Top 10 beste terrasverwarmers en heaters

Top 10 beste terrasverwarmers en heaters

8 september 2020

Terrasverwarmers, ook wel heaters genoemd, zijn ideeal voor in de tuin, in de serre, een tuinhuis of voor op het balkon. Het zorgt er voor dat je op koudere dagen in de herfst of winter aangenaam buiten kunt zitten, of in de zomer wanneer het begint af te koelen. 
Tegenwoordig zijn heaters zuiniger en betaalbaar en te verkijgen in allerlei soorten en maten. Er zijn veel mogelijkheden om een lekker warm plekje te creëeren. Denk aan een staande gas verwarmer of juist een elektrische hang heater boven de tafel.  
Een terrasheater op gas geeft over het algemeen meer warmte af en is draadloos terwijl een elektrische heater meestal wat goedkoper is en zuiniger in gebruik, maar ook zorgt voor een goede verwarming buiten. Hieronder lees je meer over de verschillen tussen een elektrische en gas terrasverwarmer en specifieke kenmerken.

Heaters en terrasverwarmers op gas

Gas terrasverwarmer hebben een hoog vermogen en een groot bereik waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verwarmen van grote open ruimtes. Ze zijn wat zwaarder door de gasfles en lastiger verplaatsbaar gezien de grootte, maar je hebt geen gedoe met snoeren. Ideaal om ze overal te kunnen plaatsen zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Deze heaters werken op propaan of butaan. Propaan is ook is bij temperaturen rond het vriespunt bruikbaar, butaan niet. Overigens zijn de gasflessen eenvoudig te vervangen en/of bij te vullen. De bewegende vlammen van een gasheater maken je terras sfeervol en warm in de avond. 

Eurom Flameheater Main Image

Elektrische heaters

Een elektrische terrasverwarmer is dus meestal zuiniger en efficiënter dan een gas heater. De elektrische warmtestraler plaats je snel en eenvoudig in een open of gesloten ruimte en is makkelijk te verplaatsen gezien het gewicht en de opklapfunctie van staande heaters. Ook kun je voor een elektrische heater kiezen om op te hangen aan de wand of boven een tafel waarmee je ruimte bespaart. Een elektrische heater werkt bijna altijd op basis van een infrarood lamp. Bij gebruik gloeit de lamp op, wat in de meeste gevallen een rood/oranje licht geeft. Door deze gerichte warmtestraling kunnen elektrische terrasverwarmers zowel buiten als in afgesloten ruimtes gebruikt worden zonder risico. Staande terrasverwarmers zijn ideaal voor in het tuinhuis of in een partytent. Bovendien zijn elektrische terrasverwarmers, in tegenstelling tot een gaskachel, niet gevoelig voor tocht. En ze zijn compact om op te bergen en energievriendelijker de gas modellen.

Eurom Ambiance 2500 Main Image

Hoe kies je de juiste terrasverwarmer?

Gezien de verschillende vormen, grootte etcetera is de de eerste keuze die je moet maken welke warmtebron de voorkeur geniet; een elektrische of gas heater. Weet dat een gas heater over het algemeen een staande is en niet te monteren op de muur. Daarna is het belangrijk om te bepalen op welke plek je de terrasverwarmer gaat gebruiken of dat dit wellicht meerdere plekken zijn. Dan kun je alsnog kiezen voor 2 muur heaters of juist een verplaatsbare, staande heater. Neem de ruimte(s) in gedachten en bepaal vervolgens wat je er voor oplossing voor je ziet. Dit kan dus zijn een plafondheater, muur heater of een staande (gas of elektrisch). 

Alternatieve warmtebronnen

Mocht je wel warmte en/of sfeer willen hebben, maar niet voor een (permanente) heater willen gaan, dan is een buitenkachel / terrashaard een alternatief. Deze steek je gemakkelijk aan en geeft weinig afval. Of je kunt kiezen voor een vuurschaal, vuurkorf of vuurtafel. 

Top 10 beste heaters voor je terras

In onderstaande top 10 vind je zowel gas als elektrische terrasverwarmers. Deze top tien is zorgvuldig samengesteld door ons en willekeurige volgorde geplaatsst. Onderdelen waar naar gekeken is zijn de kwaliteit, duurzaamheid, garantie, prijs, materialen, ervaringen en onafhankelijke reviews. Doel van deze ons inziens beste 10 heaters is om de consument snel en eenvoudig op weg te helpen bij het vinden van meest geschikte heater voor thuis.

1. Maxx Terrasverwarmer - Staand 

Genieten van een verwarmd terras doe je met de Maxx staande Terrasverwarmer. Je plaatst de elektrische terrasstraler eenvoudig daar waar je de warmte nodig hebt.Hij is tot een hoek van van 45° draaibaar, waardoor je de warmte in iedere gewenste hoek richt. Mocht er een klein buitje vallen, dan hoef je je gelukkig geen zorgen te maken, want de IPx4 certificering wijst erop dat de heater spatwaterdicht is. Mocht de terrasverwarmer door de wind toch onverhoopt omvallen, dan voorkomt de valbeveiliging dat er andere voorwerpen worden verwarmd of ontbranden. Dit maakt deze verwarmer heel veilig in gebruik. De hoeveelheid warmte bepaal je gemakkelijk zelf door middel van de ketting. De terrasverwarmer heeft 3 warmtestanden, namelijk 650 W (normale sterkte), 1300 W (gemiddelde sterkte) en 2000 W (volle sterkte). Zo voorkom je dat er meer energie wordt verbruikt dan nodig is. Bovendien heb je jarenlang plezier van de heater, want het verwarmingselement gaat tot wel 3000 branduren mee.

Maxx Terrasverwarmer - staande - 3 warmtestand...
 
€ 64,95
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

2. Sunred Indus 2100 Staand

Verwarm terrassen met veel wind met de Sunred Indus 2100. Het verwarmingselement is vrijwel niet windgevoelig, waardoor je de terrasverwarmer ook gewoon op winderige plekken neerzet. De terrasheater heeft een verwarmingsbereik tot 21 m². Houd er wel rekening mee dat hoe verder je van de terrasverwarmer staat, des te minder intens de warmte aanvoelt. Wordt het te warm? Dan stel je de warmte-intensiteit gemakkelijk bij dankzij de 3 standen (900, 1200 en 2100 watt). De heater is 45 graden draaibaar, waardoor je de richting van de stralingswarmte naar eigen wens aanpast. Bovendien is de terrasheater staand, waardoor je hem op verschillende plekken neerzet. Je hebt dan natuurlijk wel een stopcontact nodig.

3. Eurom Partytent heater 1502 - RVS

De Eurom partytent heater heeft een vintage uitstraling en vormt een geweldige toevoeging aan uw partytent of overkapping. De 1502 biedt warmte, sfeer en functionaliteit. De partytent verwarmer heeft een carbon booglamp en een metalen behuizing. Hij hij heeft 2 standen (750W en 1.500W) en kan en gebied van 14 vierkante meter verwarmen. U kunt deze warmtelamp ophangen onder het dak van uw partytent. Let op: gebruik deze party tent heater niet buiten in nat weer.

4. Silver Touch tafel terrasverwarmer 

Staand tafelmodel terrasverwarmer op gas. Door de grote reflectie kap van 53 cm en 4500 watt verwarmt hij de hele tafel en de personen die erom heen zitten. Sfeervolle warmte door de traploos instelbare vlammen. Met zijn hoogte en stabiele voet past hij op iedere tafel van lounge tot statafel. Is licht in gewicht, electronische piezo-ontsteking, beveiliging door thermokoppel en omvalbeveiliging, veiligheidsrooster, grote reflectie kap van 53 cm, roestvrijstalen vlammen scherm met gat voor ontsteking met lucifer of aansteker.

Silver Touch tafel terrasverwarmer - tot 4500 watt
 
€ 79,95

5. Eurom Flameheater

Met de Eurom Flameheater verleng je de gezellige zomeravonden op je terras. De gas terrasverwarmer heeft een Turbo-top die de warmte van de vlam omzet in stralingswarmte. De terrasverwarmer werkt op butaan- of propaangas. De gascontrole is geheel variabel tussen de 5.000 en 9.000 watt zodat je zelf bepaalt hoe warm het wordt. De oververhittings- en omvalbeveiliging, de elektronische ontsteking en de handige wieltjes maken de Eurom Flameheater helemaal af. Heb je de heater een tijdje niet gebruikt? Houd er dan rekening mee dat je de knop wat langer ingedrukt moet houden om hem te ontsteken.

6. Eurom Golden 2200 Comfort RCD - elektrisch

Met de Eurom Terrasverwarming Golden 2200 Comfort RCD zit je lekker verwarmd buiten op de koudere momenten. De Eurom Terrasverwarming Golden 2200 Comfort RCD is eenvoudig op te hangen en gemakkelijk in gebruik zodat je er in korte tijd gebruik van kan maken! Makkelijk te gebruiken middels afstandsbediening.

7. Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer

Deze terrasverwarmer bevestig je gemakkelijk aan de muur met de meegeleverde muurbeugel. De heater is voorzien van 4 standen zodat je de warmte prima kunt afstellen op jouw behoeften.
Dankzij de grootte is deze elektrische heater geschikt voor de verwarming van kleinere, beschutte terrassen, serres en balkons.

8. Eurom Golden 2000 Slim

Wil je een terrasverwarmer die niet zo fel licht uitstraalt tijdens het verwarmen? Dan is de Eurom Golden 2000 Slim iets voor jou. De terrasverwarmer is geschikt voor het verwarmen van winderige terrassen tot 23 m². Het verwarmingselement is namelijk vrijwel niet windgevoelig, waardoor er weinig warmte verloren gaat. De terrasheater heeft 6 standen. Je past de warmte-intensiteit dus naar eigen wens aan, ook vanuit je luie stoel. Deze warmte-intensiteit pas je aan met de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast zet je de heater of stand-by met de afstandsbediening. Gebruik wel de fysieke knop op de terrasverwarmer om de heater helemaal uit te zetten. Kijk in de handleiding waar je het product wel of niet mag hangen.

Eurom Golden 2000 Slim Main Image

9. Sunred Retro 2100 Hangend

Deze hangende Sunred Retro 2100 is geschikt voor het verwarmen van winderige terrassen. Het verwarmingselement van de heater is namelijk vrijwel niet windgevoelig, waardoor er weinig warmteverlies is door de invloed van wind. Je verwarmt op het hoogste vermogen terrassen tot 21 m². Je voelt de warmte natuurlijk wel minder sterk wanneer je verder van de heater af staat. Toch iets te warm? De heater heeft 3 standen (900, 1200 en 2100 watt), waardoor je de warmte-intensiteit gemakkelijk bijstelt. Dit doe je zelfs vanuit je luie stoel met de meegeleverde afstandsbediening. Al na 5 seconden voel je de eerste warmte van de terrasverwarmer. Kijk in de handleiding waar je het product wel of niet kan hangen.

10. Eurom Thg 10000 - Gas 

Krachtige staande terrasverwarmer op gas met een vermogen van 10.000 Watt. De Terrasverwarmer is variabel in te stellen en is voorzien van een piëzo ontsteking. Bij het openzetten van de gas toevoer en vervolgens het indrukken van de piëzo knop, zal er een vonk ontstaan die het gas doet ontvlammen. De THG 10000 is prima geschikt voor het verwarmen van je tuin of terras. Hierdoor kun je heerlijk buiten blijven zitten wanneer het afkoelt. De heater heeft een bereik van 50 tot 75 m². Met zijn matzwarte design is de Eurom THG 10000 een mooie verschijning in je tuin. De Eurom THG 10000 is aan één kant voorzien van wieltjes zodat je de heater makkelijk kunt verplaatsen.

fonQ.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden