De top 10 beste BBQ's 

De top 10 beste BBQ's 

27 januari 2021

Gezien de positieve reacties en het nut van ons vorige artikel Top 10 BBQ's van 2020, hebben wij ook voor het nieuwe, huidige jaar een top 10 met de beste BBQ's opgesteld. 
Je kunt er niet vroeg genoeg in het seizoen bij zijn om een barbeque aan te schaffen. Hiermee voorkom je namelijk dat je gewenste BBQ straks uitverkocht is en juist op het moment dat je de braai aan wilt steken kan dit dan niet. In principe is een barbeque een seizoensproduct maar er zijn genoeg mensen die het gehele jaar door koken buiten op de BBQ. Met de kwaliteit van tegnwoordig is dit ook prima mogelijk, zowel met gas als houtskool. Het vlees en de vis zijn ook net wat lekkerder van de barbeque dan gewoon in de pan of oven.
Vanaf april wordt meestal het seizoen opgestart en wordt de BBQ klaargezet.  Om de gewenste en beste BBQ in huiste hebben is het van belang om nu al te zoeken naar de meeste passende BBQ voor bij jou thuis. En bestel vooral op tijd online, zodat je ook rekening houdt met de eventuele vertraagde levering en echt kunt gaan genieten van de BBQ op het moment dat je wil. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. 
Om je op weg te helpen bij het vinden van de beste en meest passende barbeque, hebben wij opnieuw een top 10 met de beste BBQ's van 2021 opgesteld welke je hieronder in willekeurige volgorde kunt vinden. Er is kritisch gekeken naar het product, de prijs icm kwaliteit, ervaringen, onafhankelijke reviews, garantie en service, beoordelingen, relevante informatie over de BBQ en overige, eigen bevindingen. Dit alles heeft gersulteerd onderstaande top 10. Zowel gasbarbecues, de elektrische als de traditionele houtskool barbecues vind je er, zo is er voor ieder wat wils. Bepaal vooraf goed voor jezelf welk soort BBQ je in huis wilt halen en waarom om vervolgens uit de top 10 een geschikte te vinden.
Opnieuw zie je de Kamadoo vaak terugkomen - "Waarom moet je een Kamado BBQ aanschaffen en welke zijn de beste?" - gezien de geweldige reputatie en kwaliteit. 

De 10 beste Barbeques van 2021

De bronafbeelding bekijken

1. Big Green Egg Large - Met onderstel, Zijtafels en hoes €1995,-

Opnieuw opgenomen in onze top 10 gezien de veelzijdigheid, geweldige prestaties en kwaliteit. Bij Big Green Egg draait alles om smaak en kwaliteit! Het design en het gebruikte materiaal geeft de Egg niet alleen zijn iconische uitstraling, maar zorgt ook voor een essentiële en constante air flow. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een zeer efficiënt gebruik van het houtskool. Big Green Egg is het enige keramische kooktoestel dat is vervaardigd van uniek door NASA ontwikkeld keramiek. Dit heeft extreem isolerende eigenschappen en weerkaatst warmte, waardoor wamtegolven ontstaan die een bijzondere smaakinvloed hebben op de ingrediënten en gerechten. Door de isolerende eigenschappen hebben externe buitentemperaturen geen enkele invloed op de temperatuur binnen de Big Green Egg. De Big Green Egg Large is het populairste model om voor familie en vrienden, of op professioneel vlak voor de gasten op te koken. Het oppervlak van het rooster biedt zoveel ruimte dat het met gemak mogeljk is om een grote diversiteit aan ingrediënten tegelijkertijd te garen. Daarbij is de Compleet uitvoering voorzien van een solide onderstel met geremde wielen, twee handige neerklapbare houten zijplankjes en afdekhoes en met 1688 cm2 kookoppervlak.

2. Boretti Addizio Gasbarbecue €389,-

De Boretti Addizio is de ideale barbecue voor een terras en tuin. De BBQ beschikt over 3 gasbranders en is daardoor geschikt voor grote groepen. De Addizio is uitgerust met hittebestendige handgrepen en en een eenvoudig afneembare vetopvanglade.

3. The Bastard Urban Medium €999,-

Gezelligheid kent geen tijd of seizoen, zeker niet met The Bastard Urban Medium Compleet 2020. Je bakt, stoomt en grilt er namelijk niet alleen tijdens warme zomerdagen op los, maar het keramiek is vorstbestendig, waardoor je de barbecue ook prima voor een winters barbecuefeest gebruikt. Deze kamado is een 2020 model en is op 5 punten verbeterd ten opzichte van het 2019 model. Zo is het ontwerp aangepast en heeft hij een extra dik rvs grillrooster gekregen. Daarnaast pas je de luchtstroom gemakkelijk aan met de nieuwe precisie topschijf, open je de Urban Medium Compleet 2020 eenvoudig met het easy open scharniersysteem en krijg je accessoires, zoals een plate setter, een rvs charcoal basket en een rvs ash lifter standaard meegeleverd.

4. Patton Kamado Grill Houtskoolbarbecue €679-,

Kamado is het Japanse woord voor ‘kachel’ of ‘fornuis”. Archeologen hebben ontdekt dat de eerst gevonden resten van de huidige Kamado modellen zo’n 4.000 jaar oud zijn, en sindsdien is deze barbecue geëvolueerd tot een culinaire alleskunner in veel Michelin sterren restaurants. Vanwege de uitstekende warmte isolerende eigenschappen van de keramische schaal (bestand tot zo’n 1.000 graden Celsius), blijven vleessappen als bij geen enkel andere barbecue behouden, en kan men vanwege de precieze controle van de luchtstroom naast grillen en roken, tevens denken aan het bakken van pizza’s en brood. Nog nooit kwam een gerecht beter en smaakvoller van de barbecue!

5. BergHOFF Keramische Barbecue €249,-

Met deze barbecue zijn de mogelijkheden eindeloos! De barbecue is gemaakt van keramiek. Dit zorgt er, naast een geweldige uitstraling, voor dat er heel hoge temperaturen bereikt kunnen worden en er een constante hittecirculatie ontstaat. Deze circulatie zorgt ervoor dat de barbecue perfect is om vlees dicht te schroeien maar ook perfect is om het perfecte stuk vlees langzaam en gelijkmatig te garen. De barbecue wordt geleverd in de kleur grijs en heeft een gietijzeren rooster. De barbecue staat stevig op het mooie onderstel. Dit onderstel is gemaakt van hoogwaardig RVS en zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

6. Patton Kamado Keramische Houtskoolbarbecue €159,-

Kamado is het japanse woord voor ‘kachel’ of ‘fornuis”. Archeologen hebben ontdekt dat de eerst gevonden resten van de huidige Kamado modellen zo’n 4.000 jaar oud zijn, en sindsdien is deze barbecue geëvolueerd tot een culinaire alleskunner in veel Michelin sterren restaurants. Vanwege de uitstekende warmte isolerende eigenschappen van de keramische schaal (bestand tot zo’n 1.000 graden Celsius), blijven vleessappen als bij geen enkel andere houtskool barbecue behouden, en kan men vanwege de precieze controle van de luchtstroom naast grillen en roken, tevens denken aan het bakken van pizza’s en brood!

7. Weber Spirit E-320 Original GBS Zwart €739,-

Je wil meer dan alleen maar grillen op de barbecue. Deze BBQ heeft een GBS rooster van porselein geëmaileerd gietijzer waarbij je het middenstuk uit het rooster haalt. Hierdoor is er ruimte voor de Weber GBS accessoires, zoals een wokpan of een poffertjespan (niet meegeleverd), waardoor je iedere keer op een andere manier barbecuet. Het gietijzeren materiaal zorgt voor een optimale warmteverdeling. De buitenkeuken onderscheidt zich niet alleen van de Spirit Classic serie door het GBS rooster van geëmailleerd gietijzer, maar ook door het dichte onderste. De buitenkeuken heeft een elektronisch crossover ontstekingssysteem. Hierdoor heb je de 2e en 3e hoofdbrander snel aangestoken zonder dat je ze opnieuw hoeft te ontsteken.

Weber Spirit E-320 Original GBS Zwart Main Image

8. Weber Q1400 Antraciet €239,-

Het compacte formaat van de Weber Q1400 Antraciet maakt de elektrische barbecue geschikt voor op kleinere balkons en in kleinere tuinen. Ondanks zijn kleine formaat, biedt het kookoppervlak ruimte om te barbecueën voor wel 7 personen tegelijkertijd. Handig, wanneer je vrienden en familie op visite hebt. Daarnaast ontstaat er bij een elektrische barbecue minder rookontwikkeling dan bij een houtskoolbarbecue. Dat is wel zo fijn voor je buren. Je begint snel met barbecueën, je hoeft immers alleen maar de stekker in het stopcontact te stoppen. Dankzij de deksel is indirect grillen mogelijk. De grote warmtespiraal zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. De barbecue heeft een vetafvoer waardoor het vet niet bij de branders komt. Dit verhoogt de veiligheid tijdens het barbecueën.

Weber Q1400 Antraciet Main Image

9. Cadac Meridian 3B Dakota Grey €591,-

De Cadac Meridian 3B is een moderne buitenkeuken met 3 hoofdbranders waardoor het kookoppervlak gelijkmatig warm wordt. De barbecue is voorzien van een zijbrander voor het verwarmen van sauzen en bijgerechten. Deze zijbrander sluit je af wanneer je een zijtafel wilt creëren. Nog meer ruimte nodig? Aan de andere kant van de buitenkeuken zit ook een inklapbare zijtafel. Met een kookgedeelte van 48 x 63,5 centimeter heb je voldoende plek om voor 14 personen te grillen. Tot slot houd je de Cadac eenvoudig schoon dankzij de afvoerkanalen die het vet naar de opvangbak voeren.

Cadac Meridian 3B Dakota Grey Main Image

10. Weber Master Touch GBS E-5750 57 cm Zwart €260,-

Deze Weber zet je iedere keer een andere barbecuecreatie op tafel. De vernieuwe Master Touch houtskoolbarbecue heeft namelijk het Weber Gourmet Barbecue System. Dit betekent dat je het middenstuk uit het rooster haalt en hierin Weber GBS accessories (niet meegeleverd) plaatst, zoals een wokpan. De barbecue heeft een One Touch systeem waarmee je in één beweging de ventilatieroosters opent en het as laat vallen in de gesloten aspan. Dat scheelt tijd wanneer je de barbecue schoonmaakt. Met de thermometer in de deksel houd je de temperatuur nauwlettend in de gaten en met het ventilatierooster regel je de temperatuur in de barbecue naar eigen wens. Hierdoor maak je je gerechten klaar bij de juiste temperatuur.

Weber Master Touch GBS E-5750 57 cm Zwart Main Image


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden