Wat zijn de 10 beste trampolines voor in de tuin?

Wat zijn de 10 beste trampolines voor in de tuin?

11 oktober 2021

Niet alleen voor kinderen maar ook volwassenen is een trampoline in (voor)tuin ideaal. Het is namelijk heel gezond om te springen en verbetert de conditie enorm. De kinderen ben je gedurende de dag ook kwijt en als ze terugkomen zijn ze uitgeput van het trampoline springen. Heb jij er nog geen? Weet dat het gros in Nederland, inderdaad wel vaak met jonge kinderen, een trampoline heeft aangeschaft. Het aanbod groeit enorm en dat komt door de vraag van de consument. Om je op weg te helpen bij het vinden van het juiste trampoline voor bij jou in de tuin, is hieronder een top 10 met beste trampolines samengesteld.
Er zijn allerlei soorten en maten trampolines (vaak) online te bestellen. Van rond, ovaal tot rechthoeking, in- en outground en met of zonder veiligheidsnet. Afhankelijk van de behoeften en wensen is er een geschikt trampoline te vinden. Ze beginnen al vanaf een diameter van minder dan 2 m en gaat tot meer dan 5 m. Zodoende kun je ook in een kleinere tuin een trampoline kwijt of juist in de voortuin uit het zicht.
Dit artikel is ontstaan nadat wij zelf een trampoline wilden aanschaffen maar dit complexer was dan we dachten. Veel zoeken op internet in combinatie met vragen aan bekenden en in winkels, heeft ervoor gezorgd dat wij niet alleen kennis maar ook ervaring hebben opgedaan. We hebben tenslotte thuis zelf een trampoline ingegraven en geplaatst voor de kinderen die inmiddels al jaren wekelijks zicht uitleven op onze Berg.
Lees anders ook eens het artikel "Wat zijn de verschillen tussen een Berg, Salta en Etan trampoline?" om meer over deze 3 topmerken te weten te komen inclusief de verschillen per trampolinevorm.

10 ideeën over Kleine tuin met trampoline | tuin, tuin ideeën, tuin  inspiratie

Top 10 beste trampolines

Hieronder vind je de ons inziens beste tien trampolines voor in de tuin. Verschillende soorten merken, maten en prijzen zodat er voor één ieder die op zoek is naar een trampoline een passende tussen zit. Allemaal voldoen ze aan onze strenge eisen (kwaliteit, garantie, service, prijs, betrouwbaarheid, veiligheid en materialen), zoals eerder vermeld.

1. Salta Premium Ground - €259,-

De veiligheidsrand van de Premium Ground is uitgerust met een geïntegreerd ventilatiesysteem, zodat de lucht die vrij komt tijdens het springen zich optimaal kan verplaatsen. Deze goede luchtcirculatie zorgt voor een geweldige springervaring. Bovendien beschikt de veiligheidsrand over een extra dik PVC, voor de beste bescherming. De rand kan middels de bijgeleverde verankering set aan de grond worden bevestigd.
De robuuste constructie verzekert een stevige basis en is volledig gegalvaniseerd, van binnen en buiten. Doordat de trampoline slechts 21,5cm boven de grond staat, profiteer je van een veilige en lage op- en afstap. Kinderen kunnen de trampoline dus zonder moeite en risico betreden.
Heb je een kleine, middelgrote of grote tuin? De Premium Ground is ontwikkeld in verschillende vormen en maten. Daarnaast kun je kiezen tussen een zwarte of groene kleur, zo is er altijd een variant die goed past in jouw tuin.

Salta Premium Ground - 251cm - Black

2. Etan Hi-Flyer Trampoline Inground - €399,-

De Etan Hi-Flyer trampoline heeft een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Voor iedereen die een goede veilige trampoline wil maar niet te veel geld wil uitgeven.
Het randkussen is gemaakt van sterke PVC wat garant staat voor jarenlang springplezier. De inground rand met luchtgaten voor optimale luchtverplaatsing zorgt ervoor dat u geen springcomfort verliest. Jouw kinderen kunnen volop en veilig plezier beleven van deze trampoline. De Hi-Flyer trampolines hebben een randkussen met een dikte van 3 cm. Dit zorgt ervoor dat het frame goed afgeschermd is en kinderen zich niet aan het stalen frame kunnen bezeren. Doordat deze trampoline dient te worden, kan er gemakkelijk op én van de trampoline gestapt worden. Hierdoor verdwijnt de valhoogte ten opzichte van een opstaande trampoline.
Bij de Etan Hi-Flyer lijn heb je de keuze in opstaande- en ingraaf- trampolines. Ze hebben zowel ronde- als rechthoekige- modellen in verschillende maten. Verkrijgbaar in de kleur groen en grijs.

3. BERG trampoline Champion Inground - €542,-

Met veel aandacht en zorg is de BERG Champion ontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een kwalitatief uitstekende trampoline, die veilig is in gebruik. Het maakt niet uit welke trampoline je kiest, want met een BERG Champion kies je voor kwaliteit. De BERG Champion is slim ontworpen voor lekker lang en veilig springen. De combinatie van de TwinSpring veren met het AirFlow springdoek zorgt voor minder luchtweerstand, een groter springoppervlak en meer springplezier!
Hogere sprongen betekenen meer plezier. We hebben de AirFlow techniek ontwikkeld om hogere sprongen te maken. Dit springdoek is 50% meer luchtdoorlatend t.o.v. een standaard springdoek. Dit zorgt voor minder (lucht)weerstand op de jumpmat tijdens het springen, waardoor je hoger springt. Het AirFlow springdoek is gemaakt van duurzaam en sterk geweven polypropyleen. Aan het springdoek zijn speciale veerogen bevestigd voor het TwinSpring Gold systeem. De lussen voor deze sterke metalen veerogen zijn zeer degelijk bevestigd met 8 rijen stiksel.

BERG trampoline Ultim Champion Inground 330 - Grey

4. Salta Comfort Edition 251cm - €299,-

De Salta Comfort Edition is een buitengewone trampoline en onovertroffen in zijn aantrekkelijke prijssegment. Het prachtige design van deze trampoline past naadloos in iedere omgeving en is ontwikkeld volgens de laatst strenge normen en daardoor uiterst veilig. De stalen frames van de duurzame Salta Comfort Edition zijn gegalvaniseerd en voorzien van een zwart glanzende coating.
De constructie van de stalen topring houdt het veiligheidsnet in zijn elegante vorm en daardoor blijft het zacht fijnmazige net extra mooi gespannen. Daarnaast heeft de trampoline een 20mm dikke en 29cm brede beschermrand, waardoor de dubbel gegalvaniseerde conische veren volledig zijn afgeschermd. De dubbelzijdige rits biedt toegang tot de trampoline, waardoor je de Salta Comfort Edition gemakkelijk kan betreden en sluiten. De Salta Comfort Edition biedt een unieke spring ervaring en jaren springplezier.

5. Trampoline met Veiligheidsnet en Ladder - €129,-

Ideaal voor sport en spel. Met GS zegel en certificaat. Hoogwaardige kwaliteit. Intensief getest op kwaliteit en veiligheid. Met handige ladder voor het opklimmen. Extra duurzame en elastische springmat. De stabilisatoren zorgen voor een grote stabiliteit. Inclusief. omvangrijk installatiemateriaal en -instructies: T-greep met haken, kruisschroevendraaiers, kruisschroeven stangen (delen van het frame), veren, plastic houder, rechte stangen (onderstel), gebogen pijpen (onderstel), installatieinstructies, springmat, frameafdekking, gevulde pijpen:, afdekkappen, veiligheidsnet, bijbehorende kleine onderdelen. 

Trampoline met Veiligheidsnet en Ladder - Blauw - 244 cm

6. BERG Favorit trampoline Regular - €562,-

Krijg je geen genoeg van het springen? Geen probleem! De BERG Favorit zorgt voor jarenlang speelplezier. Met veel aandacht en zorg is de BERG Favorit ontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een uitstekende trampoline, die veilig is in gebruik.
Het duurzame springdoek van de Favorit is gemaakt van zeer sterk geweven polypropyleen. De lussen voor de metalen verenogen zijn bevestigd met 8 rijen stiksel. Door de open netstructuur wordt het springdoek niet heet en is het ook niet heet aan de voeten.
Alle maten van de Favorit-lijn zijn uitgevoerd met deze veren. Hierdoor spring je heerlijk op al deze trampolines. Het springcomfort van deze trampolines is in vergelijking met de eerdere BERG Talent-lijn met GoldSpring Talent veren veel hoger.
Wanneer je liever geen gat graaft in je tuin, is een hoge trampoline een goede keuze. Een hoge trampoline is eenvoudig te installeren en te verplaatsen. Een hoge trampoline is daarnaast goed zichtbaar in je tuin.
Het frame van een ronde trampoline is zeer sterk. Op een ronde trampoline spring je altijd naar het middelpunt. Op het middelpunt kan je ook het lekkerste springen op een ronde trampoline. Dit komt doordat de spanning op de veren en het frame gelijk verdeeld is tijdens het springen.

7. Salta Combo 214 x 305 cm Antraciet - €359,-

Deze Salta Rechthoekige Trampoline biedt een aantal specifieke kenmerken die deze trampoline een professioneel imago geeft. Het heeft de juiste balans tussen veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en de beste prijs.
De rechthoekige trampoline is voorzien van een extra dikke en gelijkmatige rand gemaakt van hoogwaardig materiaal. De gegalvaniseerde veren zijn uitgevoerd als gold colored springs. Dit geeft het geheel een nieuwe dimensie aan springen! De duurzame stalen frames zijn bestand tegen corrosie door het proces van galvaniseren.

Salta Combo 214 x 305 cm Antraciet - Trampoline

8. Plum Junior Trampoline incl. veiligheidsnet - €149,-

Kinderen zullen veel plezier en beweging krijgen op deze fantastische Plum Junior Trampoline met veiligheidsnet.
Deze trampoline helpt kinderen al hun overtollige energie op te springen evenals hun lichamelijke ontwikkeling te helpen verbeteren door meer coordinatie, balans en kracht. Geleverd met een net voor extra veiligheid is het perfect voor jonge kinderen om het vertrouwen geleidelijk te verhogen als ze trampoline leren springen.
Het trampoline frame is gemaakt van gegalvaniseerd staal binnen en buiten voor roestvrije bescherming en meer kracht. De trampoline behuizing is ontworpen om de gebruiker binnen een veilige omgeving te houden tijdens het gebruik van de trampoline, waardoor het risico op vallen vermindert. 30 verzinkt stalen veren van hoge kwaliteit bieden extra duurzaamheid, terwijl het zware springoppervlak UV behandeld is. Dikke foam pads bedekken de veren en het frame en zorgen voor veilige demping.
Ouders kunnen met een gerust hart hun kinderen laten spelen op een hoge kwaliteit trampoline, waarvan het ontwerp als belangrijkste punt de veiligheidsnormen heeft.

9. BERG trampoline Favorit Inground - €369,-

Het ronde springdoek is gemaakt van sterk geweven polypropyleen. De lussen voor de metalen verenogen zijn degelijk bevestigd met 8 rijen stiksel.
De Favorit heeft Goldspring Solo veren. Deze zijn langer dan de veren op de Talent trampolinelijn. Hierdoor zijn de veren ook flexibeler. Deze veren zijn van binnen en van buiten met een degelijke roestbestendige zinklaag gegalvaniseerd.
Een ingegraven trampoline heeft een lage instap, waardoor de trampoline makkelijk en veilig te betreden is. De InGround trampoline is minder zichtbaar in de tuin dan de hoge trampoline.
Het frame van een ronde trampoline is zeer sterk. Op een ronde trampoline spring je altijd naar het middelpunt. Op het middelpunt kan je ook het lekkerste springen op een ronde trampoline. Dit komt doordat de spanning op de veren en het frame gelijk verdeeld is tijdens het springen.
Het frame van de Favorit bestaat uit dikke buizen met een grote diameter. Daardoor heeft de Favorit trampoline een lange levensduur. Het frame is roestbestendig en voorzien van een degelijke zinklaag. Het frame is gemakkelijk te assembleren.
De beschermrand van een Favorit is voorzien van een stevige schuimlaag over de hele breedte. Deze schuimlaag bestaat uit het waterafstotende ‘’closed cell foam’’. Het schuim in de beschermrand wordt omhuld door een dikke, weerbestendige buitenlaag van versterkt PVC. De beschermrand geeft een beschermende overlap van de padding over de veren.

BERG trampoline Favorit Inground 270 - Grey

10. Trampoline Etan Inground Premium Gold - €799,-

Deze inground trampoline graaft u makkelijk in, doordat u een komvormige kuil graaft. De trampoline plaatst u hier overheen en komt 20 cm boven de grond te zitten. Dit zorgt ervoor dat de lucht die zich onder de trampoline verzamelt bij het springen er makkelijk weg kan stromen. Dat is noodzakelijk om het springcomfort hoog te houden. Bovendien zorgt het ingraven er voor dat kinderen niet onder de trampoline kunnen komen.
Deze prachtige inground trampoline wordt in Europa geproduceerd met hoogwaardige duurzame materialen en daardoor bied deze trampoline je gegarandeerd jarenlang plezier. Als je eenmaal op een Etan Premium gesprongen hebt wil je niets anders meer, daar zijn wij van overtuigd.
De boven- én onderzijde van het groene randkussen is gemaakt van extra sterke Duits PVC. De dikke rand is bij de Gold versie voorzien van een extra flap/innersleeve die op de springmat ligt om ervoor te zorgen dat de kinderen in geen geval bij de veren kunnen tijdens het springen. Het randkussen heeft een dikte van wel 3 cm en is volledig gevuld met hoge kwaliteit foam. Dit zorgt ervoor dat het frame goed afgeschermd is en kinderen zich niet aan het stalen frame kunnen bezeren.
Naast veiligheid blinkt deze trampoline ook uit in springcomfort. De Etan Premium lijn bevat het unieke Diamond System. Door het Diamond System worden bij het springen niet alle veren gelijktijdig geactiveerd. Voor kleine kinderen betekent dit dat zij met minder gewicht toch soepel kunnen springen. Grotere kinderen en volwassenen ervaren door het Diamond System ultiem springcomfort.
Voor de hoge kwaliteit conische veren is Etan de enige die gebruik maakt van staal dat zink bevat, dat ervoor zorgt dat onze trampolines de sterkst mogelijk veren hebben. In combinatie met het Diamond System springt iedereen makkelijk tot grote hoogtes op een Etan Premium trampoline.
Bij de Etan Premium inground lijn heb je de keuze uit ronde en rechthoekige modellen in verschillende maten en de kleuren groen en antraciet grijs.

Salta Trampolines //

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden