel of bank. Als je van plan bent om het huisdier bed buiten te plaatsen, zorg er dan voor dat je een goed geïsoleerd bed hebt van duurzaam, maar comfortabel, materiaal dat schimmelbestendig is. 

Kortom; het is van belang om te investeren in een dierenbed waarbij de kwaliteit van het matras essentieel is. Net zoals voor jezelf geldt dit voor je geliefde huisdier nog meer aangezien zij meer dan 10 uur per dag slapen. Houd rekening met de bovenstaande factoren en koop de beste huisdier bed uw budget zorgt voor de gezondheid en het welzijn van uw harige familielid.

Image result for dierenbed

Top 5 beste dierenbedden aanbieders

Ben je op zoek naar een betrouwbare aanbieder voor het gewenst PetBed of wel dieren bed, dan kun je snel en eenvoudig bestellen bij één van de onderstaande 5 online aanbieders. Deze Top 5 bestaat uit betrouwbare (web)winkels welke gegarandeerd kwaliteit tegen scherpe prijzen aanbieden.

1. ThePetEmpire

Op Thepetempire.com vind je een uitgebreid assortiment bedden voor verschillende dieren. Ook wel dé online dierenwinkel met luxe honden- en katten producten genoemd. Hoogwaardige materialen en met oog voor detail vervaardigd. De collectie bestaat uit prachtige design items. Stuk voor stuk eyecatchers. Producten worden met de uiterste zorg door de beste vakmensen handgemaakt. Producten met langere levensduur en fabricage met oog voor planeet.

2. Dierspecialist.nl

Dierspecialist (Dobey) is dé dierenspeciaalzaak die staat voor service, professionaliteit en oprechte liefde voor dieren. Je vindt er de kennis en deskundigheid op het hoogste niveau! Ze bieden een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsproducten. Van een kattenkrabpaal, hondenriem, konijnenkooi of dierenvoeding. Natuurlijk alle bekende A-merken, maar ook bieden ze het Dierspecialist huismerk met stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige producten met een aantrekkelijke prijs.
Naast dit omvangrijke en speciaal geselecteerde winkelaanbod heeft de nieuwe Dierspecialist ook nog eens een online dierenspeciaalzaak met een collectie van 6.000 artikelen. Het is mogelijk om de producten direct online te bestellen. Haal eenvoudig de bestelling op in één van de 40 dierenspeciaalzaken of laat de bestelling thuis bezorgen. Bestel op werkdagen voor 14.00 uur dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden.

3. DierenwinkelXL.nl

Inmiddels bieden ze een assortiment aan van ruim 8.000 producten van de beste kwaliteit. De webshop wordt dagelijks aangevuld met nieuwe producten. Verzending is gratis vanaf € 39,- en voor bestellingen tot € 15,- betaal je administratiekosten. Ze leveren de producten binnen 48 uur en je kunt een bestelling in overleg kosteloos retourneren. Bij DierenwinkelXL verkopen ze producten voor een brede groep dieren. Uiteraard hebben ze een uitgebreide selectie aan producten voor uw hond, kat, vogel en vis, maar ook voor uw reptiel (bijvoorbeeld schildpad, slang, hagedis) of knaagdier (cavia, fret, rat, hamster) is er een groot aanbod aan producten. 

4. Huisdierexpress.nl

Bestel alle soorten huisdierartikelen bij Huisdierexpress.nl! Hier hebben ze een groot assortiment huisdierartikelen, van hondenmanden tot krabmeubilair , en van konijnenhokken tot vogelhuisjes. Maar ook voor aquariums en vogelkooien ben je bij Huisdierexpress.nl aan het juiste adres. Je kunt eenvoudig alles online bestellen.

5. Bol.com

De bekendste online winkel die bijna alle producten aanbieden en dus ook een bed voor je huisdier. Bol staat bekend om z'n betrouwbaarheid, service en scherpe, concurrende prijzen. Alle voordelen zijn vast bekend en anders kun je ze nalezen op Bol.com Ga je voor snelheid en gemak, dan ben je hier aan het juiste adres. 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden