De beste opzet zwembaden met metalen frame

De beste opzet zwembaden met metalen frame

De complete lijst met beste opzet zwembaden met metal frame van 2022

11 april 2022

Spring erin, koel af en geniet van de zon in je eigen persoonlijke zwembad. Ooit voorbehouden aan de allerrijksten, maar dankzij moderne modulaire frames en stevige opblaasbare zwembaden kan nu iedereen met een stukje vlakke tuin genieten van de luxe van een eigen zwembad in de tuin.

Met afmetingen en stijlen die passen bij zowat elk budget, vindt u zeker een optie die bij u past. Om u te helpen het beste zwembad voor u te vinden, hebben we hieronder een handige lijst samengesteld, gevolgd door onze selectie van de beste zwembaden op de markt van vandaag.

Veelgestelde vragen die we krijgen zijn bijvoorbeeld: welke opzetzwembaden zijn beter, van Bestway, Intex of die van Exit? Wat is het mooiste opzetzwembad voor in de tuin? Is het makkelijk om het zwembad weer uit elkaar te halen?

Avenli  opzetzwembad 400 x 207 x 122 cm met pomp en ladder

Welke ondergrond is nodig voor het plaatsen van een opzetzwembad met stalen frame?

In tegenstelling tot ondergrondse zwembaden, vereisen bovengrondse opblaasbare zwembaden en zwembaden met een frame geen uitgebreide grondwerken voor de installatie. Zolang je een fatsoenlijk stuk tuin hebt met gemakkelijke toegang tot water, kun je aan de slag.

Zorg ervoor dat de ruimte die u kiest mooi vlak is, anders zal uw zwembad niet gelijkmatig vollopen en kunt u één kant overbelasten. Het is ook de moeite waard om te controleren of de grond die u kiest om het zwembad op te plaatsen stevig genoeg is om het te dragen. Hoewel het voor kleinere zwembaden niet zo belangrijk is, is het de moeite waard er rekening mee te houden dat een liter water een kilogram weegt, dus grotere zwembaden die enkele duizenden liters nodig hebben om gevuld te worden, zullen een stevige ondergrond onder zich nodig hebben.

Voor ruwe grond raden wij aan een extra grondzeil aan te schaffen als dat nog niet aanwezig is. Dit beschermt de bodem van het zwembad tegen alles wat hem kan doorboren of beschadigen.

Frame zwembaden vs opblaasbare zwembaden voor in de tuin

Als u gaat rondkijken, zult u de keuze hebben tussen zwembaden met een metalen frame en opblaasbare zwembaden. Er zijn talrijke opties van hoge kwaliteit voor beide types, en beide kunnen worden ingepakt wanneer niet in gebruik.

Opblaasbare zwembaden zijn sneller op te zetten en af te breken en gemakkelijker op te bergen. Ze vereisen echter wel een luchtpomp om ze op te blazen en moeten soms worden bijgevuld als de temperatuur verandert. Opblaasbare zwembaden zijn ook meestal ondieper dan hun omkaderde tegenhangers, en hun dikke, met lucht gevulde wanden zullen meer tuin in beslag nemen.

Frame zwembaden zijn over het algemeen steviger, en je kunt ze vinden in grotere maten en diepten. Het nadeel is dat frame zwembaden meer moeite kosten om in elkaar te zetten en in te pakken en meer ruimte in beslag nemen als ze zijn opgeslagen. Ze zijn ook duurder.

De keuze is uiteindelijk aan u, maar voor kleinere en ondiepere zwembaden voor kinderen en gezinnen raden we een opblaasbaar zwembad aan, terwijl voor grotere zwembaden voor volwassenen een frame zwembad een slimmere keuze is.

Intex Prism Frame pool zwembad rond 732 x 132 cm

Heb ik een pompfilter nodig voor mijn zwembad?

Of u al dan niet kiest voor een zwembad met een pompfilter hangt af van hoe groot het zwembad is en hoe lang u van plan bent het gevuld te houden. Kleinere kinderbaden die slechts af en toe gevuld worden, zullen waarschijnlijk prima zonder filter kunnen, omdat u het zwembad gewoon kunt legen, schoonmaken en opnieuw vullen wanneer dat nodig is. Grotere zwembaden echter, die grote hoeveelheden water nodig hebben, zullen vrijwel zeker baat hebben bij de toevoeging van een pompfilter. Met een kwaliteitspomp kunt u tot een volledig seizoen uit een enkel zwembadwater halen.

Hoe zit het met chloor?

Het vullen van een zwembad kan een aanzienlijke hoeveelheid water vergen, zelfs middelgrote zwembaden hebben duizenden liters nodig. Het is dus onwaarschijnlijk dat u het meer dan nodig wilt vullen en bijvullen. Samen met een filter voor grotere vuildeeltjes en verontreinigingen, zult u waarschijnlijk een vorm van chlorering willen overwegen als u van plan bent hetzelfde water voor langere tijd te bewaren. U kunt een chloordispenser kopen, samen met een aantal chloortabletten, voor zeer weinig, en het zal ervoor zorgen dat uw zwembad schoon blijft en het water helder blijft gedurende het zomerseizoen.

Kan ik mijn framezwembad verwarmen?

Hoewel buitenzwembaden ontworpen zijn om op natuurlijke wijze op te warmen in de zomerzon, zijn er verwarmingselementen beschikbaar om ze een handje te helpen. Het type verwarming dat u nodig hebt, hangt af van de grootte van het zwembad, en de meeste zijn ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de zwembadpomp. Als alternatief voor verwarmingselementen op netstroom zijn er ook zonneverwarmingsmatten verkrijgbaar, die het water zachtjes verwarmen terwijl het door de filter gaat.

Intex Prism Frame zwembad 488 x 244 x 107 cm - Zwembadgigant

Welke extra's moet ik letten?

De extra's die bij zwembaden worden geleverd, verschillen sterk van model tot model. Naast pompfilters is het bij opblaasbare zwembaden ook de moeite waard om uit te kijken naar luchtpompen. Sommige opblaasbare zwembaden worden geleverd met een luchtpomp, maar als dat bij het zwembad van uw keuze niet het geval is, raden wij u sterk aan er een apart aan te schaffen. Hand- of voetpompen zijn meestal het meest betaalbaar, maar u zult echt een elektrische luchtpomp willen voor zelfs middelgrote opblaasbare zwembaden.

Afdekzeil

Een duurzame afdekking is ook een verstandige investering. Een afdekking van goede kwaliteit beschermt uw zwembad en houdt afval, huisdieren en kinderen uit de buurt van het water wanneer het niet in gebruik is. Als bonus zijn de meeste zwembadafdekkingen donkergrijs of zwart, zodat ze ook helpen het water te verwarmen voordat u erin stapt.

Zwembadtrap

Hoewel niet essentieel voor kleinere zwembaden, kan een zwembadtrap een waardevolle toevoeging zijn voor alles wat groter is dan een kinderbadje. Een ladder maakt het makkelijker om in en uit het zwembad te komen, vooral voor kinderen. Het voorkomt ook dat er onnodige druk wordt uitgeoefend op de wanden van het zwembad wanneer u erin of eruit klimt.

De beste zwembaden om te kopen in 2022

Voor elke tuin een formaat, want opzetzwembaden zijn er vrijwel in alle maten te koop. Van hele kleine zwmebaden 

De beste kleine opzetzwembaden (van 150 tm 300 cm)

  1. Intex Metal Frame Zwembad - Rechthoekig - Opzetzwembad - 220 x 150 x 60 cm
  2. Bestway Deluxe Splash Jr. Frame Pool Zwembad - 2.59m x 1.70m x 61cm 2300L
  3. Intex Zwembad - Frame Pool - 220 x 150 x 60 - Inclusief Solarzeil, Filterpomp & Filter
  4. Bestway My First Frame Pool 221 x 150 x 43 cm - Zwembad

De beste middelgrote opzetzwembaden (van 300 tm 450 cm)

  1. Intex Prism Frame zwembad 300 x 175 x 80 cm - met filterpomp en zwembadtrap
  2. Bestway zwembad - 4,00 x 2,11 x 0,81 meter- Stalen Frame
  3. Intex Opzetzwembad - Prism Frame - Ø366 x 76 cm - Met pomp - Grijs
  4. Intex Metalen Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rond - 305 x 76 cm

De beste grote opzetzwembaden (langer dan 450cm)

Intex Frame Pool Zwembad Super Deal - 450 x 220 x 84 cm

Intex Ultra XTR Frame Zwembadset rond - 488x122 cm

Intex Prism Frame zwembad 488 x 244 x 107 cm

Wat is het mooiste opzetzwembad?

De meeste van de opzetzembaden vinden we er eerlijk gezegd nogal plastic uit zien. Maar er zijn opzetzwembaden te koop die er echt heel gaaf uit zien als je een beetje een verzorgde tuin hebt, namelijk de EXIT Wood zwembaden. Het Wood zwembad heeft een modern en stoer houtpatroon op de zijkant en is daarmee een échte blikvanger in de tuin. De binnenzijde van het zwembad is blauw, voor het frisse zwembadgevoel. Bekijk hier alle Exit Wood opzetzwembaden.

Intex Prism Frame Zwembad Ø305x76 cm excl. pomp Kopen? - De Bruine Zwembaden

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden