Wat zijn de beste trampolines van 2023

Wat zijn de beste trampolines van 2023

Wat zijn de beste trampolines van 2023
9 januari 2023

Een trampoline is een stuk speeltoestel dat bestaat uit een frame met daarop gespannen veren en een elastische springvlak. Het wordt gebruikt om op te springen en om allerlei acrobatische sprongen te maken. Trampolines zijn populair voor recreatief gebruik, voor spelen en voor sportoefeningen, zoals gymnastiek en acrobatiek. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en kunnen worden gebruikt zowel binnen als buiten. Trampolines zijn leuk om op te springen en bieden een goede manier om te bewegen en te spelen, terwijl ze tegelijkertijd ook helpen om fit te blijven en om stress te verminderen.

Top 10 beste trampolines

Na het eerdere, goed gelezen artikel "Top 10 trampolines van 2021" en "Top 10 beste Trampolines" hebben we ook voor 2023 een overzicht gemaakt van de ons inziens beste trampolines. Deze top 10 is zorgvuldig opgesteld waarbij er onder andere kritisch is gekeken naar de kwaliteit, reviews, ervaringen van gebruikers, garantie, duurzaamheid en prijs met betrekking tot het trampoline.

1. BERG Grand Champion Regular 520 Deluxe

2. Salta Premium Black Edition met veiligheidsnet

3. Salta Combo met veiligheidsnet - ø 213 cm 

4. BERG Trampoline Champion Flatground

5. VirtuFit Premium Inground Trampoline 244 x 366 cm

6. EXIT - Lotus Premium trampoline ø253cm

EXIT - Lotus Premium trampoline ø253cm € 1092,95
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

7. Avyna Pro-Line InGround trampoline set 238 

8. Salta Royal Baseground Sports Inground

9. Relaxdays trampoline indoor kinderen tot 45 kg - inklapbaar 

10. Trampoline - Senz Sports J5000 Series - Ø 366 cm

Waarom een trampoline aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen om een trampoline aan te schaffen:

  • Trampolines zijn leuk en bieden een goede manier om te bewegen en te spelen.
  • Ze zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en kunnen helpen om stress te verminderen en het algehele welzijn te verhogen.
  • Trampolines zijn ook een goede manier om de coördinatie en het evenwicht te verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn voor kinderen die nog aan het leren zijn om hun motorische vaardigheden te verbeteren.
  • Trampolines zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik en kunnen worden opgezet in een tuin of in een andere ruimte binnenshuis. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt.
  • Trampolines kunnen een geweldige manier zijn om samen te komen en te socialiseren. Ze kunnen worden gebruikt om spelletjes te spelen of om gewoon samen te springen en te lachen.
  • Trampolines zijn een goede manier om calorieën te verbranden en om fit te blijven. Door op een trampoline te springen, wordt het hele lichaam getraind en kunnen spieren worden opgebouwd.

Welke soorten trampolines zijn er?

Er zijn verschillende soorten trampolines op de markt, waaronder:

Ronde trampolines: Deze zijn de meest traditionele vorm van trampolines en zijn meestal het meest betaalbaar. Ze hebben een ronde vorm en worden vaak gebruikt voor recreatief gebruik.

Rechthoekige trampolines: Deze trampolines hebben een rechthoekige vorm en worden vaak gebruikt voor professioneel gebruik, zoals in gymnastiekclubs. Ze zijn meestal duurder dan ronde trampolines.

Mini-trampolines: Deze trampolines zijn kleiner dan reguliere trampolines en zijn meestal geschikt voor één persoon tegelijk. Ze zijn gemakkelijk op te bergen en kunnen worden gebruikt voor oefeningen op huisniveau.

Watertrampolines: Deze trampolines zijn speciaal ontworpen voor gebruik in het water en kunnen worden opgeblazen of opgezet in een zwembad of op een meer.

Trampolineparken: Dit zijn indoorfaciliteiten met verschillende trampolines en andere attracties, zoals klimmuren en glijbanen. Ze zijn een populaire optie voor gezinnen met kinderen en bieden een veilige omgeving om te springen.

Akrobat Orbit Inground Trampoline 365 cm - Antraciet goedkoop kopen bij  trampolinewinkel.nl | Trampoline Winkel

Wat kost een trampoline?

De prijs van een trampoline kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte, het type, het materiaal en de extra functies. Mini-trampolines zijn meestal het goedkoopst, terwijl grotere trampolines en trampolines met extra veiligheidsvoorzieningen duurder zijn.

Gemiddeld gezien kosten ronde trampolines tussen de €100 en €500, terwijl rechthoekige trampolines meestal tussen de €300 en €1.000 kosten. Watertrampolines kunnen tussen de €100 en €1.000 kosten, afhankelijk van de grootte en de extra functies.

Trampolineparken hebben vaak een bepaald tarief per uur of per dag. Deze tarieven kunnen variëren van €10 tot €25 per uur. Houd er rekening mee dat de prijs van een trampoline ook kan variëren afhankelijk van de verkoper en de locatie. Het is aan te raden om te winkelen en te vergelijken voordat je een aankoop doet.

Waar op letten bij de aanschaf van een trampoline?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een trampoline:

  1. Grootte: Kies een trampoline die past bij de beschikbare ruimte en het gebruik. Een grotere trampoline kan bijvoorbeeld geschikter zijn voor gezinnen met meerdere springers, terwijl een kleinere trampoline wellicht beter geschikt is voor individueel gebruik.
  2. Gewicht- en gebruikerslimiet: Controleer de gewichts- en gebruikerslimiet van de trampoline om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het gewenste gebruik.
  3. Veiligheidsvoorzieningen: Kies een trampoline met een stevig frame, goed gemonteerde veren en een veiligheidsnet. Het is ook aan te raden om te kiezen voor een trampoline met een pad om de rand van het springvlak te beschermen.
  4. Materiaal: Trampolines zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals staal, aluminium en andere legeringen. Kies een trampoline met een duurzaam materiaal dat bestand is tegen weer en wind.
  5. Garantie: Controleer de garantie van de trampoline voordat je een aankoop doet, zodat je weet wat dekking je hebt in geval van problemen met het product.
  6. Prijs: Trampolines variëren in prijs en het is belangrijk om een trampoline te kiezen die binnen je budget past. Bedenk wel dat een trampoline met een hogere prijs wellicht van betere kwaliteit is en langer meegaat.

Hoe onderhoud ik mijn EXIT trampoline? | EXIT Toys

Hoe onderhoud je een trampoline?

- Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt voor het opzetten en gebruiken van de trampoline.

- Controleer regelmatig het frame, het veiligheidsnet en de veren op beschadigingen of losse onderdelen. Laat eventuele problemen repareren voordat je de trampoline gebruikt.

- Zorg ervoor dat de trampoline op een vlakke en stabiele ondergrond staat, zodat deze niet kan omvallen tijdens het springen.

- Gebruik de trampoline alleen volgens de aanbevolen gebruikerslimiet en laat nooit te veel mensen tegelijk op de trampoline springen.

- Maak de trampoline regelmatig schoon door stof en vuil te verwijderen.

- Als je de trampoline niet gebruikt, kan het helpen om een trampolinehoes te gebruiken om het vuil en de weersinvloeden tegen te houden.

- Als je de trampoline niet gebruikt, berg deze dan op of leg hem op een veilige plek op waar die niet beschadigd.

- Wanneer je de trampoline gaat opbergen, volg dan de opberginstructies van de fabrikant.

Verschil tussen Salta en Berg trampolines

Salta en Berg zijn beide TOP merken van trampolines. Hieronder enkele mogelijke verschillen tussen Salta en Berg trampolines:

Frame: Salta trampolines hebben vaak een frame van staal, terwijl Berg trampolines een frame van aluminium of een andere legering kunnen hebben.

Gewicht- en gebruikerslimiet: Salta en Berg trampolines kunnen verschillende gewichts- en gebruikerslimieten hebben, afhankelijk van het specifieke model.

Veiligheidsvoorzieningen: Beide merken bieden trampolines met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een veiligheidsnet en een randpad. De specifieke voorzieningen kunnen per model verschillen.

Materiaal: Salta en Berg trampolines kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals staal, aluminium of andere legeringen.

Prijs: Salta en Berg trampolines kunnen verschillen in prijs afhankelijk van het specifieke model en de extra functies die ze hebben.

Garantie: Beide merken bieden garanties op hun trampolines, maar de dekking kan per model verschillen. Controleer de garantievoorwaarden voordat je een aankoop doet.

Salta Trampoline Comfort Edition met veiligheidsnet | Diverse maten -  Fitshop

Lees ook het artikel "Wat zijn de verschillen tussen een Berg, Salta en Etan trampoline?" voor meer info en details over de verschillende trampolines van de 3 bekendste en beste merken trampoline.

Trampoline Park Jump Passes - Altitude Trampoline Park - Katy | Groupon

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden