De 10 beste chromebooks voor op school

De 10 beste chromebooks voor op school

De 10 beste chromebooks voor op school
11 juni 2020

Steeds vaker hoor je Chromebook in je omgeving, maar wat is eigenlijk een Chromebook? Om het simpel te houden: een chromebook is een laptop waarmee je zo goed als volledig via internet werkt. Een chromebook heeft een eigen besturingssysteem, namelijk Chrome OS. Dit is een besturingssysteem van Google. Daar waar laptops vaak Windows als besturingssysteem hebben en Macbooks macOS. Net als bij een Macbook ontbreekt er bij een Chromebook een harde schijf. Wel beschikt een Chromebook over een SSD schijf, maar deze is net groot genoeg om het besturingssysteem op te laten draaien. Geen zorgen want je hebt geen harde schijf meer nodig tegenwoordig, aangezien je in de cloud werkt en hier je bestanden opslaat. Dit klinkt moeilijk en spannend, maar is zo aangeleerd.

Op veel middelbare scholen wordt verwacht dat de leerling zelf een Chromebook koopt of huurt. Huren kan, maar kopen is in de meeste gevallen een goedkopere optie. Een chromebook hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. 

Wat is ChromeOS eigenlijk?

Het besturingssysteem ChromeOS is door Google zo licht mogelijk gemaakt en is vooraf met alleen Google Chrome geïnstalleerd. De rest doe je via de browser dus meer heb je ook niet nodig.
Met een Chromebook heb je ook niet meer nodig, want je doet alles via je browser. Verder werk je volledig in de cloud en beheer je bestanden met Dropbox, Onedrive of Google Drive.
Je gebruikt streamingdiensten zoals Spotify om muziek te luisteren en Netflix en Youtube om video’s en films te bekijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Chromebook?

Voordelen chromebook:

  • Een Chromebook is super snel
  • Makkelijk in gebruik
  • Chromebooks zijn relatief goedkoop
  • Minder kans op virussen
  • Goede samenwerking met Android systeem
  • Gemiddeld een lange accuduur
  • Maken weinig lawaai
  • Wegen nauwelijks iets

Nadelen chromebook:

  • Een chromebook is niet geschikt voor zware programma’s
  • Stabiele internetverbinding is noodzakelijk
  • Zijn niet gemaakt om te gamen

Asus Chromebook C434TA-AI0296 Main Image

Je kiest voor een Chromebook wanneer:

  • Je veel onderweg bent en een lange batterijduur nodig hebt.
  • Je weinig opslagruimte nodig hebt en voornamelijk in de cloud werkt.
  • Je voornamelijk aantekeningen maakt voor werk of studie.
  • Je zo nu en dan een foto bewerkt via een app uit de Play Store.
  • Je eenvoudige games zoals Clash of Clans speelt.

Welke Chromebook is de beste keuze?

Dit hangt helemaal af waar je de Chromebook voor gaat gebruiken. Let op verschillende zaken wanneer je gaat vergelijken en bepaal wat voor jou belangrijk is. Kijk bijvoorbeeld naar het werkgeheugen, ook wel RAM-geheugen genoemd. Wanneer je 1 tot maximaal 3 tabbladen open hebt staan in je browser, heb je voldoende aan 2GB werkgeheugen. Anders heb je in ieder geval 4GB werkgeheugen nodig. En wanneer je budget wat hoger is, wordt een Chromebook met 6 of 8GB werkgeheugen aangeraden.
Een ander belangrijk vergelijkingsonderdeel is het scherm. Wanneer je de gehele dag onderweg bent met je laptop, is het slimmer om een Chromebook met een klein scherm aan te schaffen.
Tot slot zie dat de wat duurdere modellen meestal een beter scherm hebben met hogere helderheid, wat helpt bij veel zon inval.

Top 10 beste Chromebooks voor op school

Beste merken chromebooks:

  • Acer
  • HP
  • Lenovo
  • Asus

Een Chromebook is dus een bijzonder soort laptop, waarbij alles online gebeurt. Ze zijn hierdoor lichter, de batterij gaat behoorlijk lang mee en dus ideaal om op school te gebruiken.  De 10 beste Chromebooks voor op school van dit moment vind je hieronder. Doe er je voordeel mee!

1. Acer Chromebook 315 (€ 339,-)

Met deze Acer Chromebook 315 schrijf je verslagen, stuur je e-mails en kijk je films op Netflix. Op het touchscreen swipe je met je vingers door al je bestanden en foto's heen. Praat je vaak met je vrienden via Skype of een ander videochat programma? De webcam heeft een brede kijkhoek van 170 graden dus mensen in je omgeving nemen ook deel aan het gesprek. Deze Acer draait op Chrome OS. Met dit energiezuinige besturingssysteem werk je vanuit de cloud en de Chrome browser. Je logt in met je Google account en werkt in online applicaties als Google Docs en Office 365.

Hij is te koop op bol.com 339,- klik hier

Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR - 15.6 inch
 

2. Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 15IJL6 82N40026MH (€449,-)

Met deze Lenovo IdeaPad 3 Chromebook ga je aan de slag met al je basistaken, schrijf je verslagen in Google Docs en geniet je van series en films op het 15 inch scherm. Door het lichte gewicht van 1,63 kilogram, neem je deze Chromebook eenvoudig mee in een tas, of naar buiten in de tuin. Deze laptop is uitgerust met een touchscreen, waardoor je het scherm gemakkelijk met je vingers bedient. Bijvoorbeeld wanneer je in je mailbox zit, of even een scéne over wilt slaan. Daarnaast is deze Chromebook uitgerust met 8 gigabyte aan werkgeheugen. Zo ga je aan de slag met multitasking en open je meerdere tabbladen naast elkaar voor een beter overzicht. Daarnaast is het scherm goed te zien door de 300 nits helderheid. Het geïnstalleerde Chrome OS is een energiezuinig besturingssysteem. Werk met gemak een hele dag op de IdeaPad en laad hem aan het einde van de dag pas op.
 
Hij is verkrijgbaar op coolblue.nl van € 499,- nu voor € 449,-, klik hier
 
Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 15IJL6 82N40026MH Main Image

3. HP Chromebook x360 14c-cc0735nd - 14 inch €499,-

Deze HP Chromebook x360 Chromebook is uniek vanwege het Full HD beeldscherm dat ideaal is voor films/series en het touchscreen beeldscherm. Daarnaast beschikt de Chromebook over de 2-in-1 functie waarmee je de Chromebook in een handomdraai als tablet gebruikt. Een Chromebook met Hoge Snelheid heeft bijna geen begrensingen. Zo schakel je makkelijk tussen Play Store games of bewerk je vakantiefoto’s terwijl je videobelt met familie en vrienden.
 
Hij is verkrijgbaar op bol.com voor € 499,-
 
HP Chromebook x360 14c-cc0735nd - 14 inch

4. Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE (€ 249,-)

Je neemt de Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE met zijn 11,6 inch formaat makkelijk mee onderweg. Dan gebruik je deze laptop en tablet in één voor taken als tekstverwerken, internetten en mailen terwijl je in de trein zit. Deze 2-in-1 draait op Chrome OS, dus je logt in met je Google account en bewerkt bestanden via Google Drive. Klap het 360 graden kantelbare scherm om en gebruik de Chromebook in diverse standen. Werk met de Chromebook als een tablet en swipe door je apps op het multi touch beeldscherm. Zet hem in de tentstand om een presentatie te laten zien aan je collega's of klanten. Wanneer je een verslag gaat typen op het toetsenbord plaats je het apparaat in de laptopstand.
 
Hij is verkrijgbaar op coolblue.nl van € 349,- nu voor € 249,-, klik hier
 
Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE Main Image

5. Acer Chromebook 315 CB315-3HT-C4Y8 - 15 inch (€399,-)

Deze Acer Chromebook Chromebook is uniek vanwege het Full HD beeldscherm dat ideaal is voor films/series en het touchscreen beeldscherm. Daarnaast beschikt de Chromebook over een lange batterijduur. Een Chromebook met Gemiddelde Snelheid is geschikt voor de iets meer eisende programma’s. Zo kun je gemakkelijk focussen op één studieverslag, je presentatie voor morgen of het bewerken van vakantiefoto’s vanuit de cloud.
Kenmerken Chromebook:
- Touchscreen beeldscherm.
- Full HD beeldscherm voor films & series.
- Plastic behuizing.
- QWERTY toetsenbordindeling.
- ChromeOS besturingssysteem dat werkt zoals een smartphone, zo werk je met verschillende apps. Het dus anders dan een Windows Laptop.

6. ASUS Chromebook C223NA-GJ0088 - 11.6 inch (€215,-)

Deze ASUS C223NA Chromebook is uniek vanwege het Full HD beeldscherm dat ideaal is voor films/series en de lange batterijduur.Daarnaast beschikt de Chromebook over een hoge snelheid waarmee je gemakkelijk tussen alle Chrome apps kan schakelen. Een Chromebook met Gemiddelde Snelheid is geschikt voor de iets meer eisende programma’s. Zo kun je gemakkelijk focussen op één studieverslag, je presentatie voor morgen of het bewerken van vakantiefoto’s vanuit de cloud.

ASUS Chromebook C223NA-GJ0088 - 11.6 inch
 
Bekijk hem hier, te koop op Bol.com voor € 215,-

7. Acer Chromebook 315 CB315-3H-C7TG - 15.6 inch (€309,-)

Deze Acer 315 CB315-3H-C7TG Chromebook is uniek vanwege het Full HD beeldscherm dat ideaal is voor films/series en het grote formaat beeldscherm.Daarnaast beschikt de Chromebook over een lange batterijduur.
Een Chromebook met Basis Snelheid is geschikt voor de basis taken zoals even googelen, recepten opslaan en emailen.

 

Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H-S2LW ook als Android tablet. Met je vingers swipe je door webpagina's heen of speel je games als Angry Birds. Dankzij het lichte gewicht van 1,2 kilogram neem je deze 2-in-1 overal met je mee naar toe. Een Chromebook draait op Chrome OS in plaats van Windows. Met dit besturingssysteem werk je online vanuit de webbrowser met applicaties zoals Google Docs of PowerPoint online. Je downloadt ook Android applicaties uit de Google Play Store.

Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H-S2LW Main Image

9. Asus Chromebook Flip C434TA-AI0303 - 14 Inch (€349,-) 

De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0303 is een ideale Chromebook voor het kijken van je films en series dankzij het omklapbaar touchscreen, super dunne schermranden en heldere kleurweergave. Met de snelle en stille Intel Core M processor voer je daarnaast snel en gelijktijdig meerdere taken uit. Deze Chromebook heeft tot slot een mooi design en een 14 Inch biedt voldoende werkruimte én is klein genoeg om mee te nemen.

Hij is verkrijgbaar op bol.com voor € 349,-, klik hier
 
Asus Chromebook Flip C434TA-AI0303 - 14 Inch
 

10. HP Chromebook x360 14c-ca0001nd (€459,-)

De 14 inch HP Chromebook x360 14c-ca0000nd is een laptop en tablet in één. Klap het beeldscherm om en gebruik de Chromebook ook als tablet. Scroll met je vingers door foto's heen of start een video op YouTube via het touchscreen. Met de ingebouwde Bang & Olufsen luidsprekers hoor je heldere en duidelijke stemmen wanneer je een serie op Netflix kijkt. Dankzij het ventilatorloze ontwerp heb je bovendien geen last van blazende ventilatoren die het geluid van je serie overstemmen. De webcam heeft een fysieke schakelaar. Zo blokkeer je de webcam wanneer je hem niet gebruikt. Op een Chromebook werk je in het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Je werkt vanuit de cloud in programma's als Google Docs en Google Sheets. Al je foto's, bestanden en filmpjes sla je op de 1 jaar gratis 100 gigabyte Google Drive online opslag op.
 
Hij is verkrijgbaar op coolblue.nl van € 579,- nu voor € 459,-, klik hier
 
HP Chromebook x360 14c-ca0001nd Main Image
 

Reacties

Dank voor het uitgebreide en handige stuk met tips om het juiste Chromebook te vinden!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden