Top 10 trampolines van 2021

Top 10 trampolines van 2021

11 december 2020

Hoewel we nog middenin de winter zitten, zijn de voorbereidingen voor het voorseizoen 2021 in volle gang. De lente begint sneller dan gedacht en voor je het weet zit je weer lekker in de tuin te genieten van het voorjaarszonnetje. Ideaal, want de kinderen kunnen dan ook weer naar buiten om hun energie kwijt te kunnen. De oplossing is een eigen trampoline in de tuin. Waarom? Dat lees je hieronder. Je zult snel overtuigd zijn van deze must have voor de kinderen, zeker als je de ruimte hebt. Iedereen beleeft plezier aan een eigen trampoline in de voor- of achtertuin. Dit is ook zo een periode dat je gaat nadenken over eventuele aanpassingen in het voorjaar en wat schetsen gaat (laten) maken om de tuin aan te pakken. Vergeet vanaf nu niet om rekening te houden met een trampoline. Ze zijn er echt in allerlei soorten, kleuren, vormen en maten dus voor iederw at wils!
Om je op weg te helpen bij het vinden van het juiste trampoline is zorgvuldig de top 10 met de beste trampolines van 2021 samengesteld. Er is niet alleen gekeken naar het merk, de kwaliteit, ervaringen en reviews, maar ook naar de prijs, garantie, (online) aanbieder en after service. Dit alles heeft geleid tot een lange lijst welke vervolgens kritisch is beoordeeld en ingekort tot de ons inziens beste trampolines voor 2021. Graag delen wij deze uitkomsten met geïnteresseerden, zodat er redelijk snel en eenvoudig een juiste keuze kan worden gemaakt en eventuele teleurstellingen worden voorkomen. Zoals gezegd, de top 10 bevat alleen de allerbeste trampolines voor 2021.

Trampoline safety risks: Why you shouldn't buy a trampoline - Insider

Voordelen van een trampoline

Trampoline springen is niet alleen gezond maar heeft meerdere voordelen en is mede hierdoor de laatste jaren enorm toegenomen in populariteit. Trampoline parken reizen de pan uit en ook de tuintrampoline is bijna in elke achtertuin een must. Niet zonder reden natuurlijk, want trampoline springen is dus erg gezond en heeft nog meer gezondheidsvoordelen, te weten: 
- Versterkt spieren en stimuleert gewichtsverlies
- Zorgt voor een lager impact op gewrichten en wervelkolom
- Versterkt het cardiovasculaire (bloed) systeem
- Zorgt voor een grotere spiermassa
- Versterkt alle core-spieren en rugspieren en verminderd daardoor rugklachten
- Verhoogt de flexibiliteit van het lichaam
- Versterkt de bekkenbodemspieren
- Springen is goed voor het versterken van de botten
- Verbetert de balans en coördinatie
- Verhoogt energie en vitaliteit
- Activatie van het lymfesysteem, waardoor het lymfestelstel beter in staat is om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren

Merken Salta, Berg en Etan

De bekendste merken trampoline in Nederland zijn Salta Berg en Etan. Daarnaast heb je nog tal van andere aanbieders die in veel gevallen ook prima kwaliteit trampolines produceren e/of leveren. Wil je voor een A merk gaan en weten wat het verschil is tussen deze 3 populaire merken, dan wordt het artikel "Wat zijn de verschillen tussen een Berg, Salta en Etan trampoline?" aangeraden. 

Top 10 beste trampolines

1. Trampoline Salta Royal Base Ground

De Salta trampoline Royal Base Ground met een diameter van 427 cm en een hoogte van 3 cm boven de grond is deze trampoline een uitblinker. De Royal Ground is volledig verborgen onder de grond en biedt een ongeevenaarde springervaring doordat het systeem volledig geruisloos is. De buitenzijde van deze trampoline is uitgerust met robuuste panelen die zorgen voor een stabiele fundering. Natuurlijk beschikt de trampoline over een hogwaardige dikke veiligheidsrand die extra bescherming biedt.

2. Inground Etan Premium Gold 0965 trampoline

Deze inground trampoline graaft u makkelijk in, doordat u een komvormige kuil graaft. De trampoline plaatst u hier overheen en komt 20 cm boven de grond te zitten. Dit zorgt ervoor dat de lucht die zich onder de trampoline verzamelt bij het springen er makkelijk weg kan stromen. Dat is noodzakelijk om het springcomfort hoog te houden. Bovendien zorgt het ingraven er voor dat kinderen niet onder de trampoline kunnen komen. Deze prachtige inground trampoline wordt in Europa geproduceerd met hoogwaardige duurzame materialen en daardoor bied deze trampoline je gegarandeerd jarenlang plezier. Als je eenmaal op een Etan Premium gesprongen hebt wil je niets anders meer, daar zijn wij van overtuigd.

3. Salta Premium Black Edition Combo

Deze nieuwe en exclusieve ronde Salta Premium Black Edition Combo Set is uniek dankzij zijn uitzonderlijke prijs/kwaliteit verhouding en de prachtige uitstraling. Het gegalvaniseerd stalen frame welke gepoedercoat is voor extra bescherming en het strakke veiligheidsnet geven deze Trampoline met veiligheidsnet een luxe uitstraling. Het veiligheidsnet heeft fiberglass aan de bovenkant zodat deze altijd goed strak zit. Deze Trampoline heeft goudkleurige conische veren.

4. Etan Hi-Flyer Inground Trampoline set

Het randkussen is gemaakt van sterke PVC wat garant staat voor jarenlang springplezier. De inground rand met luchtgaten voor optimale luchtverplaatsing zorgt ervoor dat u geen springcomfort verliest. Jouw kinderen kunnen volop en veilig plezier beleven van deze trampoline. De Hi-Flyer trampolines hebben een randkussen met een dikte van 3 cm. Dit zorgt ervoor dat het frame goed afgeschermd is en kinderen zich niet aan het stalen frame kunnen bezeren. Doordat deze trampoline dient te worden, kan er gemakkelijk op én van de trampoline gestapt worden. Hierdoor verdwijnt de valhoogte ten opzichte van een opstaande trampoline.

5. Salta Combo Trampoline met veiligheidsnet

De Salta Rechthoekige Trampoline biedt een aantal specifieke kenmerken die deze trampoline een professioneel imago geeft. Het heeft de juiste balans tussen veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en de beste prijs. De rechthoekige trampoline is voorzien van een extra dikke en gelijkmatige rand gemaakt van hoogwaardig materiaal. De gegalvaniseerde veren zijn uitgevoerd als gold colored springs. Dit geeft het geheel een nieuwe dimensie aan springen! De duurzame stalen frames zijn bestand tegen corrosie door het proces van galvaniseren.

6. Trampoline BERG Favorit Inground + Safety Net

Krijg je geen genoeg van het springen? Geen probleem! De BERG Favorit zorgt voor jarenlang speelplezier. Met veel aandacht en zorg is de BERG Favorit ontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een uitstekende trampoline, die veilig is in gebruik. Het ronde springdoek is gemaakt van sterk geweven polypropyleen. De lussen voor de metalen verenogen zijn degelijk bevestigd met 8 rijen stiksel.

Koop bij bol.com

7. Salta Combo 183 cm Groen

Deze innovatieve ronde Salta Trampoline van 183cm diameter is uniek dankzij een uitzonderlijke prijs/kwaliteit verhouding. Dit alles door het waarborgen van hoge veiligheids-, kwaliteits-en duurzaamheidsnormen. De trampoline biedt een aantal specifieke kenmerken die Salta zijn professionele prestige geeft. Inclusief veiligheidsnet, zodat kinderen veilig kunnen springen.

8. EXIT Silhouette inground trampoline

De EXIT Silhouette inground trampoline is een ronde trampoline met een matzwarte beschermrand. In een handomdraai graaf je een kuil in de grond waar de trampoline in wordt gezet voor een mooi en veilig resultaat. Zo hoef je je als ouders geen zorgen te maken dat de kinderen bij een missprong van een hoge trampoline af kunnen vallen.
De hoogwaardige beschermrand dekt de gegalvaniseerde veren volledig af en is voorzien van een speciaal ontwikkeld voetbeschermingssysteem, zodat je voet niet tussen de veren kan komen. De stevige veren staan garant voor goede sprongkracht. Het frame van de Silhouette trampoline is gegalvaniseerd en gepoedercoat zodat roest geen kans maakt. De EXIT Silhouette trampolines stoer, stevig en zorgen voor eindeloos springplezier!

9. BERG trampoline Ultim Favorit Inground 280

Krijg je geen genoeg van het springen? Geen probleem! De BERG Favorit zorgt voor jarenlang speelplezier. Met veel aandacht en zorg is de BERG Favorit ontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een uitstekende trampoline, die veilig is in gebruik.

€ 399,00

10. Plum Junior Trampoline 140 cm inclusief veiligheidsnet

Kinderen zullen veel plezier en beweging krijgen op deze fantastische Plum Junior Trampoline met veiligheidsnet. Deze trampoline helpt kinderen al hun overtollige energie op te springen evenals hun lichamelijke ontwikkeling te helpen verbeteren door meer coördinatie, balans en kracht. Geleverd met een net voor extra veiligheid is het perfect voor jonge kinderen om het vertrouwen geleidelijk te verhogen als ze trampoline leren springen.
Het trampoline frame is gemaakt van gegalvaniseerd staal binnen en buiten voor roestvrije bescherming en meer kracht. De trampoline behuizing is ontworpen om de gebruiker binnen een veilige omgeving te houden tijdens het gebruik van de trampoline, waardoor het risico op vallen vermindert. 30 verzinkt stalen veren van hoge kwaliteit bieden extra duurzaamheid, terwijl het zware springoppervlak UV behandeld is. Dikke foam pads bedekken de veren en het frame en zorgen voor veilige demping. Ouders kunnen met een gerust hart hun kinderen laten spelen op een hoge kwaliteit trampoline, waarvan het ontwerp als belangrijkste punt de veiligheidsnormen heeft.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden