Top 10 beste WiFi versterkers voor in huis

Top 10 beste WiFi versterkers voor in huis

4 februari 2021

Wil je in de tuin, op de zolder of op een andere verdieping in huis draadloos internetten, maar valt je wifi steeds weg? Er zijn verschillende producten om je wifi verbinding te versterken of versnellen en je draadloze bereik te vergroten. Op deze pagina vind je alle apparaten om je wifi te optimaliseren. Kies voor een router om je smartphone, tv en laptops met hetzelfde netwerk te verbinden. Kies voor multiroom wifi wanneer je overal in huis een stabiel en sterk wifi signaal wilt zonder gedoe met kabels. Met een mifi router zet je op iedere locatie een draadloos netwerk op. Wil je je wifi signaal op één specifieke plek versterken? Dan heb je ook de keuze uit powerline adapters of access points.

TP-Link TL-WPA4220TKIT WiFi 300 Mbps 3 adapters Main Image

Het hebben van een goede, betrouwbare WiFi-signaal thuis is nog nooit zo belangrijk geweest. In toenemende mate zijn we afhankelijk van het internet in elke kamer in en om het huis om hier onze slimme apparaten op aan te sluiten, zoals telefoons, tablets, verlichting, broodroosters etc. 
Nu thuiswerken de norm wordt, is er meer behoefte dan ooit aan een betrouwbare laptop, evenals een draadloze muis, toetsenbord en printer om de 'home office'-installatie te voltooien. Ook voor het gamen met of door de kinderen is een uitstekende internetverbinding essentieel.
Echter, de nederige router kan alleen werpen zijn WiFi-net tot nu toe. Voor degenen die wonen in grote huizen, of huizen met dikke muren, het ontvangen van signaal in alle hoeken van uw huis kan problematisch zijn. Dat is waar WiFi extenders komen in. Deze kunnen het signaal versterken en in sommige gevallen zelfs uw bestaande WiFi-verbinding stabiliseren.
Extenders variëren in prijs van onder de €20,- tot meer dan €350, afhankelijk van hoe breed het gebied gedekt moet worden. Zoals met veel dingen in het leven, hebben wij ontdekt dat je krijgt waar je voor betaalt. Goedkope apparaten vereisen vaak veel gehannes op een terugkerende basis en leveren niet de gewenste kwaliteit.
Dus, welke WiFi booster moet je kopen om overal in het huis de gewenste internetverbinding te hebben? Om deze vraag te beantwoorden, hebben wij diverse WiFi versterkers getest en beoordeeld en geleerd dat voordat je de juiste beslissing neemt weet welk type je zoekt. 

Hoe werkt een WiFi-extender? 

Je hebt Repeaters, Powerlines en Mesh-netwerken. 
De eerste zijn WiFi repeaters en worden soms extenders genoemd. Ze werken redelijk eenvoudig: je sluit een repeater aan en het zal het WiFi-signaal van je router oppikken, kopiëren en opnieuw uitzenden naar nieuwe hoeken van je huis. Een repeater kan alleen het signaal herhalen dat het ontvangt; als het een zwak signaal ontvangt, kan het alleen een zwak signaal opnieuw uitzenden. 
De 2e optie is een powerline adapter. Dit is meestal een set van twee of meer eenheden. Je sluit de eerste aan op een stopcontact in de buurt van de router en de tweede waar in het huis waar je wilt. Het WiFi-signaal zal meeliften op de elektrische bedrading om zo elk deel van het huis te kunnen bereiken. In tegenstelling tot een repeater, zal het signaal niet verliezen aan kracht, ongeacht hoe ver deze van de router is. Een powerline adapter werkt alleen als je thuis gebruik maakt van een circuit. Als je bijvoorbeeld een ander circuit op verschillende verdiepingen in huis hebt, dan heb je een andere oplossing nodig.
Beide opties werken door het creëren van een gloednieuw signaal meestal met een eigen netwerknaam. Dat is meestal niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken. Deze nieuwe netwerken kunnen echter het slachtoffer worden van dezelfde problemen als uw oorspronkelijke netwerk: dikke muren, grote meubels of zelfs koperen leidingen kunnen ze verstoren en hun signaal verminderen. Ze kunnen ookhet signaal vertragen omdat ze met apparaten praten op hetzelfde kanaal als dat ze informatie van de router krijgen. Daarom worden ze allebei uitgefaseerd ten gunste van een veel krachtigere oplossing: het Mesh-netwerk!
Een Mesh-netwerk betekent in theorie betekenen dat WiFi nooit meer uitvalt. Deze werkt door het hebben van verschillende 'knooppunten' verspreid over het huis - normaal gesproken komen ze in dozen van drie, maar je krijgen zo veel als je nodig hebt. De eerste maakt verbinding met de hoofd router om een netwerk te maken, vervolgens de andere knooppunten fungeren als extra routers om ervoor te zorgen dat je hebt hetzelfde snelle signaal wordt uitgezonden van elk. 
Een mesh-netwerk moet ervoor zorgen dat je een enorm, naadloos netwerk hebt dat nooit uitgesneden wordt, want als een van de knooppunten naar beneden gaat, kunnen de andere twee de belasting ervan verwerken totdat het weer online is. Het nadeel is dat het hebben van meerdere routers vaak meer energie kan gebruiken, en mesh WiFi-netwerkkits zijn vaak duurder in aanschaf dan een eenvoudige ontvanger.

Top 5 beste WiFi versterkers

Op basis van grondig onderzoek is hieronder door ons de top 5 van beste wifi-extenders samengesteld. Deze Top is gebaseerd op onafhankelijke reviews, ervaringen van anderen, eigen ervaringen, garantie, betrouwbaarheid, service van onder meer de aanbieder.

Lees meer interessante top 10 artikelen en/of laat je eigen ervaring in de vorm van een review achter op Websitesvergelijken.com

1. TP-Link RE650 - WiFi versterker

Deze TP-Link RE650 is een heel krachtige (wireless) range extender voor intensieve netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren. De RE650 levert gecombineerde draadloze snelheden van 2600 Mbps, waarvan 867Mbps op de 2,4Ghz frequentieband en 1734 op de 4Ghz band.
Maakt gebruik van beide wifi-banden om een krachtige en stabiele verbinding op te zetten, zo kan je op meerdere apparaten tegelijk vlot.
• Streamen in 4K
• Intensief gamen
• Grote bestanden downloaden

2. TP-Link RE450 - WiFi versterker

De TP-Link RE450 is een krachtige range extender voor intensieve netwerktaken op meerdere taken tegelijk. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren. De RE450 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 1750 Mbps, waarvan 450 op de 2,4 Ghz frequentieband en 1300 Mbps op de 5 GHz frequentieband.
Maakt gebruik van beide wifi-banden om een krachtige en stabiele verbinding op te zetten voor je apparaten. Zo kan je op meerdere apparaten tegelijk:
• Streamen in 4K
• Intensief gamen
• Grote bestanden downloaden

3. AVM FRITZ!Repeater 3000 - Wifi versterker - Tri-band

Met de AVM FRITZ!Repeater 3000 kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten. Met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps biedt deze range extender een stabiele verbinding voor alle verbonden apparaten. Zo kan je naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen.
Belangrijkste kenmerken van de AVM FRITZ!Repeater 3000 zijn: 
- Geeft de mogelijkheid om één groot thuisnetwerk met slechts één naam en wachtwoord te maken. In combinatie met een AVM FRITZ!Box kan je één groot Mesh wifinetwerk opzetten. Via deze technologie bepalen de AVM wifi oplossingen onderling met welke wifi hotspot jouw telefoon/ tablet/ laptop... verbonden moet worden. Zo jij geniet je steeds van internet zonder haperingen.
- Heeft een maximale beveiliging en geeft uiterste gemak. De modernste versleutelingsstandaarden garanderen de veiligheid van de privacy in het gehele WiFi-netwerk.
- Deze Wifi-versterker is ideaal voor woningen met meerdere devices en/of een specifieke dode zone op een afstand net buiten het bereik van de router.

4. FirmEdge Wifi Versterker - 300Mbps - Repeater / Extender

Deze handige Wi-Fi versterker geeft jou zelfs in de uiterste hoeken van het huis toegang tot een soepele internetverbinding, zodat jij zonder haperen weer kunt genieten van livestreams, de laatste updates en een uitgebreide Netflix binge.
Directe toegang tot internet is tegenwoordig niet meer uit het dagelijks leven weg te denken, en dit maakt een slechte Wi-Fi verbinding bij thuiskomst des te vervelender. De FirmEdge Wi-Fi booster maakt met dit probleem echter korte metten, zodat jij jouw dataroaming en 4G nu nooit meer thuis hoeft in te zetten!
Met transmissiesnelheden tot wel 300 Mbps en volledige ondersteuning van alle 2.4 GHz WLAN-netwerken geniet jij nu op eenvoudige wijze van razendsnel internet. Bovendien vergroot én versterkt deze draadloze repeater het Wi-Fi signaal waardoor je gebruik kunt maken van een groter dekkingsgebied als resultaat.

5. TP-LINK RE200 - Wifi Versterker

De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren. De RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden