Alles over Lepstick kneedbaar metaal

Wat is het beste kneedbare metaal?

Wat is het beste kneedbare metaal?
6 maart 2023

Kneedbaar staal is een type metaal dat bestaat uit ijzer, koolstof en andere legeringselementen. Het onderscheidt zich van andere soorten staal door zijn hoge ductiliteit en taaiheid, wat betekent dat het gemakkelijk vervormd kan worden zonder te breken en dat het bestand is tegen scheuren en barsten.
Kneedbaar staal is ontwikkeld als een alternatief voor gietijzer en heeft vergelijkbare eigenschappen, maar is minder bros en daardoor beter bestand tegen breuk. Het wordt vaak gebruikt in toepassingen waar hoge sterkte en taaiheid nodig zijn, zoals in de auto-industrie, de bouw en de machinebouw.
Kneedbaar staal kan worden bewerkt en gevormd tot verschillende vormen en maten, zoals platen, staven, buizen en gietstukken. Het kan ook worden gelast en gesoldeerd, waardoor het een veelzijdig materiaal is voor veel verschillende toepassingen.

Als je op zoek bent naar kneedbaar staal, kun je het beste terecht bij een gespecialiseerde metaalleverancier of staalhandelaar. Zij kunnen je adviseren over de verschillende soorten kneedbaar staal die beschikbaar zijn en welke het beste geschikt zijn voor jouw toepassing.

bol.com | kneedbaar staal metaal LEPSTICK-115GRAM. Voor gaten in het ...

Wanneer gebruik je kneedbaar staal?

Kneedbaar staal wordt gebruikt in toepassingen waar hoge sterkte, taaiheid en vervormbaarheid vereist zijn. Enkele veelvoorkomende toepassingen van kneedbaar staal zijn:

Auto-industrie: Kneedbaar staal wordt gebruikt in de productie van auto-onderdelen, zoals assen, veren, naven en stuurinrichtingen. Het hoge draagvermogen en de taaiheid van kneedbaar staal maken het geschikt voor deze toepassingen.

Bouw: Kneedbaar staal wordt gebruikt in de bouw van bruggen, tunnels, constructies, dakconstructies, enzovoort. De hoge sterkte en taaiheid maken het materiaal geschikt voor deze toepassingen.

Machinebouw: Kneedbaar staal wordt gebruikt in de productie van machineonderdelen, zoals assen, tandwielen, lagers en koppelingen. De hoge sterkte, taaiheid en vervormbaarheid van kneedbaar staal maken het geschikt voor deze toepassingen.

Industriële toepassingen: Kneedbaar staal wordt gebruikt in diverse industriële toepassingen, zoals de productie van buizen, pompen, afsluiters en fittingen. De hoge sterkte en taaiheid van kneedbaar staal maken het geschikt voor deze toepassingen.

Over het algemeen wordt kneedbaar staal gebruikt in toepassingen waarbij hoge sterkte en taaiheid vereist zijn, terwijl ook een bepaalde mate van vervormbaarheid en bewerkbaarheid vereist is.

Welk kneedbaar stijl is het beste?

Het beste kneedbare staal voor jouw specifieke toepassing hangt af van verschillende factoren, zoals de belasting, omgevingsfactoren en de gewenste eigenschappen van het materiaal. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten kneedbaar staal en hun eigenschappen:

Ferritisch kneedbaar staal

Dit type kneedbaar staal heeft een hoge sterkte en taaiheid, waardoor het geschikt is voor toepassingen met hoge belastingen en schokken. Het heeft ook een hoge corrosiebestendigheid en kan worden gebruikt in omgevingen met hoge temperaturen.

Perlitisch kneedbaar staal

Dit type kneedbaar staal heeft een hogere sterkte dan ferritisch kneedbaar staal, maar iets minder taaiheid. Het wordt vaak gebruikt in toepassingen waar hoge sterkte en stijfheid vereist zijn, zoals in machinebouw en constructies.

Martensitisch kneedbaar staal

Dit type kneedbaar staal heeft de hoogste sterkte van alle kneedbare staalsoorten, maar is minder taai dan de andere typen. Het wordt gebruikt in toepassingen waar hoge sterkte en hardheid vereist zijn, zoals in gereedschappen en matrijzen.

Austenitisch kneedbaar staal

Dit type kneedbaar staal heeft een hoge taaiheid en corrosiebestendigheid, maar heeft een lagere sterkte dan de andere typen. Het wordt gebruikt in toepassingen waar hoge taaiheid en corrosiebestendigheid belangrijk zijn, zoals in de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie.

Wat is het meest gebruikte en favoriete kneedbaar staal metaal?

Er zijn verschillende soorten kneedbaar staal beschikbaar, en welke het meest verkocht wordt hangt af van de specifieke toepassing en de voorkeur van de klant.

Onze favoriet is Lepstick metaal van OriginalFix. Je kunt Lepstick staal metaal gebruiken voor diverse zaken zoals gaten in het motorblok, leiding reparatie, het lijmen van metalen en harde kunststoffen, een bootreparatie en nog veel meer. Het voordeel van dit product is dat het op vochtige ondergrond kan.

kneedbaar staal metaal LEPSTICK-115GRAM. Voor gaten in het motorblok, Leiding reparatie, lijmen van metalen en harde kunststoffen. Bootreparatie. Kan op vochtige ondergrond.

Lepstick producteigenschappen:

 • Kneedbaar metaal wordt hard als staal in 20 minuten;
 • Maakt zeer snelle reparaties mogelijk op metaal en kunststof;
 • Kan op een vochtige ondergrond en onder water worden gebruikt;
 • Wordt zeer hard en brokkelt niet af;
 • Kan worden geschuurd, getapt, gefreesd en is overschilderbaar;
 • Temperatuursbestendigheid tot 180°C, kortstondig zelfs tot 300°C;
 • Verwerkingstijd :Ongeveer 2 minuten;
 • Uithardingtijd :Handvast ca 20 minuten, volledige uitharding na 24 uur;
 • Druktijd ca. 3-4 minuten.

Waar koop je het beste kneedbaar staal?

Er zijn verschillende online leveranciers die kneedbaar staal verkopen, zoals staalhandelaren en metaalbewerkingsbedrijven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je koopt bij een betrouwbare leverancier en dat het materiaal voldoet aan de juiste specificaties voor jouw toepassing.
Persoonlijk vinden wij 2 online aanbieders het beste en meest betrouwbaar aangezien het aanbod, de prijzen en kwaliteit zeer goed zijn:

1. Lijmkoning.nl
2. Bol.com 

Lijmkoning.nl

Lijmkoning.nl is een Nederlandse webshop die gespecialiseerd is in de verkoop van lijmen, kitten, tapes en aanverwante producten. Op deze website kun je diverse soorten lijmen kopen, zoals houtlijm, contactlijm, montagekit, constructielijm en meer. Ook bieden ze speciale lijmen aan voor bijvoorbeeld het repareren van autobekleding, het bevestigen van spiegels of het verlijmen van kunststoffen.

Als je op zoek bent naar een specifieke lijm of kit voor een bepaald project, dan kan lijmkoning.nl een goede plek zijn om te kijken. Ze hebben een breed assortiment van lijmen en aanverwante producten van bekende merken, zoals Soudal, Bison en 3M. Ook bieden ze producten aan tegen scherpe prijzen en hebben ze vaak interessante aanbiedingen en acties.

Waarom je bij lijmkoning.nl zou moeten bestellen:

 • een groot assortiment aan lijmen en aanverwante producten, waardoor de kans groot is dat ze hebben wat je zoekt;
 • bieden producten aan van bekende merken tegen scherpe prijzen;
 • Lijmkoning.nl heeft een snelle levering en biedt goede klantenservice.

Als je regelmatig lijmen en kitten nodig hebt, kan het handig zijn om een betrouwbare webshop als lijmkoning.nl als vaste leverancier te hebben.

Dit is wat de Lijmkoning over zichzelf zegt:

"De Lijmkoning levert lijmartikelen. Denk aan de  bouw-, industrie-, automotive-, en ijzerwarenbranche. Wij zijn onafhankelijk leverancier en voorzien u dus altijd van het door u gevraagde product. En dat al meer dan 40 jaar!

We hebben vele soorten lijm voor vele soorten toepassingen. Lijmen, kitten, smeren en cleanen. Ons merk OriginalFix kan het allemaal. Daarnaast voeren wij speciaal voor de autoreparatiemarkt de volgende kwaliteitsmerken: DG, Safety Seal en Easy Balance.

De producten zijn verkrijgbaar bij uw lokale vakhandel of via www.lijmkoning.nl. Binnen de Benelux zijn de verzendkosten vanaf 4,95 (excl. btw) euro. GRATIS leveringen vanaf 19,95 (excl. btw) euro.

De Lijmkoning staat voor service en persoonlijke aandacht, dat onderstrepen wij met onze slogan: Sterk in Verbinding!"

LijmKoning.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden