Wat zijn de 10 beste trampolines?

Wat zijn de 10 beste trampolines?

1 maart 2022

Na succesvolle en goede gelezen artikelen over o.a. de top 10 trampolines van 2021, is er opnieuw grondig onderzoek gedaan naar de beste trampolines om aan te schaffen voor in de tuin. Dit heeft geresulteerd in de top 10 trampolines, welke verder in dit artikel worden gedeeld. 
Opnieuw is er gekeken naar reviews, de kwaliteit van de trampoline in combinatie met de prijs, gebruiksgemak, doelgroep, eigen ervaringen, aanbieders en overige zaken en relevante informatie. 

Wat overigens ook een interessant artikel is om te lezen is "Wat zijn de verschillen tussen een Berg, Salta en Etan trampoline?".

Een trampoline is vooral voor kinderen een speelmiddel om hun lichamelijke mogelijkheden en algemene bewegingen te verkennen en uit te testen. Lichaamswaarnnerming, conditie en motorische ontwikkeling kunnen met trampolinespringen sterk worden verbeterd. 
Op jonge leeftijd zitten kinderen al te veel; op school, met huiswerk, kijken TV en achter een tablet of PC, zodat ze zelfs de basisbehoefte aan beweging bijna niet gehaaldd wordt. 
Een trampoline aanschaffen en in de tuin plaatsen is de oplossing en geeft je kind een bijna onbeperkt aantal bewegingsmogelijkheden in combinatie met veel plezier.

Waarom zou je een trampoline moeten aanschaffen?

 • Versterking van de spieren en vergroten van uithoudingsvermogen en nog meer. Wanneer je vaak op de trampoline rondspringt, krijg je niet alleen meer kracht en uithoudingsvermogen, maar verbetert het ook de concentratie en coördinatie.
 • Houding & Flexibiliteit; door te springen op de trampoline worden de rugspieren en de wervelkolom rechtop getraind door de constante evenwichtsoefening. Door te bewegen kunnen de tussenwervelschijven met voedingsstoffen worden gevoed en zich vullen met vloeistof. Hoe meer vloeistof de tussenwervelschijf kan vasthouden, hoe elastischer deze is.
 • Trampolinespringen heeft een zeer productieve invloed op de rugspieren en heeft een positief effect op de spanning van de ruggengraat. Het kan zelfs hernia's voorkomen, en het evenwichtsgevoel kan worden verbeterd.
 • Het vergroot het zelfvertrouwen, aangezien je met trampoline springen moed tonen om bijvoorbeeld een Salto te proberen.
 • Gewicht verminderen. Wanneer je regelmatig op de trampoline springt kun je zo heel goed wat calorieën verwijderen. 10 minuten trampoline springen is even effectief als 30 minuten joggen. Je verliest door te springen op een trampoline niet alleen onnodig vet maar bouwt ook nog eens spieren op.
 • Door de wankele ondergrond van de springmat leer je beter je evenwicht te bewaren.
 • Goed voor de hersenen door regelmatig op de trampoline te springen. Zo worden de stresshormonen die je in je dagelijkse routine inbouwt, afgebroken. Stresshormonen interfereren met je hersenen en je prestaties, dat wil zeggen, hoe meer stresshormonen je weer kunt afbreken, hoe beter.
 • Een trampoline is heerlijk om stress te verlichten en wat stoom af te blazen. Hier kun je goed van een workout genieten.
 • Het bevordert het lymfestelsel dat bestaat uit verschillende weefsels, vaten en knopen met witte bloedcellen. Het is primair verantwoordelijk voor het menselijk immuunsysteem en beschermt daarmee tegen ziekteverwekkers en andere schadelijke omgevingsinvloeden. Het lymfestelsel reguleert voedingsstoffen en voert schadelijke stoffen uit het lichaam af. Dit lymfestelsel wordt geactiveerd door beweging. Bij het springen op de trampoline kunnen de spanningsslakken en schadelijke stoffen binnendringen en ook bij de ontspanning voedingsstoffen in de cellen brengen.
 • Springen op de trampoline is zachter dan joggen en er wordt tegelijkertijd aanzienlijk meer zuurstof opgenomen. Voortdurende stress en druk om te presteren hebben een negatief effect op het cardiovasculaire systeem van de mens. Door te springen op de trampoline kan men met veel plezier en humor de opgehoopte stresshormonen afbreken en er even helemaal tussenuit zijn.
 • Is goed voor hart en bloedsomloop. Bij het trampolinespringen zijn een aantal spieren in beweging, zonder dat al deze spieren bewust bewogen hoeven te worden. Deze manier van bewegen is bijzonder goed en zacht voor hart en bloedvaten.
 • Bij het springen op de trampoline zijn beide hersenhelften altijd gestresst en moeten ze met elkaar interageren. Door over te schakelen van gewichtloosheid en zwaartekracht worden evenwicht, coördinatie, ruimtelijke waarneming en concentratie versterkt.

De bronafbeelding bekijken

Waar moet je op letten bij de aankoop van een trampoline?

Trampolines zijn prachtige toestellen, die een plezier zijn voor jong en oud. Tegelijkertijd dragen ze ook bij aan de gezondheid en leveren ze ook voor volwassenen een belangrijke bijdrage aan het trainingsprogramma.
De stemming komt op en men voelt zich gelukkig en op zijn gemak. De trampoline is dus meer dan alleen een recreatietoestel voor kinderen en heeft een therapeutische waarde waarvan men ook thuis kan genieten. Daarom kopen steeds meer gezinnen een trampoline die zowel in de tuin maar ook in huis wordt geplaatst.
Op de markt is er een groot aanbod van verschillende modellen, zodat het vaak niet zo eenvoudig is om de juiste trampoline voor eigen gebruik te vinden. 
Sporters bijvoorbeeld combineren de routine op de mini-trampoline met oefeningen uit de yoga - het veld of met cardio-elementen. Deze zijn vooral bedoeld voor fitness en ongeschikt voor hoge, acrobatische sprongen.

Als je een trampoline wil kopen, moet je eerst het juiste type kiezen. Denk aan: 
- Trampoline voor kinderen of volwassen of juist een combi;
- Tuin of binnen trampoline;
- Doel: bv. een fitness trampoline of juist voor plezier;
- De grootte: Mini-trampoline of juist een grote sporttrampoline met of zonder veiligheidsnet;
- De structuuur, veerkracht en vorm;
- Beschikbare ruimte is ook van doorslaggevend belang bij de aankoop van een trampoline. Modellen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten;
- Bij een groter springoppervlak is het effect langzamer en zachter dan bij een kleiner oppervlak;
- Naast de klassieke ronde trampoline kun je ook kiezen uit tal van rechthoekige modellen;

Top 10 beste Trampolines

1. BERG trampoline Favorit Inground 430 - €567,-

De BERG Favorit zorgt voor jarenlang speelplezier. Met veel aandacht en zorg is de BERG Favorit ontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een uitstekende trampoline, die veilig is in gebruik.
Het ronde springdoek is gemaakt van sterk geweven polypropyleen. De lussen voor de metalen verenogen zijn degelijk bevestigd met 8 rijen stiksel.
De Favorit heeft Goldspring Solo veren. Deze zijn langer dan de veren op de Talent trampolinelijn. Hierdoor zijn de veren ook flexibeler. Deze veren zijn van binnen en van buiten met een degelijke roestbestendige zinklaag gegalvaniseerd.
Een ingegraven trampoline heeft een lage instap, waardoor de trampoline makkelijk en veilig te betreden is. De InGround trampoline is minder zichtbaar in de tuin dan de hoge trampoline.
Het frame van de Favorit bestaat uit dikke buizen met een grote diameter. Daardoor heeft de Favorit trampoline een lange levensduur. Het frame is roestbestendig en voorzien van een degelijke zinklaag. Het frame is gemakkelijk te assembleren.
De beschermrand van een Favorit is voorzien van een stevige schuimlaag over de hele breedte. Deze schuimlaag bestaat uit het waterafstotende ‘’closed cell foam’’. Het schuim in de beschermrand wordt omhuld door een dikke, weerbestendige buitenlaag van versterkt PVC. De beschermrand geeft een beschermende overlap van de padding over de veren.

2. Etan Hi-Flyer Trampoline Inground - 281 x 201 cm - €399,-

Buiten trampoline set inclusief randkussen en springmat. Zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding, hoge kwaliteit UV-bestendige Randkussen van 3 cm dik gemaakt van sterke PVC. Kinderen kunnen zich niet aan het stalen frame bezeren. Deze inground trampoline graaft u makkelijk in. Hierdoor kunnen de kinderen niet onder de trampoline komen. Deze sportieve inground Hi-Flyer versie zonder veiligheidsnet zorgt dat de trampoline bijna naadloos in het tuinaanzicht wordt verwerkt. Staat garant voor jarenlang springplezier voor alle leeftijden en is te verkrijgen in verschillende maten, ook als inground trampoline.
De Etan Hi-Flyer trampoline heeft een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Voor iedereen die een goede veilige trampoline wil maar niet te veel geld wil uitgeven.

3. Salta Combo - Trampoline - 214 x 153 cm - €299,-

De Salta Combo biedt een uitstekende balans tussen veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. De combinatie van het robuuste, gegalvaniseerde frame met de fraai afgewerkte materialen in de zwarte veiligheidsrand en het veiligheidsnet, resulteert in een sterke en stabiele trampoline. De goudkleurige veren van de Salta Combo zijn dubbel conisch wat leidt tot een uitstekend springresultaat. De Salta Combo met een afmneting van 214 x 153 cm is uitgevoerd met een extra dikke en brede veiligheidsrand welke voorzien is van een lange rok. Met zijn robuuste uitstraling wil je deze Salta trampoline zeker in je tuin hebben staan.

4. BERG Trampoline Ultim Champion - 330 x 220 cm - €893,-

Deze rechthoekige trampoline met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is het een weerbestendige en duurzame trampoline die heel het jaar buiten kan staan. De BERG Ultim Champion voldoet aan de strenge kwaliteits- en veiligheidseisen van BERG (TUV , AIB en CE).
Na een regenbui gelijk weer springen! Het frame heeft een speciale toplaag van zink, waardoor de trampoline roestbestendig is aan de binnen- en buitenkant. In de beschermrand zit schuim dat geen water opneemt en de rand is voorzien van een water afvoersysteem.
Door de diagonaal geplaatste opstelling beschikken deze BERG trampolines over 30% meer veren dan normaal. De veren en de veerweg zijn daarbij ook langer waardoor de trampoline over nog meer kracht en souplesse beschikt. De TwinSpring Gold veren zijn speciaal door BERG ontwikkeld en gaan door de gouden roestwerende beschermlaag jarenlang mee.
De BERG Champion EazyFit heeft een extra brede en dikke zwarte beschermrand. De veren zijn helemaal afgedekt en het ronde frame is volledig afgeschermd. Op en top veilig en klaar voor gebruik.
Dit model is voorzien van het unieke BERG Airflow springdoek. Deze laat 50% meer lucht door, zodat je nog lekkerder springt.
- Duurzaam springdoek van een zeer sterk geweven polypropylene.
- Het springdoek bevat speciale veerogen voor het TwinSpring System.
- De lussen voor deze sterke metalen veerogen zijn zeer degelijk bevestigd met wel 8 rijen stiksel.
Het Safety Net Deluxe wordt met een grote balein aan de bovenzijde bevestigd en aan de onderzijde stevig vastgebonden aan de palen. Dit zorgt voor een extra strakke afwerking van het net. De zelfsluitende ingang zorgt ervoor dat niemand onverwachts uit de trampoline kan vallen. Daarnaast zijn alle palen voorzien van een fraaie, zwarte hoes gevuld met foam. Zeer luxe vangnet, natuurlijk van het merk Berg.

5. Salta Premium Black Edition - 305 cm - €439,-

De Salta Premium Black Edition is met zijn elegante en moderne vormgeving een echte eyecatcher in je tuin! De trampoline ziet er niet alleen elegant uit, maar is ook gecreëerd van hoogwaardige materialen.
De Premium Black Edition met een diameter van 305 cm is uitgerust met een sterk en stabiel frame dat dubbelzijdig is gegalvaniseerd en gepoedercoat aan de buitenkant. De goudkleurige veren zijn conisch van vorm zodat je fantastische sprongen kan maken en zacht kan landen. Een geweldige springervaring! Om de veren goed te bedekken is de Premium Black Edition voorzien van een weerbestendige, zwarte veiligheidsrand met extra lange rok. Het fijnmazige net wordt strak gespannen door de stevige palen die worden beschermd door schuimstof omhulsels. Zo vangt het veiligheidsnet je altijd veilig op.

6. Etan Premium Trampoline Combi Deluxe - 281 x 201 cm - €999,-

Etan Premium trampoline met net deluxe 281 x 201 cm / 0965 zwart is de kleinste maat van de rechthoekige opstaande trampolines binnen de Etan Premium lijn. Door zijn kleine maat past hij in menig tuin. Deze trampoline is gemaakt aan de hand van alle Europese standaarden en bevat alleen maar echte kwalitatieve materialen. Het veiligheidsnet zorgt voor extra bescherming bij het springen, zo kunnen kinderen niet op de grond naast de trampoline vallen. Bij de Deluxe uitvoering van deze trampoline zijn de palen van het veiligheidsnet gebogen, dit zorgt ervoor dat het geheel net wat strakker oogt.
De Etan Premium trampoline lijn wordt geproduceerd in Etan’s eigen fabriek in Bosnië en Herzegovina, het hart van Europa. Kwaliteit is niet optioneel en daarom hebben wij elk aspect van ons product zelf in de hand. Binnen de Europese grenzen betekent dat er geproduceerd wordt aan de hand van Europese productievoorwaarden. Mede door de kwaliteit en hoogwaardige materialen kunnen we stellen dat deze trampoline een plek heeft bemachtigd in de top van de trampoline markt.

7. SPRING Trampoline black edition - 140 cm - €129,-

Trampoline springen vinden kinderen het leukste wat er is. Met deze SPRING Premium Black Edition mini trampoline van 140 cm (inclusief vangnet) is gemaakt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. De zwarte mini trampoline heeft een maximaal draagvermogen van 50 kg en is geschikt voor gebruik binnenshuis. De zwarte mini trampoline is voorzien van een hoogwaardige springmat met daarop een afbeelding. Deze afbeelding kan gebruikt worden als richtpunt om op te springen. De veiligheid van uw kind staat voorop. Daarom voldoet deze zwarte trampoline aan de strengste veiligheidseisen.
De zwarte mini trampoline is voorzien van een gevoerde beschermrand rondom, ook de palen zijn voorzien van een beschermlaag waardoor uw kind zich hieraan niet kan bezeren. Het frame-netje zorgt ervoor dat er geen kinderen onder de trampoline kunnen komen. Het onderstel is zwart poeder coated en is daarom bijzonder luxe om te zien.

8. Fitness trampoline PRO - 110cm - €98,-

Fitness trampoline van Matchu Sports. Deze Matchu Sports Fitness Trampoline heeft een diameter van 110cm met een springvlak van 100cm, waardoor hij makkelijk in je woonkamer of home gym past. De kleine trampoline is makkelijk in elkaar te zetten doordat het springvlak eenvoudig uit te klappen is en de veren al bevestigd zijn. De poten schroef je binnen een aantal minuten op het frame, waarna je gelijk aan de slag kunt. Je hoeft dus niet te checken of de vering goed bevestigd is of allerlei andere dingen aan te schroeven of in te stellen. De trampoline is binnen 5 minuten gebruiksklaar.

9. Viking Choice buiten-trampoline - 244 cm - €173,-

Spring de zomer in met deze Viking Choice trampoline. Deze trampoline heeft een diameter van 244 cm en is uitgerust met een veiligheidsnet met ritssluiting en is voorzien van een opstapladder. Het veiligheidsnet staat strak gespannen door de 6 glasvezel opstaande palen en is gemaakt van sterk MESH. Dit biedt uw kinderen optimale bescherming. Deze stevige trampoline heeft 3 U-vormige poten met 6 contactpunten op de grond. Deze trampoline kan dus zowel op de grond staan, als ingegraven worden. De opstaande zijpalen hebben een beschermende schuimlaag net als de buitenkraag die ook nog eens voorkomt dat u tijdens het springen in contact komt met de veren.
Deze stevige en soliede trampoline tot 150 kg, heeft 2 jaar garantie op het frame, net, springmat en de veren. Door zijn hoge kwaliteit heeft deze trampoline dan ook de keurmerken EN71-2 en EN71-3. Het veiligheidsnet komt 180 cm hoog. Het frame is gecoat in hoge kwaliteit verf, zodat deze nooit gaat roesten. De 48 krachtige veren zijn gegalvaniseerd voor maximale bescherming en duurzaamheid.

10. EXIT Silhouette inground trampoline - 244 cm - €298,-

Deze inground trampoline met veiligheidsnet is een ronde trampoline van goede kwaliteit. Voor deze trampoline graaf je een komvormige kuil in de grond waar de trampoline in wordt gezet voor een mooi en veilig resultaat. Het veiligheidsnet, dat standaard wordt meegeleverd bij deze trampoline, is voorzien van gebogen staanders zodat het net strakgespannen staat.
De hoogwaardige beschermrand dekt de gegalvaniseerde veren volledig af en is voorzien van een speciaal ontwikkeld voetbeschermingssysteem, zodat je voet niet tussen de veren kunt komen. De stevige veren staan garant voor goede sprongkracht. Het frame van de Silhouette trampoline is gegalvaniseerd en gepoedercoat zodat roest geen kans maakt. Beleef eindeloos veel springplezier op de EXIT Silhouette trampolines!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden