Wanneer koop je online je fiets?

21 augustus 2018

Twijfel over de online aanschaf van een fiets

U twijfelt of u een fiets bij de lokale fietsenwinkel moet kopen, zoals vroeger, of dat u deze online zal aanschaffen. Dit heeft natuurlijk voor- en nadelen. Hieronder vindt u mijn verhaal om u te kunnen laten bepalen wat goed bij u past; de winkel op de hoek of online bij een fietsenwinkel.

De pro's en con's van het online aanschaffen van je fiets:

De ene collega zegt te zweren bij de aankoop van zijn fiets via een online fietsenwinkel, de ander zegt dit niet te durven en vindt de  service en vertrouwen van de fietsenmaker meer waard. Of afhankelijk van het soort type fiets (stadsfiets, e-bike, omafiets, kinderfiets, vouwfiets) bepaal ik dat, zegt nummer drie.

Ik ben hier niet om u te overtuigen om juist lokaal bij de fietsenwinkel of juist online te kopen, maar om de voor en nadelen van beide opties met u te delen en hieronder te beschrijven.  

Ik zal beginnen met mijn samenvatting van de voor- en nadelen van beide opties en beschrijven wat mijn inziens voor welk type koper het meest geschikt is. Daarna zal ik ingaan op hoe en waar je online fietsen moet kopen als je dat wilt.

De online fietsenwinkels

Online fietsenwinkel: je fiets online kopen in plaats van in een winkel kan de voordelen hebben van lagere prijzen, betere selecties, snellere levering en een betere ervaring. De nadelen kunnen zijn dat u de rit niet kunt testen voordat u koopt, de pasvorm zelf of bij uw installateur moet afstemmen, en niet altijd in staat bent om terug te keren of in te ruilen als de fiets u niet bevalt. Als u de fiets of fietsen kent die u overweegt te kopen, weet welk type u zoekt met de juiste maten, u comfortabel bent met online aankopen en niet veel tijd wil besteden aan winkelen, dan is de aanschaf van een fiets via een online fietsenwinkel de perfecte oplossing. Ook wanneer de winkels bij jou niet het merk fietsen hebben dat u zoekt, kunt u een beter presterende en beter passende fiets krijgen die minder kan kosten en sneller wordt afgeleverd door u fiets online te kopen bij een online fietsenwinkel. Op zoek naar de beste online fietsenwinkel? Lees dan hier verder.

Fysieke fietsenwinkels

Fysieke fietsenwinkel: als u niet zeker weet wat u wilt, een vertrouwde relatie hebt met iemand in de  nabijgelegen fietsenwinkel die echt zijn of haar dingen kent, u zich tot hen wendt voor reparaties en onvoldoende vertrouwen heeft in de online aanbieders, dan kunt u het beste een nieuwe fiets kopen bij je plaatselijke fietswinkel. De kosten zullen hier over het algemeen wel hoger zijn, aangezien er een voorraad moet worden aangehouden in een duurder pand op een A1 of A2 locatie (namelijk in een wijk of winkelcentrum ipv een distributiecentrum ergens afgelegen) en er continue iemand in de winkel aanwezig dient te zijn voor klanten.

Kortom; weet u exact wat u wilt dus de maat, het merk, de uitvoering etc., dan is het aanschaffen van een fiets bij een online fietsenwinkel een heel logische, goedkopere en prima keuze. Het scheelt dus prijs en soms in snelheid van levering. Weet u niet wat u zoekt, bent u onbekend met de maten, merken etc., dan is het verstandig om u eerst te richten tot een lokale fietsenwinkel om hier advies te krijgen. U kunt altijd alsnog de aanschaf van de fiets regelen via een online fietsenwinkel. Wilt u weten welke fietsenwinkel u moet kiezen om de aankoop en service te krijgen die u verwacht? Kijk dan op www.fietsenwinkelsvergelijken.nl om obv objectieve reviews en ervaringen van anderen een juiste keuze te maken. Door de vele online aanbieders, is het lastig de juiste online fietsenwinkel te vinden, dus loont het de moeite omervaringen/reviews van anderen te lezen.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.