Welke kortingscodes voor online fietsenwinkels zijn er en waar vind ik ze?

Welke kortingscodes voor online fietsenwinkels zijn er en waar vind ik ze?

7 november 2018

Een veel gezochte term is "kortingscode" voor online fietsenwinkels. In een tijd waarin we veel kortingen op internet voorbij zien komen in combinatie met de Nederlander die graag korting krijgt, is de zoektocht naar een kortingscode voor je aankoop een logische. In dit geval een kortingscode specifiek voor de aankoop van een fiets via het online kanaal, oftewel korting bij fietsenwinkels.

Kortingscode online fietsenwinkel

Gezien de populariteit en zoekopdrachten naar kortingscodes bij onine fietsenwinkels, heb ik onderzoek gedaan de mogelijkheden op het internet. Men zoekt met name op kortingscode in combinatie met een specifieke fietsenwinkel, maar ook wat algemener: "kortingscode online fietsenwinkels". Het eerste impliceert dat er al een keuze voor een bepaalde fietsenwinkel en wellicht zelfs voor een specifieke fiets of artikel en dat men nog een korting zoekt. Waarom ook niet? Favoriete fietsenwinkels zijn 123damesfietsen.nl, 123elektrischefietsen.nl, dahon-vouwfietsen.nl, Ismseat.nl en Fietsuniek.nl, zo blijkt uit mijn onderzoek. 

Mijn kortingscode bevindingen op internet deel ik hier graag. 

Welke kortingscodes zijn er?

Eigenlijk leert mijn ervaring dat er heel beperkt tot geen kortingscodes online zijn te vinden voor fietsenwinkels. Ondanks de vele zoekopdrachten in google, zijn er eigenlijk geen kortingscodes te vinden. Af en toe is er een actie van fietswinkel.nl, maar verder onderzoek leert dat deze website sowieso bovengemiddeld veel aan kortingen en advertenties doet. Hoogstwaarschijnlijk om naam en aandeel te verwerven in deze specifieke branche. Wel zie je een paar online fietsenwinkels met kortingen voorbij komen op google. Betaalde advertenties met maximaal 10% korting bij je aankoop. Lees wel de kleine lettertjes, want vaak geldt deze korting pas bij een minimale besteding van €500,-. Verder leert mijn ervaring dat er geen kortingen of kortingscodes te vinden zijn. De reden is mijn inziens, na veel tijd op het internet doorgebracht te hebben, si de scherpe prijzen die men al aanbiedt met de online fietsenwinkel, waardoor er bijna geen marge meer over is.

Waarom online je fiets kopen?

Als je denkt dat het niet interessant is om je fiets via een online fietsenwinkel te kopen omdat er nauwelijks tot geen kortingen te vinden zijn, dan heb je het mis. De prijzen van de online aanbieders zijn simpelweg al dusdanig scherp dat een korting eigenlijk niet meer past. Men wil de concurrenten bijblijven op internet en zit zodoende al op minimale marges. Aanbiedingen of kortingscodes kosten geld, dus is het logisch - uitzonderingen om aandeel en naamsbekendheid te kopen daargelaten - dat deze, ondanks de vele zoekopdrachten, minimaal zijn.

De prijzen in de fysieke winkels zijn vaak fors hoger, waardoor er ruimte is om iets aan de prijs te doen. Zeker als je de servicebeurt ook bij de lokale winkels doet, maar dan nog zal de aanschafprijs hoger zijn dan bij een online fietsenwinkel. Logisch ook gezien de stallingskosten. Lees hier meer over in het artikel "wanneer koop je online een fiets".

Beste online fietsenwinkels

In mijn zoektocht naar de kortingscode heb ik ook veel artikelen gelezen en sites bezocht. Een aantal sites zijn mij positief bijgebleven en bevestigd door opinies en input van anderen. Deze wil ik jullie niet onthouden: Fietsuniek.nl, Santafixie.nl, 123sportfietsen.nl, Stellafietsen.nl en Internet-bikes.com.

De coolste schoolfietsen!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden