Review JBL Flip 5 versus JBL Charge 4

22 mei 2020

De draadloze en draagbare speakers van JBL staan eenzaam aan de top wat betreft design, kwaliteit en prijs. Als je op zoek bent naar goed Bluetooth-geluid in een draagbaar en duurzaam pakket, is het moeilijk om de draadloze waterdichte luidsprekers van JBL te negeren. Dat gezegd hebbende, lijkt JBL het leuk te vinden om ons te martelen met hun frequente upgrades naar hun meest populaire modellen. Nu heeft JBL bijvoorbeeld de Flip 5 uitgebracht. Is hij krachtig genoeg om aan uw feestbehoeften te voldoen? Of is het de moeite waard om te upgraden naar de grotere, Charge 4? En als je al een JBL-luidspreker bezit, ga je compatibiliteitsproblemen tegenkomen door de Flip 5 aan je verzameling toe te voegen? Laten we deze JBL Flip 5 vs JBL Charge 4 Review eens nader bekijken.

Bediening en functionaliteit JBL Flip 5 vs Charge 4

Beide luidsprekers bieden dezelfde standaardbediening, waaronder afspelen / pauzeren, nummer overslaan (hoewel je niet achteruit kunt springen) en volumeregeling.

JBL Charge 4 bedieningselementen en functionaliteit

Oproepen

Geen van deze modellen heeft microfoons. En als uw mobiele apparaat is gekoppeld aan uw luidspreker wanneer u wordt gebeld, is de beller hoorbaar via de luidspreker van uw telefoon, niet via de JBL-luidspreker zelf.

Verbinding met meerdere luidsprekers

Sommige JBL-eigenaren zullen hier teleurgesteld zijn. JBL heeft zijn "Connect +" -functie (gebruikt door Charge 4) geüpdatet naar "PartyBoost" met de release van de nieuwe Flip 5. Met deze functies kun je meerdere JBL-luidsprekers koppelen of synchroniseren. Maar Connect + en PartyBoost zijn niet compatibel. Dus ik kon de Flip 5 niet op de Charge 4 aansluiten. Als je de nieuwste JBL flip-speakers koopt, kun je ze dus niet op oudere modellen aansluiten. Stiekem.

Batterijduur en oplaadtijd JBL Flip 5 vs Charge 4

Met 20 uur speeltijd biedt de Charge 4 8 uur meer dan de Flip 5, die slechts 12 uur gebruik biedt. Het duurt 4,5 uur om de Charge 4 volledig op te laden, terwijl de Flip 5 2,5 uur nodig heeft. En beide modellen gebruiken een USB-C-aansluiting om op te laden. (Laadkabels meegeleverd in de doos).

Beide luidsprekers hebben batterijniveau-indicatoren die oplichten wanneer u ze inschakelt. De Charge 4 gebruikt een reeks gloeiende stippen om u te laten zien hoeveel batterijduur er nog is, terwijl de Flip 5 een enkele gloeiende witte lijn gebruikt die de helderheid vermindert naarmate de levensduur van de batterij begint te verminderen.

Verbinding met een kabel

In tegenstelling tot de Flip 5 heeft de Charge 4 een 3,5 mm audio-ingang, zodat je de speaker via een kabel op je apparaat kunt aansluiten. (Extra kabel niet inbegrepen). Maar zelfs als de kabel op uw apparaat is aangesloten, moet de Charge 4 nog steeds worden ingeschakeld.

Extra kenmerken

Een van de belangrijkste voordelen van de grotere Charge 4 is natuurlijk dat de luidspreker ook werkt als een oplaadbank, zodat je je mobiele apparaat kunt opfrissen.

Waterdichtheid JBL Flip 5 vs Charge 4

Beide modellen hebben een IPX7-waterdichtheid, wat betekent dat de luidsprekers gedurende ongeveer 30 minuten kunnen worden ondergedompeld in maximaal 3 voet water. Dus, als de spreker zweverig van je pelikaan valt, geniet dan gewoon van de show en open een biertje. En zeker, beide speakers zijn bestand tegen een tijdje in de regen.

Geluidprestaties JBL Flip 5 vs Charge 4

Volume

Verrassend genoeg wordt de Charge 4 niet veel luider dan de Flip 5. (JBL heeft het volume van de Flip sinds de Flip 4 verhoogd). In vergelijking met de Flip 5 vertoont de Charge 4 echter enorme verbeteringen in de geluidskwaliteit en het verhoogde geluidsbeeld zorgt voor een algemener gevoel. Maar meer hierover hieronder.

Basfrequenties

Natuurlijk geeft de Charge 4 je bredere, krachtigere basfrequenties. En je kunt je navel bijna voelen trillen als het volume van de Charge 4 maximaal is gedraaid. Daarentegen produceert de Flip 5 niet zo veel als een low-end.

Helderheid

Een ander groot verschil is de geboden helderheid. De Charge 4 presenteert een veel transparanter geluid. En tracks met zware arrangementen zijn een stuk schoner. Dus je krijgt zeker een breder en gedetailleerder geluidsbereik van de Charge 4.

Soundstage

Er is een enorm verschil in het ruimtelijke gevoel dat door deze twee modellen wordt gecreëerd. Het geluidsbeeld op de Charge 4 voelt enorm en vegen in vergelijking met het relatief compacte geluid van de Flip 5. En dit is de grootste verbetering die je zult opmerken wanneer je naar het grotere model gaat. Als u op zoek bent naar dat grote kamergeluid en u van plan bent meer dan 10 mensen te hosten bij uw volgende zwembad, is de Charge 4 ideaal. Maar nogmaals, in termen van maximale volumeniveaus is er geen extreem groot verschil. Dus als alles wat je nodig hebt achtergrondmuziek is voor je 4e ​​uurtje bierpong, dan is de Flip 5 voldoende.

Totaalvergelijking JBL Flip 5 vs Charge 4

Beide modellen bieden voldoende volume voor een feestje of gezellige borrel. Maar ik zou normaal gesproken aanraden om voor de grotere Charge 4 te gaan, gezien de grote verbetering in helderheid, bas en geluidsbeeld. En aangezien de Charge 4 slechts een fractie duurder is, lijkt het een redelijke investering (tenzij u op zoek bent naar iets heel kleins). Als u echter van plan bent om meer JBL-luidsprekers te kopen om een ​​gesynchroniseerd systeem met meerdere luidsprekers te maken, is het beter om met de Flip 5 te gaan. Anders kunt u in de toekomst compatibiliteitsproblemen tegenkomen.

Hebben de JBL Bluetooth speakers voice-aansturing?

Niets fijner natuurlijk dan op afstand tegen de JBL speaker te kunnen roepen dat ie harder of zachter moet. Maar welke JBL Bluetooth speakers zijn compatible met bijvoorbeeld Google Assistant en reageren dus op spraakbediening? 

Google Assistant groeit snel en krijgt elke dag nieuwe functies en meer slimme ondersteuning. Als je al die nieuwe functies onderweg wilt meenemen, zijn hier de beste Bluetooth-luidsprekers met assistent-integratie. De volgende keer dat u bij het zwembad bent en het licht moet aandoen, of u zich niet kunt herinneren of u de thermostaat heeft ingesteld voordat u op vakantie ging ... of iets anders waarvoor u uw Google Assistent gebruikt, heeft u een luidspreker die uw Assistent is ongelooflijk behulpzaam.

En hoewel de huidige reeks Google Home-luidsprekers geweldig is voor al die dingen, is er één probleem: ze hebben een externe voedingsbron nodig. Als je altijd onderweg bent en een luidspreker nodig hebt die het bij kan houden, zijn er een aantal goede opties.

Het enige waar u rekening mee moet houden bij het zoeken naar een draagbare slimme luidspreker, is dat de assistent wifi nodig heeft om te functioneren. Ze kunnen via Bluetooth geen gegevensquery's van je telefoon ophalen. Ze moeten een eigen verbinding hebben om Assistent-functies te gebruiken. Je kunt ze natuurlijk nog steeds gebruiken voor het afspelen van audio via Bluetooth, wat een groot deel van de aantrekkingskracht hier is.

Als je in de eerste plaats op zoek bent naar de beste Bluetooth-luidsprekers op de markt, raad ik je aan om naar JBL te kijken - het maakt serieus enkele van de beste draagbare luidsprekers die deze oren ooit hebben gehoord.

JBL Link Bluetooth speakers

Dus als je combineert hoe geweldig ze al zijn met Google Assistant, krijg je een winnaar. Een familie van winnaars, in feite: er zijn vier verschillende luidsprekers in de Link-familie, hoewel er maar twee draagbaar zijn. Hier volgt een kort overzicht:

JBL Link 10: dit is de kleinste, meest draagbare en meest betaalbare luidspreker in de Link-familie (het is een stuk groter dan een Google Home). Maar laat u niet misleiden door het kleine formaat: JBL kan geweldige dingen doen met kleine pakketten.

JBL Link 20: een groter aantal betekent een grotere luidspreker, toch? In dit geval wel. De Link 20 is in wezen een grotere versie van de Link 10, dus als je op zoek bent naar meer bas en een groter algemeen geluid, kies dan voor deze. Weet gewoon dat je hier wat draagbaarheid opoffert.

De andere twee luidsprekers in de Link-familie zijn de Link 300 en 500. Aangezien geen van deze twee een batterij heeft, voldoen ze niet aan onze kwalificaties van 'draagbaar', maar als je op zoek bent naar een grote assistent-luidspreker voor in huis , die zijn het bekijken waard.

Maar als het gaat om zowel de Link 10 als de 20, hebben ze meer functies onder de motorkap dan alleen goed geluid en Google Assistant. Beide luidsprekers zijn waterbestendig voor ultieme weergave bij het zwembad, bieden 24-bits / 96 kHz geluidskwaliteit en koppelen met meerdere luidsprekers voor weergave in meerdere kamers.

Beide luidsprekers hebben ook ingebouwde Casting-ondersteuning, die op bijna alle manieren superieur is aan Bluetooth-weergave. Het haalt audio uit de cloud (in plaats van te streamen via Bluetooth), dus het kan tracks van hogere kwaliteit halen voor beter geluid. Dit is ook wat de luidsprekers in staat stelt om verbindingen met meerdere kamers te hebben en synchroon af te spelen. Het nadeel? Voor casten is wifi vereist.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.