Top 10 beste airco's voor thuis

Top 10 beste airco's voor thuis

29 januari 2021

Hoewel het nog winter is, is dit de tijd om je te verdiepen in de aanschaf van een airconditioning voor de zomer. Voor je het weet is het mei en dan kunnen de temperaturen omhoog schieten. En dan ben je vaak al te laat om de beste en meest passende airco aan te schaffen voor in huis. Iedereen wil er dan één met als gevolg dat de betere airco's vaak zijn uitverkocht en voorlopig niet beschikbaar zijn. Wees dit voor en verdiep je nu al in de aircos'. Hierbij helpt dit artikel jou om te bepalen of en waarom je een airco moet aanschaffen, welk model het beste past en vervolgens welke 10 airco's het beste zijn. Zo wordt je snel en eenvoudig op weg geholpen bij het vinden van de beste oplossing voor een koele zomer. 

Airco installateur Deurne – Airconditioning installatie!

Waarom een airco aanschaffen?

Er zijn nogal wat voordelen als je nu voor een airco kiest. Het grootste voordeel is nog steeds dat wanneer het erg warm is buiten en daardoor ook binnen, je een ruimte makkelijk en snel kunt koelen. Dit maakt het leven, wonen, werken en slapen een stuk aangenamer. Naast dat de lucht wordt gekoeld, wordt deze ook ontvochtigd en gefilterd.
De aanschafkosten van airco's zijn al lang niet meer zo hoog als enkele jaren terug. Je hebt al kwalitatief goede airco's voor binnen en buiten voor slechts een paar honderd euro. De voordelen van een airconditioning zijn er zoveel dat het systeem zijn geld waard is. Wanneer je een airconditioning goed onderhoudt kun je hier jaren plezier van hebben.
De voordelen van een airco op een rij: 
- Geeft verkoeling 
- Zorgt voor schone lucht in huis (omdat deze gefilterd wordt)
- Tegenwoordig energiezuinig en dus geen hoge energierekening
- Door het gericht verwarmen van een ruimte kun je besparen op je stookkosten
- Wonen, slapen en werken in wordt een stuk aangenamer 
- Geeft warmte in de winter
- Goed onderhoud zorgt voor jarenlang plezier

Waar op te letten bij een airco thuis?

Bij airco’s heb je de keuze uit een mobiele airco of vaste airconditioning. Een mobiele airco verkoelt een kleinere oppervlakte en kun je verplaatsen, zolang de afvoerslang naar buiten kan. Zo kun je de kamers verkoelen waarin je op dat moment bent. Vaste airconditioning, oftewel een split unit airco, zit aan de buitenkant van het huis en moet je installeren, maar verkoelt een groter gebied. 
Een vaste airconditioning moet een NVKL-logo of een STEK-logo hebben. Vaste airco's maken gebruik van een koeltechniek door middel van koudemiddel. Let er daarom bij je aanschaf ook op wat de koelcapaciteit en de benodigde voeding is. Overigens kan slit airco ook worden gebruikt als warmtebron en kun je deze in de winter naast de verwarming inzetten om een ruimte te verwarmen.
Bepaal vooraf goed voor jezelf wat het doel, de ruimte, type airco en je budget zodat je vervolgens snel de juiste keuze kunt maken. 

Airco's: wat moet je weten? - Radar - het consumentenprogramma van AVROTROS

Top 10 beste airco's voor in huis

Na zorgvuldig onderzoek is onderstaande top 10 met de beste airco's voor thuis samengesteld. Verschillende soorten modellen van verschillende merken en voor diverse ruimtes vind je terug in onderstaande top 10. De lijst is gebaseerd op eigen ervaringen, service en garantie, onafhankelijke reviews en overige, relevante informatie.

1. Inventum AC905W - Mobiele airco €379,-

De Inventum 3-in-1 airco AC905W heeft een hoog koelvermogen van 9000 BTU (2600 Watt). Hiermee kan de airco ruimtes tot 33m2 vullen met koele lucht. De airco heeft naast een koelfunctie ook een ontvochtiger- en ventilatorfunctie. De airco is energiezuinig met energieklasse A en dankzij de bijgeleverde afstandsbediening is de airco eenvoudig te bedienen. 3-in-1: airco, ontvochtiger en ventilator, koelvermogen 9000BTU en voor ruimtes tot 33m2.

2. Trotec split airconditioner PAC 4600 €1799,-

Handmatige selecteerbare drie-traps of volautomatisch bedrijf, individueel programmeerbaar aan- en uitschakeltijden, ontvochtigingsfunctie, IR-afstandsbediening enz. Deze krachtige airconditioner laat niets te wensen over. Door de split-constructie, heeft de binneneenheid van de PAC 4600 ondanks een zeer hoge koelcapaciteit zeer compacte afmetingen en biedt veel mogelijkheden bij het opstellen.
Naast de variabele instelmogelijkheden van de koelluchtstroom heeft de airconditioner PAC 4600 nog een swing-functie, waarbij de oscillerende ventilatielamellen voor een betere verdeling van de ruimtelucht zorgen, waardoor een nog hogere efficiëntie van het apparaat wordt bereikt. Split-airconditioners bestaat uit fysiek gescheiden eenheden. Condensor (buitenunit) en de verdamper (binnenunit) zijn structureel gescheiden. De buiteneenheid wordt op het balkon of terras opgesteld. Beide eenheden zijn met een verbindingsleiding met elkaar verbonden.

3. AEG PX71-265WT - Airoundio €899,-

Deze mobiele AEG airconditioner verkoelt en verwarmt ruimtes tot 30 m² / 75 m³ efficiënt met minimale energie consumptie. Het circulaire design met innovatieve ringen aan de bovenzijde zorgt ervoor dat de luchtstromen in huis verbeteren. De mobiele airconditioner is overal op afstand te bedienen met de smartphone-app en beschikt over handige wielen waarmee je de airco gemakkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast zijn er aan weerzijden van de airconditioner handgrepen aanwezig.

4. Carrier 3,5 kW koelen + verwarmen €609,-

De Carrier mobiele airco is een zéér energiezuinig mobiele airco, en is in het bezit van een energielabel A/A+.Deze mobiele airco van Carrier heeft een koelcapaciteit van 3,5kW. Hiermee kun je ruimtes tot maximaal 46m² koelen.Buiten het koelen van de lucht kan deze mobiele airco ook nog eens de lucht in uw huis verwarmen. Met een verwarmingscapaciteit van 2,9kW kun je met de mobiele airco ruimtes tot maximaal 38m² verwarmen.Naast het koelen en verwarmen kan deze mobiele airco ook nog ontvochtigen en ventileren!De mobiele airco is makkelijke te bedienen via het bedieningspaneel en/of met de draadloze afstandbediening.Daarnaast is de mobiele airco ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen door middel van de wieltjes die onder de mobiele airco gemonteerd zijn.De Carrier wordt standaard geleverd met een draadloze afstandsbediening en een luchtafvoerslang van circa 150cm die de koude of warme lucht naar buiten transporteert.

5. Aspen Xtra - Mobiele Airco €719,-

Ook zo'n last van warmte in de zomer, moeite met slapen of last van benauwdheid, dit is de oplossing! De Aspen Xtra mobiele airco is een zéér energiezuinig mobiele airco, en is in het bezit van een energielabel A.Deze mobiele airco van Aspen heeft een koelcapaciteit van 3,5kW. Hiermee kun je ruimtes tot maximaal 40m² koelen. Naast het koelen kan deze mobiele airco ook nog ontvochtigen en ventileren! De mobiele airco is makkelijke te bedienen via het bedieningspaneel en/of met de draadloze afstandbediening.Daarnaast is de mobiele airco ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen door middel van de wieltjes die onder de mobiele airco gemonteerd zijn.De Aspen xtra R290 wordt standaard geleverd met een draadloze afstandsbediening en een luchtafvoerslang van circa 150cm die de koude lucht naar buiten transporteert.

6. TROTEC PAC 2610 E - Mobiele Airco €499,-

Deze airconditioner met een maximale koelcapaciteit van 2,6 KW (9.000 Btu) bij een maximale luchthoeveelheid van 330 m³/h. Ideaal voor het koelen, ontvochtigen en ventileren van ruimtes tot 85M³. De PAC 2610 E is een echt ruimtewonder. Super compact gebouwd, vindt de airconditioner ook in de kleinste hoek plaats. Met een maximale koelcapaciteit van 2,6 KW tempereert de PAC 2610 E ruimtes van rond 85 m³ aangenaam koel. Naast de koelfunctie van de PAC 2610 E beschikt het apparaat ook over een ventilatie- en ontvochtigingsfunctie. De aan de airconditioner aangebrachte transportwieltjes maken een snel en makkelijk transport mogelijk. Tijdens het transport of bij niet gebruik van de PAC 2610 voorkomt de handige kabelopwikkeling aan de achterkant, dat de stroomkabel op de grond ligt.

7. Carrier 51QPD012N7S €609,-

Deze Carrier mobiele airco is een zéér energiezuinige mobiele airco, en is in het bezit van een energielabel A/A+. Deze mobiele airco van Carrier heeft een koelcapaciteit van 2,5kW. Hiermee kun je ruimtes tot maximaal 30 m² / 75 m³ koelen. Buiten het koelen van de lucht kan deze mobiele airco ook nog eens de lucht in je huis verwarmen. Met een verwarmingscapaciteit van 1,9kW kun je met de mobiele airco ruimtes tot maximaal 25m² verwarmen. Naast het koelen en verwarmen kan deze mobiele airco ook nog ontvochtigen en ventileren! De mobiele airco is makkelijk te bedienen via het bedieningspaneel en/of met de draadloze afstandsbediening. Daarnaast is de mobiele airco ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen door middel van de wieltjes die onder de mobiele airco gemonteerd zijn. De Carrier 51QPD012NS wordt standaard geleverd met een draadloze afstandsbediening en een luchtafvoerslang van circa 150cm met een diameter van 140mm die de koude of warme lucht naar buiten transporteert.

8. Eurom Split Airco Caravan AC2401 €499,-

De Eurom AC2401 is een split airco die speciaal geschikt is voor in een caravan. Je bevestigt de binnenunit aan het ophangframe of je zet hem op tafel. je bedient de airco via de knoppen op de unit. De buitenunit plaats je met de 2 montagehaken aan de buitenzijde van de caravan. Via de 1,2 meter koelleiding, staan de 2 elementen met elkaar in verbinding. Ruimtes met een maximale afmeting van 9 m2 verkoelt deze airco met 4 instelbare standen en een koelvermogen van 450 watt. Het maximale geluidsniveau bedraagt voor de binnenunit 49 dB en voor de buitenunit 55 dB. Naast het verkoelen van de ruimte, onttrekt deze airco met 24 liter per uur het vocht uit de ruimte. Hierdoor heb je geen last meer van een klam gevoel.

Eurom Split Airco Caravan AC2401

9. Honeywell MN10CESWW €699,-

Deze Honeywell airco heeft een koelvermogen van 10.000 BTU en verkoelt ruimtes tot ongeveer 30 vierkante meter. Deze mobiele airco maakt elke gewenste ruimte in huis koel tijdens warme dagen. En dat is niet alles. Hij heeft 3 functies: verkoelen, ontvochtigen en ventileren. Bij extreme hitte zet je de airco aan. Wanneer je alleen een briesje in huis wilt, stel je hem in als ventilator. Aan het gemak is ook gedacht. Dankzij het instelbare programma gaat hij vanzelf uit en heb je er verder geen omkijken naar. Wil je toch liever een andere stand? Dan maak je gewoon gebruik van de afstandsbediening. Zo hoef je er niet elke keer naartoe te lopen. Met 53 decibel maakt hij minimaal geluid. Fijn voor in je slaapkamer.

Honeywell MN10CESWW Main Image

10. Honeywell HF08CES €499,-

De Honeywell HF08CES houdt jouw goed geïsoleerde woon- of slaapkamer van maximaal 23 vierkante meter prettig koel tijdens de warme zomerdagen. Heb je een minder goed geïsoleerde ruimtes of kamer met veel ramen op het zuiden? Dan koelt deze airco een ruimte tot 15 vierkante meter. Deze airco heeft 3 verschillende standen: koelen, ventileren en ontvochtigen. Handig, want zo gebruik je de airco in verschillende situaties. De ontvochtigingsfunctie zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte daalt, zodat je geen last hebt van de warme drukkende lucht. Met de meegeleverde afstandsbediening bedien je de mobiele airco gewoon vanuit bed of je luie stoel.

Honeywell HF08CES Main Image


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden