Wat zijn de best verkochte laptops?

Wat zijn de best verkochte laptops?

18 januari 2023

De laptop is een draagbaar computerapparaat dat wordt gebruikt voor persoonlijk gebruik en/of professionele toepassingen. De laptop is vaak kleiner en lichter dan een desktopcomputer, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Hij is vaak voorzien van een draadloos netwerk, waardoor hij gemakkelijk verbinding kan maken met een ander netwerk. Laptops worden gebruikt voor internettoegang, productiviteitstaken, spelen, entertainment en vele andere toepassingen. Laptops zijn meestal uitgerust met een breed scala aan aansluitingen, zoals USB-poorten, ethernet-poorten, HDMI-poorten, audio-uitgangen, etc.

Top 10 beste verkochte laptops

De 10 best verkochte laptops zijn momenteel:

1. Apple MacBook Air (13-inch)

2. Microsoft Surface Laptop 3 (13.5-inch)

Microsoft 2-in-1 laptop Surface Go 3 Intel Pentium Windows 11 - 128GB

3. Dell XPS 13 (7390)

4. HP Envy x360 (15.6-inch)

5. Microsoft Surface Book 3 (15-inch)

Microsoft Surface Book 3 i7-1065G7 Hybride (2-in-1) 38,1 cm (15

6. Lenovo IdeaPad Flex 5 (14-inch)

7. Dell Inspiron 15

8. Acer Swift 3 (14-inch)

Acer Swift 3 SF314-43-R5PJ - 14 inch - laptop

9. Acer Aspire 5 (15.6-inch)

10. ASUS VivoBook S15 (S533)

Waarom moet je een laptop aanschaffen?

Er zijn veel redenen waarom iemand een laptop zou willen aanschaffen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende redenen:

  • Mobiliteit: Laptops zijn ontworpen om gemakkelijk mee te nemen, waardoor je overal kunt werken of studeren.
  • Productiviteit: Laptops zijn uitgerust met veel van dezelfde functies als desktop-computers, waarmee je taken kunt uitvoeren zoals het maken van documenten, het bekijken van video's en het spelen van games.
  • Connectiviteit: Laptops zijn meestal voorzien van wifi en/of een ethernet-poort, waarmee je gemakkelijk verbinding kunt maken met het internet en andere apparaten.
  • Prijs: Laptops zijn vaak betaalbaarder dan desktop-computers, vooral als je rekening houdt met de kosten van een apart scherm, toetsenbord en muis.
  • Design: Laptops zijn er in veel verschillende formaten en designs, waarmee je kunt kiezen voor een model dat bij jouw persoonlijke stijl past.

Dell XPS 15 7590 Laptop 15.6 inch, 4K UHD OLED | Qatar Living

Waar moet je op letten bij een laptop?

Er zijn veel factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een laptop, afhankelijk van jouw specifieke eisen en gebruiksdoelen. Hieronder staan enkele belangrijke factoren om te overwegen:

Processor: Kies voor een snelle processor van een gerenommeerde fabrikant, zoals Intel of AMD, die aansluit bij jouw gebruiksdoelen.

RAM: Hoe meer RAM, hoe sneller de laptop zal zijn. Als je veel programma's tegelijkertijd wilt gebruiken, is minimaal 8 GB aanbevolen.

Opslag: Kies voor voldoende opslagcapaciteit en overweeg een SSD-schijf voor snellere prestaties.

Scherm: Let op de resolutie en helderheid van het scherm, vooral als je veel video's of foto's wilt bekijken.

Connectiviteit: Zorg dat de laptop beschikt over de juiste aansluitingen voor jouw apparaten, zoals USB, HDMI, en/of Thunderbolt.

Batterijduur: Overweeg de batterijduur en kies voor een laptop met een langere batterijduur, vooral als je vaak onderweg bent.

Gewicht: Als je de laptop vaak meeneemt, overweeg dan een model met een laag gewicht.

Besturingssysteem: Kies een laptop met het besturingssysteem dat je het meest vertrouwd bent, zoals Windows, MacOS of Linux.

Merk en garantie: Ga voor een laptop van een gerenommeerd merk, en overweeg een extra garantie voor extra bescherming.

Tips voor de aanschaf van een laptop

Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop, zijn er enkele tips waar je rekening mee moet houden tijdens het aanschafproces. Hieronder staan enkele aanbevelingen:

  1. Bepaal je gebruiksdoelen: voordat je een laptop koopt, is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de laptop gaat gebruiken. Ben je op zoek naar een laptop voor werk, studie of entertainment? Dit zal helpen bij het bepalen van de specificaties die je nodig hebt.
  2. Kies de juiste processor: de processor is de krachtbron van een laptop, dus het is belangrijk om te kiezen voor een snelle en efficiënte processor. Intel en AMD zijn de meest populaire fabrikanten van processors voor laptops.
  3. Overweeg het besturingssysteem: Er zijn verschillende besturingssystemen beschikbaar voor laptops, waaronder Windows, MacOS en Linux. Kies een besturingssysteem dat je het meest vertrouwd bent, of dat het best aansluit bij jouw gebruiksdoelen.
  4. Let op de opslagcapaciteit: Er zijn twee types opslag die vaak worden gebruikt in laptops: HDD's en SSD's. HDD's zijn goedkoper en hebben een grotere opslagcapaciteit, maar SSD's zijn sneller en energie-efficiënter.
  5. Kies de juiste grootte: Laptops zijn er in veel verschillende formaten, van ultra-draagbare netbooks tot krachtige gaming-laptops. Kies een formaat dat past bij jouw gebruiksdoelen en persoonlijke voorkeur.
  6. Bekijk de garantie: Zorg ervoor dat je een laptop koopt met een goede garantie, zodat je deze kunt terugsturen of repareren als er problemen zijn.
  7. Vergelijk prijzen: Zoek online naar de beste aanbiedingen en vergelijk de prijzen van verschillende laptops om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt.
  8. Lees reviews: Lees online reviews van andere gebruikers om een beeld te krijgen van de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van de laptop die je overweegt.

HP 17-Y018CY 17.3 Inch Laptop Windows 10 OS 1TB HDD 4GB RAM AMD C Grade ...

Wat is het verschil tussen een laptop en een chromebook?

Een laptop is een mobiel apparaat met een scherm, toetsenbord en een processor waarmee je een breed scala aan taken kunt uitvoeren zoals het bewerken van documenten, het bekijken van media en het spelen van games. Een Chromebook is een soort laptop die draait op het Chrome OS-besturingssysteem van Google. Het is specifiek ontworpen voor internetgebruik en het uitvoeren van webgebaseerde applicaties. Chromebooks zijn meestal goedkoper en eenvoudiger dan traditionele laptops, en ze zijn vaak geschikter voor mensen die vooral online willen werken en surfen.

Startech.com Verstelbare Laptopstandaard voor Bureau, Ergonomische Laptop  Steun met Verstelbare Hoogte, Aluminium, 10kg Draagvermogen, Inklapbare  Laptop Houder/Verhoger/Riser kopen? - Prijzen - Tweakers

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden