Wat zijn de beste elektrische fietsen van 2020?

30 april 2020

Je ziet ze steeds vaker: elektrische fietsen. En nog steeds wint de e-bike aan populariteit. E-bikes zijn momenteel de meest verkochte soort fietsen. Je ziet ze overal: e-bakfietsen, elektrische stadsfietsen, speed bikes. In dit artikel geven we meer informatie over de e-bikes en zorgen we ervoor dat je wordt geholpen bij het vinden van de juiste elektrische fiets.
Waar je in 2010 nog gemiddeld 37 kilometer met een volle accu kon fietsen, is deze actieradius inmiddels bijna verdubbeld tot 69 kilometer. Dit komt vooral doordat de accu’s van nu meer capaciteit bieden.

Voordeel van een elektrische fiets

Elektrische fietsen, ofwel e-bikes, hebben een motortje voor trapondersteuning. Met zo’n fiets moet je wel zelf trappen, maar het kost je veel minder moeite. Dat is dan ook direct hét voordeel van een e-bike, want met veel minder moeite kun je veel meer kilometers fietsen. De fiets doet het meeste werk. Je bereikt vrij gemakkelijk de maximum snelheid van 25 kilometer per uur. De snelheid en de mate van ondersteuning zijn gemakkelijk te regelen met de versnellingen.

Voor wie is een elektrische fiets nuttig?

We zeiden het al eerder: het voordeel van een e-bike is dat je hiermee met veel minder moeite veel meer kilometers kunt fietsen. Een groot voordeel, niet alleen voor diverse typen fietsers, maar ook voor veel automobilisten die in sommige gevallen met een elektrische fiets sneller op het werk zijn dan met de auto. Wel moet je een budget van tussen de €1500 - €2000 beschikbaar hebben en de ruimte om je fiets veilig op te kunnen bergen.

Maar wat is dan de ideale e-bike voor jou? Dat hangt af van waarvoor je hem wilt gebruiken. Vooral voor korte ritjes of juist recreatief en veel kilometers? Dit is bepalend voor de meest geschikte elektrische fiets voor jou. Denk aan de accu capaciteit, een middenmotor of juist niet etc.

Kopen of leasen?

Een prijs hoger dan tweeduizend euro voor een elektrische fiets is geen uitzondering en vandaar dat er tegenwoordig ook de mogelijkheid is om een e-bike te leasen. Dit is ook een reden waarom het private leasen van elektrische fietsen aan populariteit wint, aangezien je niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te leggen, maar voor een vast bedrag per maand klaar bent. Of je beter kunt kopen of leasen, hangt ook van jouw persoonlijke situatie af. Lees hier meer over in het artikel "Een leasefiets aanschaffen; hoe werkt het en wat zijn de voordelen?".

De beste elektrische fietsen van 2020

Er zijn tegenwoordig eigenlijk geen slechte e-bikes meer te vinden, zeker niet als je er één bij een gespecialiseerde fietsenwinkel koopt. Echter is er een aantal elektrische fietsen die op alle vlakken er bovenuit steken en deze delen wij graag. De top 3 beste elektrische fietsen van 202 zijn volgens ons:

Gazelle Grenoble C7+ HMB

Pluspunten
+ Actieradius
+ Zeer stabiel
+ Krachtige hydraulische velgremmen
+ Elektrische ondersteuning op vlakke ondergrond
+ Fietsen heuvelopwaarts
+ Fietsen zonder ondersteuning
+ Zeer fraaie en complete afwerking
+ Dubbele voorvorkvering en zadelpenvering
+ Fraaie verlichting in spatborden
+ Laswerk
+ Banden met hoge anti-lekbescherming
+ Afneembaar display
+ Comfort en rijhouding
+ Lichte accu
+ Goede grip op accu
+ Handige bel in handvat
+ Prettige brede instap
+ Ondersteuning voelt natuurlijk aan

Minpunten
- Prijs vervangende accu
- Rubber accu sluit lastig af
- Bedrading kan iets strakker

Stella Vicenza Superior Nero Steps

Pluspunten
+ Zeer stabiel
+ Lichte accu
+ Actieradius met geteste accu
+ Mooi laswerk en afwerking
+ Gesloten kettingkast
+ Prettige ondersteuning op vlakke ondergrond
+ Goede grip op accu
+ Voorlicht in spatbord
+ Prima hydraulische schijfremmen
+ Zelfde sleutel accu en slot
+ Anti-lekbanden met zeer hoge bescherming
+ 3 jaar garantie op accu
+ Optie automatische versnellingen

Minpunten
- Bediening ondersteuning en versnellingen
- Geluid motor
- Ondersteuning heuvelopwaarts
- Rijden zonder ondersteuning
- Bedrading kan beter
- Automatisch schakelen niet altijd soepel

Koga E-Nova

Pluspunten
+ Zeer prettige ondersteuning
+ Ondersteuning heuvelopwaarts
+ Rijcomfort
+ Actieradius met geteste accu
+ Krachtige hydraulische velgremmen
+ Compleet afgewerkte fiets
+ Zeer mooi laswerk
+ Inclusief pompje
+ Groot afneembaar display
+ Stille motor
+ Lichte fiets
+ Gesloten kettingkast
+ Ondersteuning voelt natuurlijk aan

Minpunten
- Lastig afsluitklepje accu
- Bedrading kan beter
- Stabiliteit kan beter
- Prijs vervangende accu

Top 6 beste online fietsenwinkels

Wil je snel online een fiets in huis halen en verzekerd zijn van de beste prijs/kwaliteit, service en garantie? Bestel dan op één van de onderstaande 5 fietsenwinkels welke uitgebreid zijn getest en beoordeeld op diverse items, zoals bovengenoemde, eigen ervaring en onafhankelijke reviews en ervaringen van eerdere kopers.

1. Stella Fietsen - bieden een complete en unieke fietsbeleving voor iedereen. Zij onderscheiden zich door elektrische fietsen aan te bieden voor de scherpste prijs tegen de beste kwaliteit en de allerbeste service. De elektrische fietsen van Stella geven je altijd een duwtje in de rug. In meerdere onderzoeken en e-bike testen zijn zij als winnaar  uitgeroepen. Dit bereiken zij door uitsluitend gebruik te maken van A-merk onderdelen. Door ons unieke concept leveren zij direct aan de consument. Dit zorgt ervoor dat ze de beste e-bikes, voor een wel hele scherpe prijs kunnen aanbieden.

2. Gazelle.nl - Per jaar producren zij 250.000 fietsen, zijn marktleider in Nederland, fietsen worden op duurzame wijze geïnnoveerd, vertrouwde kwaliteit & moderne luxe. Je krijgt 1 jaar gratis pechhulp, 10 jaar garantie op het frame en er zijn ruim 1000 servicepunten door heel Nederland.

3. Giga-Bikes.nl - is de goedkoopste fietsenwinkel in Tilburg en hebben hebben ook een webshop. Je hebt hier een nog grotere keuze uit kinderfietsen, stadfietsen, e-bikes, transportfietsen, omafietsen, racefietsen, mountainbikes en meer! Heb je online een fiets gezien en staat deze niet in de winkel? Neem dan contact met ze op en zij zorgen dat hij de volgende dag in de winkel staat, zodat jij zonder verplichtingen een gratis testrit kunt maken.

4. Internet-Bikes.com - Internet-bikes.com is de grootste online fietsenwinkel van Nederland. Op zoek naar een elektrische fiets, herenfiets, damesfiets, kinderfiets of bakfiets? Dan bent u bij Internet-bikes.com aan het juiste adres! Maar ook voor skelters, loopfietsen, steps en vouwfietsen kunt u terecht in hun webwinkel. Bekijk het enorme assortiment onderdelen & accessoires op fietsgebied eenvoudig voor u gerangschikt op alfabetische volgorde! Met een enorme opslag capaciteit van 20.000m3 houden ze vast aan hun visie; alles wat op hun website staat ligt fysiek bij de leverancier.

5. Bol.com - De webshop die bijna alle producten levert. Zo ook fietsen voor iedereen. Of het nou een kinderfiets, mountainbike of e-bike moet zijn, alle soorten fieetsen worden in verschillende maten aangeboden voor de scherpste prijzen!

6. Lidl-shop - misschien verwacht je het niet, maar online kan je bij Lidl ook elektrische fietsen kopen. Zowel heren, dames als unisex fietsen. Voor hele scherpe prijzen en gratis thuisbezorgd.

Overige fiets gerelateerde artikelen

Naast bovenstaande artikel hebben wij meerdere fietsgerelateerde geschreven en geplaatst op websitesvergelijken.com
Wellicht ook interessant voor jou, dus als je de tijd hebt lees dan bijvoorbeeld: 10 redenen waarom je zou moeten gaan fietsenWanneer koop je online je fiets? of Waar kan ik een elektrische bakfiets kopen?.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Websitesvergelijken.com

Op Websitesvergelijken.com vind je meer dan 1000 websites voorzien van onafhankelijke reviews. Vergelijken van een erotische, dating, auto, fiets, gezondheid of wonen website doe je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen. Zo bepaal je op welke site je moet zijn voor jouw product.
Deel hier ook je eigen ervaring en schrijf een review.

Websites