Wat zijn de beste gratis en betaalde datingsites?

Wat zijn de beste gratis en betaalde datingsites?

13 april 2019

Omdat ik al jaren geleden ben gescheiden, heb ik mijn best gedaan om online te daten en ben ik gaan experimenteren met een aantal verschillende datingsites. Ik weet nu uit ervaring dat het voor iemand die nieuw is in dit proces intimiderend en verwarrend kan zijn.
U vraagt ​​zich misschien af ​​welke datingsite het beste voor u is en of u de moeite moet nemen om wel of niet voor een lidmaatschap te betalen. Houd het volgende in gedachten om te helpen bij het beantwoorden van die vraag: gratis datingsites zijn gericht op informatiedaters en snelle contacten terwijl betaalde datingsites meestal zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.
Het is natuurlijk niet altijd zo eenvoudig en er zijn uitzonderingen. Maar de sleutel tot het vinden van de juiste site (of sites) voor u, hangt af van het soort relatie waarnaar u op zoek bent. En op gratis datingsites is de kans groter dat men zich voordoet als iemand anders - het keuringsproces is wat eenvoudiger - en je vindt er ook meer vervelende types, het is tenslotte gratis dus er wordt geen onderscheid gemaakt.

Gratis online datingsites

Als u slechts wilt proeven hoe een en ander werkt en eenvoudig ervaring opdoen met online daten, dan kan de gratis omgeving een prima testomgeving zijn om te verkennen. Misschien vindt u zelfs dat online daten niet goed is en dan is het des te beter om er hier achter te komen zonder teveel in het proces te moeten investeren.
Gratis sites bieden over het algemeen meer flexibiliteit voor verschillende soorten relaties, inclusief ongedwongen contacten en relaties van hetzelfde geslacht. In feite zijn ze niet eens exclusief voor dating, omdat er ook voldoende sites zijn die een buitenechtelijke date toestaan zoals second love, of juist op zoek zijn naar vriendschap. Gratis sites kunnen ook beter werken voor personen die gescheiden zijn, maar nog niet officieel zijn gescheiden. Het is vaak wat anoniemer en vluchtiger.

Betaalde datingsites

Als je geen interesse hebt in informele dating of vluchtig contact maar op zoek bent naar een zinvollere relatie, wil je je misschien abonneren op een betaalde datingsite. Houd er rekening mee dat veel betaalde datingsites vaak promoties uitvoeren, zoals gratis weekends of een korting op abonnementen. Als u geïnteresseerd bent in een bepaalde site, let dan op voor deze promoties. Neem de tijd om u goed in de betalende datingwebsites te verdiepen, lees ervaringen en reviews van anderen en neem dan pas een besluit. Het loont echt de moeite om hier tijd in te stoppen, zodat u een datingsite vindt die aansluit bij uw behoeften. Check ook de abonnementsvorm.

Groepsspecifieke sites

Er is de afgelopen jaren een explosie van groepsspecifieke sites geweest, gericht op mensen van specifieke leeftijdsgroepen, religies, geloofssystemen, etniciteiten en zelfs financiële middelen. Als u door een groepsspecifieke site bladert, heeft u wellicht meer geluk bij het vinden van gelijkgestemde mensen.

Online Dating voorzorgsmaatregelen

Ongeacht welke online datingsite u kiest, er zijn vier dingen die u altijd moet onthouden:
1. Wees voorzichtig bij het delen van persoonlijke informatie over u en uw familieleden.
2. Ontmoet elkaar altijd op een openbare plaats.
3. Verwacht niet dat alles wat je in een profiel leest waar is, en je mag ook niet zomaar aannemen dat de foto actueel is.
4. Geef nooit geld aan iemand die je nog nooit ontmoet hebt, vooral als ze in een ander land zitten - het is een oplichterij.
 
Ten slotte wil ik als inmiddels een ervaringsdeskundige - ik zit al ruim 5 jaar in het online daten - een positief advies toevoegen: een goede foto is essentieel!

Tot slot

De meeste online datingsites voeren geen achtergrondcontroles uit of verifiëren informatie. U kunt mensen tegenkomen met een strafblad, getrouwde mensen en mensen die geestelijk instabiel kunnen zijn.
De sleutel tot succes is om te vertrouwen op je instinct. Check eventueel het profiel op de bekende sites zoals LinkedIn.com, Facebook en/of Instagram. Leer vervolgens iemand eerst kennen via de e-mail alvorens je diegene aan de telefoon spreekt en neem een ​​paar telefoongesprekken de tijd voordat je een afspraak maakt voor een eerste date. Veel plezier met het proces, maar wees voorzichtig.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden