Wat zijn de beste autobanden?

10 november 2018

Er is veel nagedacht over de nieuwste automotive veiligheidstechnologie. Veel mensen zouden er vandaag niet aan denken om een auto te besturen zonder zaken als elektronische stabiliteitscontrole, antiblokkeerremmen en airbags. Toch is één van de belangrijkste veiligheidskenmerken van een auto iets dat de meeste mensen niet beschouwen als een veiligheidsvoorziening: de banden.

Autobanden

De banden verbinden de auto met de weg. Ze bieden de tractie waardoor de auto kan stoppen, vooruit kan gaan en kan draaien. Het hebben van de verkeerde banden (of onveilige) op uw auto is als het dragen van de verkeerde schoenen. In plaats van gewoon struikelen en vallen met de verkeerde schoenen, kunnen de gevolgen met verkeerde banden veel ernstiger zijn.

Banden hebben vijf hoofdonderdelen. De kraal is eigenlijk een stalen kabel die is ingepakt in rubber. Het gaat langs de binnenrand van de band en houdt de band tegen het wiel. Het lichaam van de band bestaat uit lagen sterke stof. Elke laag wordt een laag genoemd. Hoe meer lagen, hoe sterker de band. Sommige banden hebben stalen riemen onder het loopvlak en dat soort banden worden radiaalbanden met een stalen riem genoemd. De stalen riemen helpen de band beter bestand te maken tegen lekrijden. Bovendien helpen de riemen de band ook enigszins vlak te houden, waardoor de hoeveelheid rubber die in contact komt met de weg toeneemt. Dat verhoogt de tractie van het voertuig, waardoor de auto meer zekerheid krijgt. De zijwand is de zijrand van de band. Het houdt alle binnenste delen stevig dicht. En het loopvlak is het rubberen deel van de band dat daadwerkelijk contact maakt met de weg.

Hoewel de meeste banden deze basisonderdelen hebben, zijn er veel verschillende soorten banden verkrijgbaar, en met vele benamingen. Omdat banden op alle auto's komen en ze zo'n belangrijk veiligheidskenmerk zijn, vraagt ​​u zich misschien af ​​of sommige banden veiliger zijn dan andere. Blijf lezen om erachter te komen.

Bandenconcurrent

Verschillende banden en verschillende functies

Er zijn veel verschillende banden op de markt. Je kunt alles krijgen; van race slicks tot modder- en sneeuwbanden, om nog maar te zwijgen van de all-season banden die de meeste nieuwe auto's hebben. Als het gaat om de veiligheid van de banden, zijn de veiligste banden diegenen die goed passen bij uw voertuig en goed worden onderhouden.
Banden die goed bij uw voertuig passen bepaal je aan de hand van een aantal dingen. Dit betekent dat uw banden daadwerkelijk op uw auto passen. Als u banden van een verkeerde maat op een auto plaatst, kan dit de rij- en manoeuvreereigenschappen van de auto nadelig beïnvloeden. Bovendien hebben verschillende banden verschillende gewichtsclassificaties. Als u banden op een auto plaatst die slechts een bepaald gewicht kunnen dragen en uw auto dat bedrag overschrijdt, is dit een recept voor rampen.

Naast het passen van de banden op de auto, moeten de banden ook passen bij hoe een bestuurder zijn of haar auto wil gebruiken. Als u door modder, sneeuw of andere omstandigheden rijdt die de tractie verminderen, hebt u een band nodig die het tractieverlies kan compenseren, zoals modder en sneeuwbanden. Als je in de regen rijdt, heb je banden nodig met een tractiepatroon dat waterveiligheid weg van het contactvlak van de band met de wegkanaliseert. Als de band het water niet effectief uit de weg kan houden, loopt de bestuurder het risico van aquaplaning en verliest hij de controle.

Hoewel het kiezen van de juiste band belangrijk is, geldt dit ook voor de leeftijd van de banden. Banden die zwaar zijn versleten, hebben beperkt contact met de weg en het contact dat ze hebben, zal aanzienlijk minder zijn. Plus, als een loopvlak van een band versleten is, is deze minder in staat om dingen zoals water, sneeuw en ijs, weg van de band, te kanaliseren, wat de kans op skids vergroot.

Banden die te klein of te zwaar zijn, verhogen ook het risico op ongevallen, omdat ze niet optimaal contact maken met de weg. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het gemakkelijker is om een ​​te hoge band door te prikken en uit te blazen.

De beste manier om uw banden te onderhouden en ervoor te zorgen dat ze veilig zijn, is door eenmaal per maand te controleren of ze goed zijn opgeblazen. Laat uw banden regelmatig ronddraaien. U moet uw banden ook regelmatig visueel inspecteren. Zoek naar dingen zoals schilferachtig rubber of puin ingebed in de band.
Controleer ten slotte de loopvlakslijtage met de cententest: neem een ​​gewone koperen stuiver en plaats deze in het loopvlak van je band met het hoofd van Lincoln naar beneden gericht. Als je elke ruimte tussen Lincoln's hoofd en de rand van de stuiver kunt zien, is het profiel van je band te dun. Het is tijd voor nieuwe banden.

Zijn sommige banden dus veiliger dan andere? Het korte is JA. De veiligste banden zijn goed afgestemd op het voertuig waar ze op staan, het soort gebruik dat ze ondergaan en de soorten die goed worden onderhouden.

Lees meer over de Top 10 autobanden aanbieders en wanneer u uw banden moet vervangen


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.

Websites