Top 10 beste airco's van dit moment

22 mei 2020

Tegenwoordig is het heel normaal en wenselijk om een airco in huis te hebben. Of het nou een appartement, flat, huis of villa betreft en een mobiele of vaste airco, overal kom je alle soorten en maten airco's tegen. Enerzijds komt dit door de steeds warmere zomers in Nederland, maar ook omdat de airco's van tegenwoordig energiezuiniger zijn en de aanschafprijzen te betalen voor bijna iedereen. Dit was nog niet al te lang allebei niet te betalen voor de gemiddelde Nederlander.
Omdat er veel vraag is en aanbod van (mobiele) airco's, zijn niet alleen de prijzen gedaald en de kwaliteit verbeterd, maar is het aantal aanbieders ook explosief gestegen. Dit maakt het voor de gewone consument steeds lastiger en ondoorzichtiger om snel en eenvoudig de beste en meest geschikte airco in huis te halen. Moet je nou kiezen voor een mobiele, verrijdbare airco welke goedkoper is en handig op meerdere plekken in te zetten maar qua stroom wel duurder is, of moet je juist een vaste laten monteren? Dit hangt van veel factoren, voorkeuren en de portemonnaie af. Daarnaast is het lastig om niet alleen de beste airco model en merk te vinden, maar ook nog eens de beste leverancier voor een snelle en betrouwbare levering en service van het product.
Vind direct de meest geschikte airco voor een ruimte tot 25m2.
Kortom; voldoende vragen om dit artikel te schrijven en de geïnteresseerde verder op weg te helpen bij het snel en eenvoudig vinden van een kwalitatief goede airco van een betrouwbare leverancier.

Review: Eurom Coolperfect 180 wifi. Uitgebreid getest!

Wat zijn veel gezochte zoekopdrachten als gevolg van Corona?

De lockdown als gevolg van het Coronavirus (kortweg Covid-19) heeft er voor gezorgd dat men in Nederland veel achter de computer zit en op zoek gaat alternatieven. Niet alleen een alternatief voor de vakantie, maar ook om het thuis wat plezieriger te maken, vakantiegeld aan andere zaken uit te geven en nog veel meer.
Ondanks dat de lockdown in Nederland en omliggende landen wordt versoepeld, zoals heropeningen van scholen, winkels en restaurants, is er nog geen echte herstart in de economie. Dit komt mede omdat men nog bang en voorzichtig is, maar ook veel mensen nog steeds vanuit huis (moeten) werken. Het leven is verre van dat het was voor de uitbraak van Covid-19.
De verwachting is van lokale consumenten dat het nog minstens een paar maanden zal duren voordat oude routines terug gaan keren, als dit al gebeurt. En dat zie je dus terug in het zoekgedrag op internet.
Omdat veel mensen besloten hebben in Nederland te blijven, wordt er veel gezocht op trampolines, zwembaden maar dus ook airco's. Zeker gezien de steeds warmer wordende zomers in ons land, is het sowieso geen overbodige luxe om een airco aan te schaffen. Maar de vraag is nu exceptioneel.

Redenen om een airco aan te schaffen

Hierboven wordt al kort beschreven waarom een airco in huis een goed idee is. Redenen om te kiezen voor een airco thuis zijn:

  • Verkoeling zowel overdag als in de nacht
  • Je bepaalt zelf wanneer je de airco aanzet
  • Ook voor koude periodes is de airco inzetbaar om een lekkere temperatuur te krijgen en te behouden (indien voorzien van verwarmingsfunctie)
  • Gezien de ontwikkelingen is een airco goed betaalbaar
  • Geen zwetende nachten meer en lekker uitgerust aan je (werk)dag beginnen
  • Minder wassen van klamme dekbedhoezen en hoeslakens
  • Een temperatuur die zorgt dat je meer energie hebt in de zomer en beter kunt denken
  • Geen bezwete en natte kleding door te warme ruimtes in huis

Top 10 beste airco's

In willekeurige volgorde vind je hieronder de beste 10 airco's van dit moment. Er is gekeken naar prijs/kwaliteit, energielabel, garantie, koelvermogen, service, reviews en ervaringen van anderen en eigen ervaringen.

AEG PX71-265WT mobiele airco - deze mobiele airconditioner verkoelt en verwarmt ruimtes tot 30 m² / 75 m³ efficiënt met minimale energie consumptie. Het circulaire design met innovatieve ringen aan de bovenzijde zorgt ervoor dat de luchtstromen in huis verbeteren. De mobiele airconditioner is overal op afstand te bedienen met de smartphone-app en beschikt over handige wielen waarmee je de airco gemakkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast zijn er aan weerzijden van de airconditioner handgrepen aanwezig.
De compacte en stijlvolle cilindrische vorm van de mobiele airco zorgt voor een unieke uitstraling, terwijl de ronde openingen uw huis gelijkmatig verkoelen en verwarmen. Het innovatieve AirSurround Systeem stuurt lucht spiraalvormig naar boven, in plaats van naar binnen, en levert consistent comfort.

Whirlpool PACB212HP - Deze Whirlpool is geschikt voor warme zomerdagen en koude winterdagen. Deze airco koelt namelijk niet alleen, maar verwarmt ook. Bedien de mobiele airco vanaf de bank met de meegeleverde afstandsbediening. En met de 24-uurstimer, stel je de gewenste tijd in dat de airco koele lucht blaast. De PACB212HP 4 maakt altijd geluid, maar als je wil dat hij iets stiller zijn werk doet, dan zet je de stiltemodus aan. In deze functie draaien de verdamper en ventilator van de airco langzaam, waardoor het geluid iets minder hard klinkt (ongeveer 5 dB(A) ten opzichte van de maximale snelheid van de verdamper en de ventilator). Zo is het geluid minder storend als je net een spannende film kijkt op de bank.

Fuave ACB12K01 - Deze mobiele airco zorgt voor een aangenamere temperatuur in de woonkamer tijdens warme zomerdagen. Deze airco koelt namelijk een oppervlakte tot 34 m² in goed geïsoleerde ruimtes en 22 m² in minder goed geïsoleerde ruimtes. Stel de timer in en de airco stopt automatisch met blazen na de gewenste tijd. En wil je niet dat de airco de hele tijd dezelfde kant op blaast, dan pas je de blaasrichting gewoon naar eigen wens aan. Je hoeft bovendien niet van de bank af te komen om de ACB12K01 te bedienen. Met de meegeleverde afstandsbediening bedien je hem gewoon vanaf een afstandje.

De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO mobiele airco - Geruisloos en verantwoord koelen doe je met de uiterst efficiënte mobiele airco Pinguino PAC N82, welke voorzien is van een energieklasse A label. De airco PAC N82 koelt, ontvochtigt en reinigt de lucht en heeft een innovatief design. Geschikt voor ruimtes tot 31 m² / 78 m³. Verwijdert tot 20 liter vocht per dag tijdens het koelen. De airco beschikt over een ontvochtigingsfunctie: verwijdert tot wel 32 liter vocht per dag. Tevens beschikt deze airco ook over een ventilatiefunctie met 3 ventilatiesnelheden, een digitale timer (12u) en een thermostaat. De PAC N82 ECO bedien je gemakkelijk met het soft touch controlepaneel. Met de infrarood afstandsbediening met LCD-display stel je tevens gemakkelijk alle functies in. Makkelijk verplaatsbaar dankzij de handvatten en wieltjes. De afvoerslang heeft een lengte van 120 cm en een diameter 13 cm. De PAC N82 maakt gebruik van het volledig natuurlijk en onschadelijk gas R290 propaangas.

Raamafdichting Mobiele Airco - 400cm - Wit

Carrier 51QPD012N7S mobiele airco - Deze mobiele airco is een zéér energiezuinig mobiele airco, en is in het bezit van een energielabel A/A+. Deze mobiele airco van Carrier heeft een koelcapaciteit van 3,5kW. Hiermee kun je ruimtes tot maximaal 46m² koelen. Buiten het koelen van de lucht kan deze mobiele airco ook nog eens de lucht in je huis verwarmen. Met een verwarmingscapaciteit van 2,9kW kun je met de mobiele airco ruimtes tot maximaal 38m² verwarmen. Naast het koelen en verwarmen kan deze mobiele airco ook nog ontvochtigen en ventileren! De mobiele airco is makkelijke te bedienen via het bedieningspaneel en/of met de draadloze afstandsbediening. Daarnaast is de mobiele airco ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen door middel van de wieltjes die onder de mobiele airco gemonteerd zijn. De Carrier 012NS wordt standaard geleverd met een draadloze afstandsbediening en een luchtafvoerslang van circa 150cm die de koude of warme lucht naar buiten transporteert.
De mobiele airconditioners van Carrier bieden uitstekende kwaliteit, zo ook deze Carrier 012NS mobiele airco. Deze verrijdbare mobiele airco is voor meerdere ruimtes geschikt zoals woonkamers, kantoren, klaslokalen, vergaderruimtes, serverruimtes, winkels, openbare ruimtes, kantines, studeerkamers, slaapkamers, werkplaatsen en garages.
De mobiele airco is zeer compact van formaat en heeft een stijlvol design. Met de verstelbare uitblaasopening voor koude en warme lucht regel je de luchtstroom naar eigen wens.

AEG AXP26U338BW - Je hoeft niet op te staan om deze mobiele airco te bedienen dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Zo blijf je gewoon lekker zonder onderbrekingen naar je spannende serie kijken. De mobiele airco zorgt voor verkoeling in goed geïsoleerde ruimtes tot 26 m². In minder goed geïsoleerde ruimtes koelt hij tot maximaal 17 m². Dit maakt hem geschikt voor in bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook in je hobby- of werkkamer. De airco heeft 3 standen, zodat je de wijze van koeling van de airco helemaal naar eigen wens instelt. Stel de timer in en de airco stopt na een tijdje automatisch met koelen.

TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X - Dankzij de energiebesparingsfunctie spaart deze airco kosten. Het comfortabele multitalent heeft naast de koelautomaat ook een ontvochtigings- en ventilatiefunctie en is met z'n krachtige 2 kW vermogen evenals de energie-efficiëntieklasse A ideaal voor woon- en kantoorruimten met een maximale grootte van 65 m³.
Bovendien is het apparaat uitgerust met een zeer slim stroombesparingssysteem: Bij het bereiken van de voorgeselecteerde doeltemperatuur – traploos instelbaar tussen 17-35 °C – schakelt de geïntegreerde thermostaat van de PAC 2100 X niet alleen de compressor, maar ook de ventilator en zo alle primaire stroomverbruikers in het apparaat volledig uit. Ten opzichte van gebruikelijke constructies, maakt de airconditioner zo een zeer economisch koelbedrijf mogelijk.
Vanzelfsprekend worden de compressor en de ventilator bij het overschrijden van de doeltemperatuur ook weer automatisch geactiveerd, zolang het apparaat is ingeschakeld.
Voor een ontspannen nachtrust, beschikt de airconditioner over een nachtmodus, die de temperatuur langzaam verhoogt. Daarnaast is het LED-display volledig uitschakelbaar.
Twee ventilatorsnelheden, evenals de variabel instelbare uitblaasrichting, zorgen voor een optimale verdeling van de luchtstroom. Samen met de geïntegreerde 24-uurs-timer kunnen meer kosten worden bespaard, omdat het apparaat dan zo geprogrammeerd kan worden dat het in- en uitschakelt op de tijden dat de ruimte daadwerkelijk wordt gebruikt. In tegenstelling tot vele andere airconditioners hoeft bij de PAC 2100 X het condensreservoir slechts zeer zelden te worden geleegd, omdat het beschikt over een intelligent recyclingsysteem, dat het gecondenseerde water gebruikt voor het koelen van de condensator waardoor reeds een groot gedeelte verdampt.

Eurom Split Airco Caravan AC2401 - Is een split airco die speciaal geschikt is voor in een caravan. Je bevestigt de binnenunit aan het ophangframe of je zet hem op tafel. je bedient de airco via de knoppen op de unit. De buitenunit plaats je met de 2 montagehaken aan de buitenzijde van de caravan. Via de 1,2 meter koelleiding, staan de 2 elementen met elkaar in verbinding. Ruimtes met een maximale afmeting van 9 m2 verkoelt deze airco met 4 instelbare standen en een koelvermogen van 450 watt. Het maximale geluidsniveau bedraagt voor de binnenunit 49 dB en voor de buitenunit 55 dB. Naast het verkoelen van de ruimte, onttrekt deze airco met 24 liter per uur het vocht uit de ruimte. Hierdoor heb je geen last meer van een klam gevoel.

Tristar AC-5474 3-in-1 mobiele airco - De Tristar mobiele airconditioner kan overal ingezet worden waar verkoeling nodig is. Dankzij het mooie en compacte design neemt de airco zo min mogelijk ruimte in en verplaats je hem eenvoudig. Het verkoelende effect is direct merkbaar en biedt dan ook verkoeling op warme zomerdagen. Bovendien verbruikt de airconditioner weinig energie.
Het koelvermogen van de AC-5474 Airconditioner is 5000 BTU en 1.46 kW, waarmee de airco geschikt is voor een ruimte tot 40 m3. Je kunt natuurlijk zelf de temperatuur instellen van 16⁰C tot 31⁰C. Omdat de airconditioner drie mogelijkheden heeft, kun je de airco ook gebruiken voor het ontvochtigen van de lucht of als ventilator.
Bij het gebruik als ventilator zijn er twee verschillende snelheidsstanden mogelijk. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de airco te gebruiken om de lucht te drogen, met een ontvochtiging van 0.8 liter per uur. De watertank heeft een volume van 0.5 liter, en als deze vol zit geeft de airconditioner dit zelf aan. Met deze functie heb je dus geen last meer van vochtige en drukkende lucht! Bovendien is droge lucht gemakkelijker te koelen, waardoor de temperatuur in de kamer nog sneller naar beneden gaat.
De bediening van de Tristar airconditioner is heel eenvoudig. Je krijgt er een afstandsbediening bij, waarmee je de mobiele airco heel gemakkelijk op afstand bedient. Met de digitale timer kun je ook instellen dat de airco zichzelf in- of uitschakelt. Hierdoor kun je op alle momenten het klimaat in huis beheren.

Carrier 51KPD010N7S - Naast het koelen van de lucht heeft deze Carrier mobiele airconditioner nog een tweetal functies, lucht ontvochtigen en ventileren. De verrijdbare airconditioner is uiterst gemakkelijk te bedienen en te verplaatsen. Er wordt tevens een afstandsbediening meegeleverd. Carrier biedt met deze verplaatsbare airco een alternatief voor haar vaste airconditioning systemen. De Carrier mobiele airco is compact, draagbaar en heeft een bijzonder fraaie vormgeving. Gechikt voor ruimtes tot 33 m² / 82 m³.

Tristar AC-5560 - Mobiele Airco
€ 399,00
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
De'Longhi Pinguino PAC EX120 - Mobiele airco
€ 929,00
Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.