Wat zijn de beste babyfoons? 

Wat zijn de beste babyfoons? 

Top 10 beste babyfoons

19 januari 2023

Een babyfoon is een apparaat dat ouders in staat stelt om het geluid van hun kind in een andere kamer te horen en de baby of kind te monitoren wanneer ze niet in dezelfde kamer zijn.
Met een babyfoon kunnen ouders hun baby horen huilen, praten of zelfs zachtjes ademhalen. Babyfoons hebben een aantal nuttige functies die het leven van ouders een stuk makkelijker maken. 
De babyfoon bestaat uit twee delen, een camera of microfoon die in de kamer van het kind geplaatst wordt en een ontvanger die de ouders in een andere kamer gebruiken om het geluid te horen. Sommige babyfoons hebben ook beeldschermen waarop ouders hun kind kunnen zien, en sommige hebben extra functies zoals een temperatuursensor, een luidspreker waarmee ouders kunnen praten met hun kind, of een bewegingssensor. 
Babyfoons worden vaak gebruikt om ouders te helpen gerust te stellen en te zorgen dat hun kind veilig is.

Luvion Easy Babyphone - Babyfoon met camera - Premium Baby Monitor

Top 10 beste babyfoons

Er zijn veel verschillende soorten babyfoons op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Hieronder zullen we de top 10 beste babyfoons bespreken, aan de hand van gebruikersreviews en prijzen.

1. Motorola MBP33S Video Babyfoon - €119.99 

De Motorola MBP33S Video Babyfoon is een eenvoudig te gebruiken babyfoon met een 2.4 inch kleuren LCD-scherm en een bereik tot 300 meter. Deze babyfoon biedt verschillende functies zoals twee-weg audio en een thermometer. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus waardoor je je kindje stil kunt observeren zonder hem of haar te storen. Gebruikers zijn zeer tevreden over de video- en geluidskwaliteit. 

2. Philips AVENT SCD570/00 Video Babyfoon - €199.99

De Philips AVENT SCD570/00 Video Babyfoon biedt een schitterende kleurenbeeldkwaliteit op een groot 5 inch LCD-scherm. Deze babyfoon biedt ook een bereik van 300 meter en heeft een ingebouwde nachtzichtfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een thermometer waarmee je de kamertemperatuur kunt monitoren. Gebruikers geven aan dat de beeld- en geluidskwaliteit van de babyfoon uitstekend is.

3. Motorola MBP36XL Video Babyfoon - €159.99 

De Motorola MBP36XL Video Babyfoon is een eenvoudig te gebruiken babyfoon met een 5 inch LCD-scherm en een bereik van 300 meter. Deze babyfoon heeft een twee-weg audio- en thermometerfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus. Gebruikers geven aan dat de video- en geluidskwaliteit van deze babyfoon uitstekend is.

4. Philips AVENT SCD630/26 Video Babyfoon - €249.99 

De Philips AVENT SCD630/26 Video Babyfoon is een uitgebreide babyfoon met een 7 inch LCD-scherm en een bereik van 300 meter. De babyfoon heeft een twee-weg audio- en thermometerfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus. Gebruikers geven aan dat de beeld- en geluidskwaliteit van deze babyfoon uitstekend is.

5. Angelcare AC420 Video Babyfoon - €99.99

De Angelcare AC420 Video Babyfoon is een eenvoudig te gebruiken babyfoon met een 2.75 inch LCD-scherm en een bereik van 300 meter. Deze babyfoon heeft een twee-weg audio- en thermometerfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus. Gebruikers geven aan dat de beeld- en geluidskwaliteit van deze babyfoon goed is.

6. BT Video Babyfoon 350 - €79.99

De BT Video Babyfoon 350 is een eenvoudig te gebruiken babyfoon met een 2.4 inch LCD-scherm en een bereik van 300 meter. Deze babyfoon heeft een twee-weg audio- en thermometerfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus. Gebruikers geven aan dat de beeld- en geluidskwaliteit van deze babyfoon goed is.

7. Summer Infant BabyTouch Video Babyfoon - €219.99 

De Summer Infant BabyTouch Video Babyfoon is een luxe babyfoon met een 3.5 inch LCD-scherm en een bereik van 300 meter. Deze babyfoon heeft een twee-weg audio- en thermometerfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus. Gebruikers geven aan dat de beeld- en geluidskwaliteit van deze babyfoon uitstekend is.

8. Motorola MBP853CONNECT Video Babyfoon – €149.99 

De Motorola MBP853CONNECT Video Babyfoon is een eenvoudig te gebruiken babyfoon met een 5 inch LCD-scherm en een bereik van 300 meter. Deze babyfoon heeft een twee-weg audio- en thermometerfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus. Gebruikers geven aan dat de beeld- en geluidskwaliteit van deze babyfoon goed is.

9. Summer Infant BabyLink Video Babyfoon - €99.99

De Summer Infant BabyLink Video Babyfoon is een eenvoudig te gebruiken babyfoon met een 2.4 inch LCD-scherm en een bereik van 300 meter. Deze babyfoon heeft een twee-weg audio- en thermometerfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus. Gebruikers geven aan dat de beeld- en geluidskwaliteit van deze babyfoon goed is.

10. Philips AVENT SCD510/00 Video Babyfoon - €129.99 

De Philips AVENT SCD510/00 Video Babyfoon is een eenvoudig te gebruiken babyfoon met een 3.5 inch LCD-scherm en een bereik van 300 meter. Deze babyfoon heeft een twee-weg audio- en thermometerfunctie. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde infrarood-nachtzichtfunctie en een slaapstandmodus. Gebruikers geven aan dat de beeld- en geluidskwaliteit van deze babyfoon goed is.

Hoe werkt een babyfoon?

De zender van de babyfoon is verbonden met een microfoon. De microfoon detecteert geluid, zoals het huilen van de baby of het praten van de ouders, en stuurt het geluid via een signaal naar de ontvanger. De ontvanger, die meestal een kleine luidspreker heeft, voert het signaal uit en stuurt het geluid naar de ouders.

HelloBaby HB32 Babyfoon met camera - Groot LCD display - Veilige ...

Wat voor functies heeft een babyfoon?

Veel babyfoons hebben nuttige functies die het leven van ouders een stuk makkelijker maken. Sommige babyfoons hebben bijvoorbeeld een temperatuurmeter die de temperatuur in de babykamer meet. Andere babyfoons hebben een nachtlampje dat ouders kunnen aanzetten en uitzetten zonder dat ze de babykamer hoeven te betreden. Sommige babyfoons hebben zelfs ingebouwde video-opnamesystemen.

Waarom een babyfoon aanschaffen?

Een babyfoon is dus een handig hulpmiddel voor ouders die hun kind in de gaten willen houden terwijl ze in een andere kamer zijn. Er zijn veel verschillende soorten babyfoons op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. 

Er zijn verschillende redenen waarom ouders een babyfoon aanschaffen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen:

 • Geruststelling: Een babyfoon geeft ouders de geruststelling dat ze hun kind in de gaten kunnen houden terwijl ze zich in een andere kamer bevinden.
 • Veiligheid: Sommige babyfoons hebben functies zoals een bewegingssensor of een temperatuursensor die ouders waarschuwt als er iets mis is met hun kind.
 • Gemak: Een babyfoon maakt het gemakkelijker voor ouders om hun kind in de gaten te houden zonder dat ze de hele tijd bij hun kind hoeven te zijn. Dit geeft ouders de mogelijkheid om taken te doen of even te rusten.
 • Slaap: Een babyfoon kan ouders helpen om te weten wanneer hun kind wakker wordt, zonder dat ze de hele tijd bij hun kind hoeven te zijn.
 • Rust: Een babyfoon kan ouders helpen om hun kind te horen als het huilt, zodat ze snel kunnen reageren en hun kind kunnen troosten.
 • Monitoring: Sommige babyfoons hebben sensoren die ouders in staat stellen om hun kind te monitoren zoals hartslag en ademhaling, dit kan geruststellend zijn voor ouders.

Babyfoon Luvion Grand Elite | Dagelijkse koopjes en internet aanbiedingen

Het is belangrijk om te onthouden dat elk gezin unieke behoeften heeft, en dat een babyfoon wellicht voor de ene ouder wel handig is maar voor de ander niet. Het is aan te raden om de verschillende opties te onderzoeken en te bepalen welke functies het beste passen bij uw specifieke situatie.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een babyfoon?

Een aantal belangrijke zaken waar je op moeten letten bij de aanschaf van een babyfoon zijn:

 • Bereik: Controleer hoe ver de babyfoon kan werken, dit is belangrijk als je een groot huis hebt of als je van plan bent om de babyfoon buitenshuis te gebruiken.
 • Geluidskwaliteit: Zorg ervoor dat de babyfoon een helder geluid heeft zodat je je kind goed kunt horen.
 • Video: Als je de optie wilt hebben om je kind te zien, zorg er dan voor dat de babyfoon een kleurenvideo heeft met een helder beeld.
 • Functies: Overweeg welke extra functies je wilt, zoals een temperatuursensor, een luidspreker waarmee je kan praten met je kind of een bewegingssensor.
 • Betrouwbaarheid: Lees reviews van andere ouders om te zien of de babyfoon betrouwbaar is en of er vaak problemen zijn met het apparaat.
 • Prijs: Overweeg hoeveel je bereid bent om uit te geven en kijk welke babyfoon het beste bij je budget past.
 • Batterijduur: Het is verstandig om te kiezen voor een babyfoon die een lange batterijduur heeft, zodat je niet elke keer hoeft te wisselen van batterijen.
 • Veiligheid: Zorg dat de babyfoon voldoet aan de veiligheidsnormen die gelden voor dit soort producten.

Het is belangrijk om de tijd te nemen om verschillende babyfoons te vergelijken en te bepalen welke het beste bij jouw specifieke situatie past. Het is ook aan te raden om advies te vragen aan andere ouders of een expert in babyproducten.\

Alles over de Alecto DBX-82 babyfoon | Beste-babyfoon.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden