De 10 beste bladblazers van dit moment!

De 10 beste bladblazers van dit moment!

28 oktober 2020

De herfst is inmiddels in volle gang en dat zie je terug in de bladeren die van de bomen vallen. De enorme hoeveelheid zorgt voor een gladde ondergrond en onverzorgde tuin. Niet iedereen is dus even blij met de herfst en de gevolgen ervan in de tuin of op je balkon. Ook de dakgoten lopen vol en dienen leeggemaakt te worden om zo voorstoppingen en eventuele lekkages als gevolg te voorkomen. Vaak kan de loodgieter dit doen en anders de schoorsteenveger. Tip; doe dit zeker 2x per jaar en voorkom hiermee vervelende gevolgen in huis. De bladeren in de tuin zijn hiermee nog niet opgelost. Deels kun je deze laten liggen in de bloemenperken aangezien het blad kan zorgen voor extra bescherming en voeding voor de grond, zeker als het flink vriest. Echter is de hoeveelheid bladeren veel meer dan nodig is voor de perken en met name op het grasveld en de tegels of grind wil je geen bladeren hebben liggen. Om alles nou op te harken of bij elkaar te bezemen is een zware en tijdsintensieve klus. Zeker omdat je in beginsel wekelijks te maken hebt met nieuwe uitval. De oplossing voor dit jaarlijks terugkerende probleem is simpel: een bladblazer eventueel met bladzuiger functie!

De bronafbeelding bekijken

Waarom een bladblazer?

- Snel en eenvoudig te pakken
- Verlengsnoer niet nodig indien het een accu heeft
- Zowel blaas- als zuigfunctie
- Voor dagelijks gebruik
- Blaast direct de bladeren weg en maakt de weg vrij
- Krachtig genoeg voor natte bladeren, maar laat grind liggen
- Geen bezem, hark e.d. meer nodig
- Voor iedereen te besturen
- Beperkt gewicht waardoor het niet ten koste van het lichaam gaat

Verschillende soorten bladblazers en bladzuigers

Wanneer je er aan denkt om een bladblazer of een bladzuiger te kopen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er momenteel 3 verschillende soorten zijn terug te vinden. Dit zijn de klassieke benzine bladblazer, de elektrische bladblazer en de accu bladblazer. Ondanks het feit dat vroeger het merendeel koos voor een bladblazer of bladzuiger op benzine, zijn tegenwoordig de elektrische en accu bladblazer het meest in trek. 

De voordelen van een elektrische bladblazer

  • Een elektrische bladblazer heeft niet alleen de mogelijkheid om te blazen, maar ook te zuigen. Daarnaast is het eveneens mogelijk om de bladeren meteen te versnipperen. Dit zorgt er voor dat ze in de container niet veel plaats innemen en bovendien zijn ze na afloop ook eenvoudig in een zak voor groep afval te deponeren;
  • Een elektrische bladblazer is heel wat milieuvriendelijker in vergelijking met een benzine variant. Ze stoot dan ook geen schadelijke uitlaatgassen uit;
  • Prijs-kwaliteit is een elektrische bladzuiger heel wat interessanter ten opzichte van een benzine variant. Dat maakt een elektrische uitvoering een bijzonder toegankelijke aankoop voor eigenlijk ieders budget;
  • Een elektrische bladzuiger veroorzaakt veel minder lawaai in vergelijking met een benzine uitvoering. Uiteraard laat de motor nog steeds flink van zich horen, maar het lagere geluidsniveau maakt het werken toch een stukje aangenamer;
  • Niet afhankelijk meer van een benzinestation en/of benzinelucht om je heen, nog los van het brandgevaar wanneer je deze opslaat;
  • Door gebruik te maken van een bladblazer die is voorzien van een accu wordt het mogelijk om draadloos te werken. Dat is bijzonder interessant bij tuinen waar er niet overal een stroomvoorziening voor handen is.

Top 10 beste bladblazers

Om het voor de consument makkelijk en eenvoudig te houden, is hieronder de top 10 met beste bladblazers van dit moment samengesteld. Ideaal om snel de beste bladblazer in huis te halen zonder dat je allerlei testen, vergelijkingen, reviews etc. hoeft te lezen, aangezien dit al is gedaan voor je. De top tien is onder andere zorgvuldig samengesteld op basis van betrouwbaarheid, kwaliteit, prijs, onafhankelijke reviews en commentaren van kopers, eigen ervaringen en garantie.
Overigens zijn de beste online winkels voor de aankoop van een bladblazer Coolblue en Bol.com aangezien zij de scherpste prijzen hebben en zeer betrouwbaar zijn, ook qua garantie.
In het eerder gepubliceerde artikel "Top 10 bladblazers van 2020" op Grasmaaiersvergelijken.com vind je specifiek een overzicht van de beste uit de test gekomen bladblazers van dit jaar, maar niet opgenomen hierin zijn de bladblazers die na de zomer op de markt zijn gekomen. Dus voor een nog completer overzicht inclusief de laatste, nieuwste bladblazers hierbij de nieuwste en meest recente top 10 om je voordeel mee te doen.

1. Eurom Gardencleaner 3000

Te koop op coolblue.nl voor € 32,99, bekijk hier

De Eurom Gardencleaner 3000 is met 3.000 watt vermogen een echte krachtpatser. Naast een blaassnelheid van 270 kilometer per uur, heeft deze elektrische bladblazer ook een zuig- en versnipperfunctie. Je manoeuvreert hem gemakkelijk door je tuin en over je oprit dankzij de zwenkbare wielen. De blaasbuis bestaat uit 2 delen waardoor je de steel gemakkelijk verlengt. En je bergt hem daardoor ook gemakkelijk op als de klus is geklaard. Al het tuinafval wordt netjes opgevangen in de 35 liter opvangzak. Dankzij de zuig- en versnipperfunctie zuigt de bladblazer de bladeren op en versnippert ze in de opvangzak. Je rolt de bladblazer met het neuswiel over de grond in plaats van dat je hem moet tillen. Deze bladblazer is voorzien van een extra handvat voor een goede grip.

2. Gardena PowerJet Li40

Gardena PowerJet Li40 Main Image

Te koop op coolblue.nl voor € 349,-, bekijk hier

Een accu bladblazer die blaast, opzuigt en versnippert? Dat is de Gardena Powerjet Li40. Met deze bladblazer blaas je de bladeren op een grote hoop of zuig je bladeren op in de 30 liter opvangzak. Dankzij de versnipperfunctie komen de bladeren versnipperd in de opvangzak terecht. Handig, aangezien de bladeren zo minder ruimte innnemen. Er wordt 1 accu en 1 acculader meegeleverd waardoor je direct aan de slag gaat. Accu leeg? Binnen 90 minuten is hij weer volledig opgeladen. Daarnaast heeft de bladblazer een extra handvat dat het gebruikscomfort verhoogt. De meegeleverde neuswielen zorgen voor nog meer gebruiksgemak. Hierdoor hoef je de bladblazer niet de hele tijd te tillen, maar rol je hem gemakkelijk over de grond.

3. Gardena ErgoJet 3000

Te koop op coolblue.nl voor € 92,-, bekijk hier

De Gardena ErgoJet 3000 is een krachtige oplossing voor het opruimen van je tuinafval. Met zijn krachtige vermogen van 3000 watt en blaassnelheid van 310 kilometer per uur verwijder je snel en gemakkelijk plakkende, vochtige bladeren. Deze bladblazer is heeft naast de blaasfunctie ook een zuig- en versnipperfunctie. Blaas alles op een hoopje en gebruik de zuigfunctie om het afval vervolgens op te zuigen. Opgezogen bladeren versnipper je met een ratio van 16:1, waardoor er meer in de opvangzak past. De Gardena ErgoJet 3000 heeft verder een goede gewichtsverdeling en is voorzien van een ergonomische handgreep, een extra handvat en een draagriem, wat zorgt voor comfort tijdens je klus.

4. Black & Decker GW3030-QS

BLACK+DECKER GW3030-QS Main Image

Te koop op coolblue.nl voor € 89,99, bekijk hier

Met een maximale blaassnelheid van maar liefst 418 kilometer per uur is dit een behoorlijke bladblazer te noemen. En dat alles zit in een gewicht van 4,8 kilogram. Hij is voorzien van duurzame metalen rotor die de luchtstroom verhoogt en de mulching capaciteit vergroot. Je gebruikt hem dan ook niet enkel als bladblazer: hij doet ook nog eens dienst als zuiger en versnipperaar. De bladeren worden netjes opgevangen in de 50 liter opvangzak als ze met een ratio van 16:1 versnipperd zijn. De snelheid is variabel tot een snelheid van 418 kilometer per uur, zodat je elke klus met de juiste snelheid te lijf kunt gaan. De tweede handgreep en een draagriem maken de GW3030-QS helemaal compleet.

5. Makita DUB362Z + 2x 18V accu

Te koop op coolblue.nl voor € 389,-, bekijk hier

Met deze Makita ben je direct in staat om jouw hele tuin schoon te blazen. Deze blazer heeft een variabele blaassnelheid van 97,2 kilometer per uur tot maximaal 194 kilometer per uur. Hierdoor heeft de bladblazer voor iedere klus de juiste blaassnelheid. Ook heeft de bladruimer een blaaspijp die je naar eigen wens verstelt. Met de duimtoetsen zet je de bladblazer gemakkelijk aan en uit. Bovendien zit je door de werking op accu niet vast aan verlengsnoeren waardoor je zelfs dat hoopje bladeren achterin je tuin gemakkelijk op een hoop blaast.

6. Powerplus POWXG4037 Bladblazer

Te koop op bol.com voor € 49,90, bekijk hier

Deze bladblazer blaast zowel droge als natte bladeren snel en gemakkelijk weg. Naast blazen, kun je met de Powerplus POWXG4037 bladblazer ook tuin-en bladvuil opzuigen, versnipperen en bijeen harken. Deze bladblazer is geschikt voor regelmatig gebruik. Met de bladblazer blaas je naast droge, ook natte bladeren eenvoudig op een hoop. Maar met deze 4-in-1 Powerplus POWXG4037 bladblazer kun je er ook voor kiezen om het tuinafval op te zuigen, versnipperen en bijeen te harken. Het versnipperen gebeurt automatisch wanneer je het vuil opzuigt. Is de opvangzak met een inhoud van 45 liter vol, dan kun je deze gemakkelijk loskoppelen en legen. De bladblazer beschikt over een inklapbare hark om tuinafval bijeen te harken.

7. Einhell Accu Bladblazer 18V Kit

Te koop op bol.com voor € 71,17, bekijk hier

Deze Einhell GE-CL 18 Li E KIT Accu Bladblazer is een krachtige en betrouwbare machine die je helpt bij het schoonhouden van de tuin, het terras en de oprit. Blaast moeiteloos bladeren, kleine takjes en ander tuinafval van stenen, het gazon of grind. Dankzij het lage gewicht van deze machine is de accubladblazer makkelijk te gebruiken. Daarbij zorgt de automatische snelheidsregulering ervoor dat de snelheid van deze accubladblazer perfect aansluit bij de klussen die moeten worden uitgevoerd.

8. Kibani Bladblazer Benzine 63.3 cc

Te koop op bol.com voor € 189,99, bekijk hier

Deze 63.3 cc Kibani® bladblazer staat elk seizoen tot je dienst. Dankzij de krachtige 3.6 pk motor kan deze bladblazer zowel grote hoeveelheden (natte) bladeren als sneeuw ruimen. Werken met een bladblazer was nog nooit zo prettig. De bediening van deze bladblazer is een fluitje van een cent: met de gashendel op het handvat pas je eenvoudig de blaaskracht aan. Dankzij het comfortabele en ergonomische ruggedragen systeem kun je probleemloos de hele dag met de bladblazer werken.

9. Powerplus POWEG9013 Bladblazer

Te koop op bol.com voor slechts € 29,90, bekijk hier

Deze krachtige 3300W bladblazer van Powerplus blaast afgevallen bladeren weg uit je tuin met een snelheid van 250 kilometer per uur. Met de keuzeschakelaar wissel je snel van de functie en zuig je ook je tuinafval op. Deze bladblazer is geschikt voor af en toe een klus. Je kunt er droge bladeren mee wegblazen, maar je kan ze ook opzuigen in zijn ruime opvangzak. Met de versnipperaar wordt je tuinafval gereduceerd, zodat je zoveel mogelijk in één keer kan verzamelen.

Wat zijn de voordelen?
+ Je beschikt over een toestel met 3 functies waartussen je eenvoudig wisselt (blazen/zuigen/versnipperen).
+ Dankzij de grote opvangzak van 40 liter blijf je lange tijd aan het werk.
+ Het blad wordt zelfs nog eerst versnipperd waardoor het volume verkleint van 10 tot 1.
+ Is de opvangzak vol, dan kun je deze gemakkelijk losklikken om te legen.
+ De bladblazer heeft een breed mondstuk dat steunt op wieltjes, die voor jou het gewicht dragen. Zo rijd je de machine gewoon over de grond en krijg je geen pijnlijke rug.
+ Een schouderriem en hulphandgreep zorgen voor nog meer comfort.

10. Bosch ALB 18 Li

Bosch ALB 18 Li Main Image

Te koop op coolblue.nl voor € 112,-, bekijk hier

De Bosch ALB 18 Li is een lichtgewicht bladblazer waarmee je iedere plek in de tuin bladvrij maakt. Hij werkt namelijk op een Bosch Power For All 18 volt accu, waardoor je zonder verlengsnoer werkt. Bovendien heb je ook geen stopcontact in de buurt nodig om aan de slag te gaan. Het toerental is regelbaar, zodat je deze afstemt op de werkomstandigheden. De handgreep met softgrip zorgt ervoor dat je prettig doorwerkt. Daarnaast is de buis afneembaar van het apparaat, zodat je de ALB 18 Li compact opbergt.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden