Online een Corona thuistest kopen - waar kan dat?

Online een Corona thuistest kopen - waar kan dat?

8 maart 2021

De snelle antigeentests die momenteel in testcentra worden gebruikt om mensen te testen op coronavirus, zijn nu al mondjesmaat te koop en zullen binnenkort in grote getale beschikbaar zijn voor gebruik als zelftest. Een zelftest is een test die iemand zelf thuis kan uitvoeren om te zien of je besmet bent met het Coronavirus. Fabrikanten van sneltests kunnen nu toestemming vragen om hun tests als zelftests of thuistests op de markt te brengen. De testkits worden geleverd met een speciaal, korter wattenstaafje zodat iedereen de test gemakkelijk zelf kan uitvoeren, met of zonder toezicht. De zelftestkits worden ter beschikking gesteld aan werkgevers en onderwijsinstellingen. Ze zullen ook te koop zijn bij supermarkten, drogisterijen of apotheken.

Maar waar kan je een betrouwbare Corona thuistest online kopen? Welke typen thuistesten op Corona of Covid zijn er? Welke webshops bieden betrouwbare thuistesten aan om te checken op het Covid-19 virus? We hebben de meest betrouwbare online winkels voor het online kopen van een Corona thuistest op een rij gezet.

Waar kan je online een betrouwbare Corona thuistest of sneltest kopen?

 

Welke soort zelftesten voor Corona zijn betrouwbaar getest?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat snelle antigeentesten betrouwbaar zijn en zeer geschikt voor zelftesten. Zelftesten vereist echter duidelijke instructies en dat is ook een voorwaarde om goedgekeurd te zijn om in Nederland thuis een zelftest op Covid uit te voeren. Zelftestkits worden geleverd met een speciaal, korter wattenstaafje dat het gemakkelijker en veiliger maakt om het monster zelf te nemen.

Welk type testen op Corona zijn er?

Er zijn een aantal verschillende testen die de GGD momenteel uitvoert om te kunnen testen op Covid-19:

De PCR-test

Deze test wordt het meest ingezet in de teststraten, maar kost meer tijd dan een sneltest. Moleculaire tests, ook wel bekend als een polymerasekettingreactie of PCR-tests, detecteren de aanwezigheid van het virus in een neusuitstrijkje of speekselmonster door het genetische materiaal in het monster te amplificeren.

PCR test in Fortaleza? | Booking.com Brazil community

De LAMP-test

Deze test is net zo nauwkeurig als een PCR-test, maar je hebt de uitslag sneller. De LAMP (loop-mediated isothermal amplification)-test is  net als de PCR-test een vorm van testen waarbij stukjes genetisch materiaal worden gekopieerd of vermenigvuldigd. De manier waarop dat bij de LAMP-test wordt gedaan is volledig anders dan bij de PCR. Het grote voordeel van de LAMP-test is dat het vermenigvuldigen of kopiëren van stukjes genetisch materiaal gebeurt bij één en dezelfde temperatuur.  Daarom is deze test sneller dan de PCR-test, die juist schommelingen in de temperatuur nodig heeft. Voor de LAMP-test zijn andere apparaten en stoffen nodig dan voor PCR-testen, zodat ze elkaar in dit opzicht bij eventuele schaarste aanvullen en niet beconcurreren. 

De antigeen-sneltest

Deze sneltest geeft heel snel een uitslag. De test is minder gevoelig dan de andere testen. Daarom kan het soms nodig zijn de uitslag te bevestigen met een andere test. Antigeentests detecteren viruseiwitten op het oppervlak van een monster. Deze tests, die u wellicht kent als sneltests, kunnen sneller resultaten opleveren dan PCR-tests, maar rapporteren eerder valse negatieven bij asymptomatische mensen.

De ademtest

Een ademtest is snel en gebruiksvriendelijk, maar deze kan vooral goed aantonen dat u géén corona heeft. Is de uitslag negatief? Dan weet u dus genoeg. Is er geen negatieve uitslag? Dan krijgt u daarna een andere test om te bepalen of u corona heeft.

Corona-ademtest kan mogelijk al binnen twee minuten ruiken of iemand besmet  is - NTVH

Zelftesten kunnen op grote schaal worden gebruikt

Het behoeft geen betoog dat iedereen met symptomen zich onmiddellijk moet laten testen. Maar testen kan ook nuttig zijn voor mensen zonder symptomen. Sommige mensen hebben het virus, maar ervaren geen symptomen. Daarom worden er steeds meer preventieve tests gedaan. Hoewel een test altijd een momentopname is van een bepaald moment, kunnen zelftests helpen om infecties bij mensen zonder symptomen sneller op te sporen, zodat ze eerder in quarantaine kunnen. Dat verkleint de kans op verspreiding van het virus. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: ‘Zo kunnen we het virus tegenhouden. Om het eenvoudig en toegankelijk te houden, bieden we deze nieuwe optie: de tests naar de mensen brengen, niet de mensen naar de tests. Daarom maken we het in Nederland nu mogelijk voor fabrikanten van betrouwbare sneltesten om een ​​zelftestversie te maken. 

Zelftesten kunnen breed en op grote schaal worden toegepast en dit kan een grote rol spelen bij de aanpak van de pandemie aldus het kabinet. Zodra de eerste zelftestkits in Nederland beschikbaar zijn, worden ze gebruikt om het voor leerlingen en docenten veiliger te maken om naar school te gaan en voor degenen die niet thuis kunnen naar de werkplek. Werkgevers en onderwijsinstellingen kunnen personeel en leerlingen zelftesten aanbieden die zij zelf of onder begeleiding kunnen uitvoeren. Op scholen worden pilots uitgevoerd voor zelftesten onder toezicht van een arts of andere zorgverlener. De overheid financiert scholen en bedrijven die met deze begeleide zelftests werken. Uiteindelijk zou ook zelftesten zonder toezicht mogelijk moeten worden. Mensen kunnen dan zelftestkits kopen bij supermarkten, apotheken en apotheken.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden