Waar koop en vergelijk je de beste slimme koelkasten?

24 augustus 2020

Tegenwoordig zijn koelkasten dusdanig goed doorontwikkeld dat je niet alleen actief geïnformeerd wordt wanneer voedsel over datum begint te raken, maar dat je er zelf televisie op kan kijken of via het internet te werk kan gaan. Deze nieuwe koelkasten worden ook wel smartfridges genoemd. Ideaal voor gezinnen of voor de liefhebber die veel in de keuken zit en een tv in de buurt wil hebben, of juist via internet muziek wil luisteren. Dit alles is mogelijk via een zgn. smartfridge welke enorm in opkomst is.

Waarom een slimme koelkast met geïntegreerde TV aanschaffen?

Binnenkort zullen we allemaal een signaal ontvangen wanneer de groente over de datum begint te geraken of wanneer het buier bijna op is. De technologie gaat zo ontzettend snel dat we straks ook willen profiteren en genieten van deze ontwikkelingen. Op het gebied van een koelkast heb je nu de slimme koelkast ofwel smart fridge, ideaal  voor iedereen. Waarom? Simpelweg omdat alle functie van deze koel/vries combinatie je helpen ontzorgen.

- Wanneer de groentela leeg dreigt te raken of overdatum, dan krijg je een signaal;

- Begint de kaas te schimmelen? Je ontvang een signaal;

- Laatste pak appelsap op en niet aangevuld? Je wordt geïnformeerd;

- De slimme koelkast houdt je voorraad bij en informeert je per telefoon over de ontwikkelingen in het koelgedeelte;

- Camera's zorgen ervoor dat je de deur niet hoeft te openen en op het touchscreen scherm kunt waarnemen wat er nog allemaal ligt;

- Integreren van de voorraad met je telefoon en bestellingen bij de supermarkt op afstand;

- Straks kun je direct je koelkast een bestelling laten plaatsen bij de supermarkt en laten vullen door de bezorger, dan hoef je helemaal niets meer te doen;

- Op basis van de producten die er zijn, kan de slimme koelkast een suggestie doen voor een maaltijd, echt ideaal;

- Surfen over het internet of tv kijken via het grote touchscreen op de juiste hoogte;

- Gezichtsherkenning wat zorgt voor geopende deuren bij aankomst;

- Touchscreen scherm kun je gebruiken voor notities, foto's en/of als agenda.

Waar op te letten bij de aanschaf van een slimme koelkast?

Het loont de moeite om de tijd te nemen om je goed in de slimme koelkasten te verdiepen. Het is belangrijk voor jezelf om te bepalen welke functies - hierboven zie je mogelijkheden - je belangrijk vindt en hierop verder te gaan zoeken. Daarnaast is het van belang om de gewenste grootte te bepalen, de energieklasse die je graag zou willen hebben in combinatie met de juiste kleur en natuurlijk je budget. Al deze zaken helpen je om vervolgens snel tot de best passende oplossing en model voor in de keuken te komen.

fonQ.nl

Top 5 beste slimme koelkasten met extra functies

Er zijn nog maar weinig merken die een combinatie kunnen aanbieden voor in de keuken die ook echt aan de gewenste kwaliteit voldoet. Zeker met alle huidige innovaties en ontwikkelingen op het gebied van televies - lees gerust eens het artikel QLED versus OLED - vergelijk de beste TV technologieën - dient een geïntegreerde televisie van een hoog niveau te zijn en slechts 2 merken kunnen daar volgens ons op dit moment aan voldoen: Samsung en LG. Met name LG heeft geïnvesteerd in deze manier van televisie kijken en biedt ook verschillende soorten aan. Zowel qua grootte koelkast, koel/vries combi als grootte van de televisie, beeldkwaliteit en natuurlijk met internet. Ook LG is deze weg ingeslagen. Voor zover wij kunnen beoordelen, zijn op dit moment alleen deze merken voldoende in staat om geschikte en kwalitatief goede koel / tv combi's te produceren.

Hieronder vind je de top 5 beste slimme koelkasten met televisie en internet functie in één van dit moment. Neem ze alle vijf op je gemak door, vergelijk ze op basis van reviews en ervaringen en beslis dan pas welke smartfridge je in je keuken gaat plaatsen.

1. Samsung Family Hub

Is een zuinige en slimme koelkast met vele functies. Zo kan je via het grote display op de deur muziek luisteren, boodschappenlijstje bijhouden, bellen tijdens het koken, maar ook de koelkast bedienen via spraakherkenning. De koude temperatuur blijft behouden dankzij de Metal Cooling Plate en producten blijven tot twee keer langer vers dankzij de twee gescheiden koelsystemen. Ontdooien is bijna niet meer nodig dankzij het NoFrost systeem.

Op zoek naar een smalle koelkast met een enorme inhoud? Dan is de LG GMX844MCKV misschien iets voor jou! Deze enorme Amerikaanse koelkast met InstaView Door-in-Door beschikt over een ISO brutto totaal inhoud van 570 liter koel-vriescombinatie. Daarnaast zorgt het ervoor, dat voedingsmiddelen langer vers blijven en de smaak en het uiterlijk zich langer behoud dankzij Door Cooling. Door de intrekbare plateaus creëer jij op een efficiënte manier het interieur van de koelkast, waardoor je kleine maar ook grote voedingsmiddelen kunt bewaren.

 

3. LG INSTAVIEW Door-in-Door GSX960BLACK 

Met slechts twee keer kloppen op het spiegelglaspaneel kijk je in de koelkast in het quick & easy-compartiment zonder de deur te openen. Dit voorkomt het verlies van koude lucht en houdt je producten langer vers.
LG DoorCooling⁺ maakt de binnentemperatuur gelijkmatiger en koeler dan conventionele systemen. Het systeem verkleint de temperatuursverschillen tussen het binnenste gedeelte en de deurzijde aanzienlijk.
Deze koelkast is voorzien van een water- & ijsdispenser zodat je altijd koud water en ijs tot je beschikking hebt.
Het gebruiksvriendelijk ontworpen wijnrek kan tot 4 flessen mousserende wijn in een optimale temperatuur opslaan.
Bedien de belangrijkste functies door de SmartThinQ -app op je smartphone te gebruiken en belangrijke meldingen waar ook te ontvangen.

LG INSTAVIEW Door-in-Door GSX960BLACK - Amerik...€ 2330,00
 

4. Samsung RS68N8941B1/EF Family Hub

Met deze Family Hub vergeet je nooit meer je boodschappen. De Amerikaanse koelkast is aan je smartphone te koppelen. Zo weet je op elk moment van de dag wat de houdbaarheid van je producten is. Op je smartphone bekijk je de inhoud van je koelkast dankzij de 3 ingebouwde camera's. Op de ingebouwde tablet deel je gemakkelijk berichten en foto's vanaf je telefoon of stream je het beeld van je Samsung tv. Het Twin Cooling Plus systeem koelt met meerdere luchtstromen de koel- en vriesruimte. Dit zorgt ervoor dat je eten langer vers is. Het vriesgedeelte is voorzien van een No Frost-systeem waardoor je de vriezer nooit hoeft te ontdooien.

5. Bosch KGN49AIDP

Deze Bosch weet hoe hij jouw boodschappen voor 5 personen of meer zo lang én vers mogelijk bewaart. Je stelt bij deze A+++ vrijstaande koel-vriescombinatie de luchtvochtigheid in bij de VitaFresh lades. Hierin blijven je broccoli, krop sla en aardbeien vol van vitamines. Ondertussen houden de FreshSense sensoren de temperatuur constant, zodat alles lang houdbaar blijft. Dit alles doet hij met een geluidsniveau van 38 decibel relatief stil. Het vriesgedeelte heeft een aparte luchtstroom, zodat je geen last hebt van geurtjes uit het koelgedeelte bij je ingevroren vis. Wil je de koelkast op afstand bedienen? Download dan de Home Connect app voor iOS of Android.

Bosch KGN49AIDP Main Image


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden