Wat zijn de beste Gaming stoelen?

Wat zijn de beste Gaming stoelen?

17 december 2020

Waarom een Gamingstoel aanschaffen?

Een stoel voor gaming is al enige tijd niet meer weg te denken in de kamer van jongeren maar ook van volwassenen bij een battlestation. Bijna elke Twitch streamer zie je wel met een gamestoel pronken. Maar er is nog meer dan dit, want je hebt hele racing cockpits, opvouwbare gaming stoelen en racing platforms waarmee je jouw bureaustoel kunt omtoveren tot een racing stoel.
Een gamestoel biedt niet alleen comfort tijdens het gamen maar geeft je lichaam ook de steun die het nodig heeft. Over het algemeen hebben gamestoelen een ergonome zitting waardoor je rug minder belast wordt als je lang in de stoel zit. De gamestoel kan vaak ook als normale bureaustoel gebruikt worden met net dat extra beetje comfort. Ook hebben veel stoelen een elleboogsteun die te verstellen is. Zo heb je nergens last van na een sessie gamen.
Een gaming- of racestoel combineert comfort, duurzaamheid met de stijl van luxueuze sportwagens. Van simpele bureaustoelen tot lederen bekleding of zelfs volledig verstelbare racing cockpits, een gamestoel maakt het gamen helemaal compleet. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Er zijn veel verschillende soorten gaming stoelen en zelfs specifieke race stoelen. Om een stoel te kiezen die bij jou past, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen die helpen bij het kiezen van de meest comfortabele gaming stoel voor jou:
1. Wil je een traditionele bureaustoel of een racing cockpit?
2. Op welke manieren is de gaming stoel te verstellen?
3. Hoe comfortabel zit de stoel?
4. Waar ga je de stoel voornamelijk voor gebruiken?
5. Ga je voor een inklapbaar model die je opbergt?

Welke soorten Gaming stoelen zijn er?

Gaming bureaustoelen

Wie kent ze niet, de snelle gamestoelen met het design dat je ook in een rally wagen terugvindt. Deze kuipstoelen zijn comfortabel en stijlvol, zodat ook jij er op je stream als een serieuze gamer uitziet. De stoelen zijn veelal gevuld met schuim, wat varieert van zacht tot harder koudschuim. Dit behoudt zijn dichtheid en vorm beter. Het kuipstoel ontwerp is relatief smal, en daarom zijn er ook modellen die gericht zijn op bredere, langere of zwaardere gamers.
Eén van de belangrijkste factoren bij een gaming stoel is de verstelbaarheid. Als je er een flink aantal uur in doorbrengt, is het van belang dat je wel je rug goed ondersteunt. Gelukkig is de rugleuning vaak verstelbaar en zijn veel modellen ook voorzien van een setje kussentjes voor je hoofd en onderrug. Daarnaast is het ook nog van belang dat je op de juiste hoogte zit en de armleuningen goed aansluiten op je bureau.
Kort, lang, breed of juist dun, met een gaming- of racing stoel met een verstelbare zitting weet je zeker dat je comfortabel speelt. Verstel de zitting in diepte, zodat je bij je pedalen komt of verstel hem in hoogte zodat je benen onder een ergonomisch verantwoorde hoek rusten. Deze stoelen maken lange speelsessies een stuk comfortabeler.

Bureaustoelen lineup

Racing platforms

Al zijn ze nog relatief onbekend, racing platforms laten je jouw bureaustoel omtoveren tot een racing cockpit. Schuif de stoel aan of klik hem aan het frame vast en je hebt je racestuur en pedalen zo bij de hand. De racing platforms zijn veelal in lengte en diepte instelbaar, zodat je vanuit een comfortabele positie over het asfalt scheurt.

Racing cockpits

Racen met een stuurtje is al vet, maar met een gaming stoel speciaal voor racing maak je jouw race ervaring helemaal compleet. Waan je achter het stuur van een echte racewagen, met hetzelfde soort kuipstoeltjes dat in echt rallywagen gebruikt wordt. De full size racing cockpits zijn het echte werk. Ontworpen naar het ontwerp van een rally wagen of zelfs een F1 cockpit. Met een racing cockpit in huis speel je je racegames zoals het hoort. Ook zijn er een aantal modellen die bedoeld zijn voor de flight- en space sim piloten onder ons, waarbij je in plaats van je racestuur juist je flight sticks en rudder pedalen op monteert.

Racing cockpit in gebruik

Inklapbare stoelen

Race stoelen zijn helaas vaak wel even groot als dat ze vet zijn. Daarom is het bij veel modellen geukkig wel mogelijk om ze (deels) in te klappen of in elkaar te schuiven. Zo berg je ze netjes op wanneer je even niet de virtuele F1 competitie domineert of het virtuele luchtruim leeglaat. Inklapbare Racing stoelen, cockpits en racing platforms zijn eenvoudig op te bergen na het racen. Zo heb je alle voordelen van een realistische racing ervaring, zonder dat je al je ruimte kwijt bent aan je gear. Schuif ze in elkaar en klap ze dicht, vaak ook nog eens terwijl al je racing gear gewoon gemonteerd kan blijven.

ingeklapte playseat

Traditionele bureaustoel

Ben je niet zo van de felle kleuren en een opvallend design? Of past een gaming stoel niet bij jouw interieur? Dan kun je ook voor een 'normale' bureaustoel gaan. Deze stoelen zijn vaak zwart en hebben verschillende mogelijkheden om zithoogte en leuningen in te stellen. Dit zorgt voor een goede ergonomische houding voor gamen en werken.

Een 'normale' bureaustoel.

Top 10 beste Gaming stoelen

In willekeurige volgorde vind je hieronder de 10 beste stoelen voor gaming thuis. Alle soorten en modellen zijn vertegenwoordigd. Deze top 10 is zorgvuldig opgesteld op basis van kwaliteit, prijs, betrouwbaarheid aanbieder, service, garantie, (eigen) ervaringen, onafhankelijke reviews en overige informatie. Doe er je voordeel mee en vind snel een eenvoudig de beste stoel om te gamen!

1. Trust GXT 712 Resto Pro Gaming €416,-

Gamers weten dat urenlang spelen je lichaam kan belasten. Daarom heb je een stoel nodig die je ondersteunt tijdens je grootste avonturen en meest gevochten veldslagen. De Trust GXT 712 Resto Pro Gaming Chair, met zijn verstelbare rugleuning, verwijderbare lenden- en nekkussens, 4D-armleuningen en ondersteuning voor een gewicht tot 150 kg, behandelt je als een koning.
De vulling, met hoge dichtheid in zowel de zitting als de rugleuning, vormt een aanvulling op het ergonomische ontwerp van de Resto Pro Gaming Chair. De meegeleverde lenden- en nekkussens voorkomen spanning en bieden ultiem comfort. Door het ruime ontwerp past hij gemakkelijk bij iedere gamer.

2. DXRacer FORMULA Gaming Chair - €259,-

Met de DXRacer FORMULA Gaming Chair bij jouw gaming rig zit jij iedere speelsessie klaar om online te domineren. Dankzij de verstelbare nek- en rugsteun zit je namelijk altijd precies in de juiste positie. Zo speel je comfortabel door en zit je recht voor je monitor of tv. Ook heb je geen last meer van RSI klachten, want met 8 verschillende standen rust je arm precies op de juiste hoogte. Even uitgespeeld? Klap de rugleuning naar achteren en doe een dutje tussen de killstreaks door. Het synthetische leer op deze stoel geeft hem een luxe uiterlijk en voorkomt slijtage. Bovendien is deze stoel met een minimale gebruikerslengte van 145cm en een maximale lengte van 180cm ook geschikt voor de kleinere gamer.

DXRacer FORMULA Gaming Chair Zwart Main Image

3. Qware Race Seat - Oranje - €249,-

Ga voor een zeer realistische racegame ervaring met de Qware Race Seat - oranje. In deze stoel zit je net als in een sportauto, waardoor jij jouw rondetijden met een paar tienden van een seconde omlaag brengt. Stel de Race Seat in zodat jij goed zit. De maximaal ondersteunde lengte voor de gebruiker is 210 centimeter. Bevestig vrijwel ieder racestuur, shifter en pedalenset op de Qware en scheur erop los. Niets houdt jou meer van dat podium af. Let op: een racestuur, pedalenset of shifter wordt niet meegeleverd.

Qware Race Seat - oranje Main Image

4. HERO Echt lederen Gaming stoel - €719,-

Met de noblechairs HERO Echtleder Zwart speel je comfortabel door tot in de late uurtjes. Het koudschuim in de rugleuning en het zitvlak bieden ondersteuning op de juiste plekken en het traagschuim in de hoofdsteun vormt zich naar jouw hoofd. Je hebt geen losse kussens meer nodig om goed in je stoel te zitten, want de onderkant van de rugleuning is apart verstelbaar. Dankzij het wijdere zitvlak en de wijdere rugleuning is de stoel ook geschikt voor bredere gamers. Met de kantelbare rugleuning zak jij lekker onderuit om even te ontspannen als je net een intense battle achter de rug hebt.

noblechairs HERO Echt lederen Gaming stoel Zwart Main Image

5. Noblechairs HERO Gaming Stoel - €449,-

Comfortabel gamen wordt de standaard met de noblechairs HERO Zwart. Je hebt geen losse kussens meer nodig om goed in je stoel te zitten, want de onderkant van de rugleuning is apart verstelbaar. Dankzij het wijdere zitvlak en de wijdere rugleuning is de stoel ook geschikt voor bredere gamers. Met de kantelbare rugleuning zak jij lekker onderuit om even te ontspannen als je net een intense battle achter de rug hebt. Het koudschuim in de rugleuning en het zitvlak bieden ondersteuning op de juiste plekken en het traagschuim in de hoofdsteun vormt zich naar jouw hoofd.

Noblechairs HERO Gaming Stoel Zwart Main Image

6. Genesis Nitro550 - Gaming Stoel - €209,-

Het frame van de Nitro550 is gemaakt van hoge kwaliteit, duurzaam metaal. De chassis gemaakt van deze materialen garandeert een hoge weerstand tegen beschadigingen en zorgt het voor een lange gebruiksduur. Daarnaast bevat het frame een klasse 4 gas lift, die een gewicht tot 150 kilogram aan kan. Hierdoor is de Nitro550 gaming stoel de perfecte keuze voor iedere gamer. De Nitro550 wordt gekarakteriseerd door een combinatie van comfort en vele functionaliteiten. Zo kan de stoel hoogte worden aangepast tussen de 8-10 centimeter. Een andere interessante functie die stoel heeft, is de mogelijkheid om de stoel te swingen. Deze functie wordt de laatste tijd steeds populairder. Ook beschikt de stoel over een verstelbare rugleuning voor wat rust of een dutje tijdens de langdurige gamesessies.

7. PlaySeat Evolution - €299,-

Wil jij jouw racegames zou authentiek mogelijk maken? Neem plaats in de PlaySeat Evolution. De traploos verstelbare, stalen constructie is steviger dan zijn voorganger (de PlaySeat Classic) en is compatibel met alle racestuurtjes en pedalen op de markt. Voor de montage van versnellingspoken van populaire racesturen als de Logitech G27 of G25 heb je nog wel de los verkrijgbare Gearshift Holder nodig. Ben je klaar met racen? Klap de PlaySeat Evolution gewoon op. De PlaySeat is ontworpen voor coureurs met een lengte van 1 meter 20 tot 2 meter 20 en met een gewicht van 20 tot 112 kilo.

PlaySeat Evolution Zwart Main Image

8. PlaySeat Challenge - Gaming chair €185,- 

Welke racefanaat zou nou geen PlaySeat thuis willen staan? Maar ja, zo'n stoel (of beter gezegd: cockpit) neemt aardig wat ruimte in beslag. En ruimte is, tenzij je een eigen game room of man cave hebt, beperkt. Gelukkig denkt fabrikant PlaySeat met je mee. Zie hier de PlaySeat Challenge, een racing cockpit die bijzonder veel weg heeft van een campingstoel. In ieder geval qua opberggemak. Want je kunt hem eenvoudig opvouwen en opbergen zonder het racestuur en de voetpedalen te hoeven verwijderen. Wees gerust: qua constructie staat de solide Challenge - i.t.t. de gemiddelde campingstoel - zijn mannetje; zijn frame is van staal en de stoffen bekleding kan zo'n 120 kilo aan raceliefhebber aan.

9. PlaySeat Project Cars €398,-

Dé nummer één racestoel voor Project CARS fans: Playseat® Project CARS! Dit is de officiële, gelicenseerde Project Cars racestoel van Playseat®! De herkenbare, kleurrijke Project CARS logo's en afbeeldingen zijn gecombineerd in één supergaaf design op de zitting en het frame van de stoel. De stiksels zijn van zeer hoge kwaliteit en bestaan uit de officiële, unieke Project CARS kleuren. Het ijzersterke zwarte frame is bekleed met comfortabel zwart alcantara, de stof die ook voor stoelen in echte racewagens gebruikt wordt! De Playseat® Project CARS kan gebruikt worden door zowel volwassenen als kinderen, dus is ook geschikt voor je vrienden en familie. De stoel is zeer comfortabel en stabiel en kan voor iedereen juist ingesteld worden. Dankzij het unieke, gepatenteerde design is deze stoel opvouwbaar, zodat het weinig ruimte inneemt als je er geen gebruik van maakt. Race als een pro met de Playseat® Project CARS!

Deze RaceStation RSR-17 is een geweldige stoel voor de beginnende racer, zowel jong als oud (vanaf 10 jaar). Het instellen van de stoel gaat gemakkelijk doormiddel van de draai knoppen. Omdat deze stoel inklapbaar is kun je deze eenvoudig opbergen om zo ruimte te besparen. De RaceStation stoel is compatible met de meeste stuurtjes en pedalen momenteel op de markt.

10. GXT 705 Ryon Ergonomisch - €108,-

Deze Trust GXT 705 Ryon-gamingstoel biedt comfort aan echte overwinnaars. Het ergonomisch ontwerp is geoptimaliseerd voor lange gamesessies: richt u volledig op uw game zodat u alle vaardigheden die u voor de nieuwste games nodig hebt leert beheersen. Deze majestueuze stoel maakt elke gaminginstallatie compleet.\nVoor alle gamers\nGa er goed voor zitten en haal het beste uit uw game. De Trust-gamingstoel is voor een breed bereik aan lengtes afstelbaar: 160 cm tot en met 190 cm. Dankzij de afstelfunctie ondersteunt deze stoel u perfect op weg naar de top.\nVoor elke houding\nDe stoel is volledig 360° draaibaar om gemakkelijk vrij te kunnen bewegen. Met de gasvering van klasse 4 kunt u de stoel op de perfecte hoogte afstellen en met de kantelbare zitting met vergrendelingsmogelijkheden kunt u altijd vanuit de juiste hoek naar uw scherm kijken.\nBent u er klaar voor?\nHet compacte schuim dat is afgewerkt met PU-leer zorgt voor langdurig comfort tijdens lange gamesessies. De armleuningen zijn voorzien van kussens, zodat u uw armen tijdens het gamen kunt laten rusten.\nDuurzaam en stabiel\nHet stevige houten frame van de Trust-gamingstoel is bestand tegen verpletterende neerlagen en zwaarbevochten overwinningen. Het robuuste frame en de 5 wielen in stervorm kunnen 150 kg dragen en zorgen voor stabiliteit. Dankzij de duurzame dubbele wielen rolt u moeiteloos door uw game op weg naar nieuwe werelden!

GXT 705 Ryon Gaming Chair € 108,00
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden