Het beste zwembad voor in de tuin

Het beste zwembad voor in de tuin

10 augustus 2020

Gezien de steeds warmere zomerdagen welke in aantal jaarlijks flink toenemen, is de vraag naar een eigen zwembad enorm gestegen. Los van de vakantie in eigen huis in 2020 als gevolg van Covid-19, zit heel Nederland meer dan ooit tevoren in de tuin. Niet alleen in het weekend is het feest, maar ook na werktijd wordt er verkoeling gezocht in de tuin en dan bij voorkeur met de voeten in een zwembadje of juist voor de kinderen om af te koelen tijdens een lange, warme zomerdag.

Soorten en maten zwembaden voor thuis

Omdat de vraag naar een zwembad in de tuin zo is gestegen is ook het aantal aanbieders alsook het type en formaat zwembad toegenomen. Het is een investering waar je direct profijt van hebt, simpelweg omdat je direct de koelte ervaart en plezier voor de kinderen. En voor iedere tuin en zelfs voor dakterrassen is er een zwembad oplossing.
Zoals eerder gezegd is het aantal aanbieders exceptioneel gestegen en dat maakt het er voor de gemiddelde Nederlander, inclusief ikzelf, niet makkelijker op om snel en eenvoudig de beste oplossing (lees: zwembad) te vinden voor de beste prijs.
Moet je namelijk een groot, breed, diep, smal zwembad nemen en van welk merk en kwaliteit? Dit hangt allemaal af van de ondergrond, wensen, ruimte, budget etcetera.
Het goede nieuws is dat je in dit artikel meer tips krijgt die hopelijk helpen om snel de juiste verkoeling te krijgen, zeker in deze zomerse, snikhete tijd!

Mijn zoektocht naar het beste zwembad

Zoals beschreven was het een helse zoektotcht voor mij, net als velen, om het meest geschikte zwembad voor in mijn, beperkte tuin te vinden. Deze zoektocht hoop ik anderen te besparen en om deze reden deel ik mijn ervaringen en gemaakte keuze. Naast al het onderzoek heb ik tweemaal het verkeerder zwembad aangekocht - allebei voldeden ze totaal niet aan de omschrijvingen. Dit zorgde voor frustratie, niet in de laatste plaats bij mijn kinderen. juist op het moment dat ik het nodig had en blij was met de levering, bleek het niet goed te zijn en moest zonder gebruik van het zwembad een retour worden ingevuld. Dit kostte me ook onnodige tijd en energie om geld terug te krijgen en zorgde voor andere irritaties.

Intex - Easy set Zwembad - 305 x 76 cm - Opblaasbaarzwembad

Top 10 zwembaden voor in de tuin

Uiteindelijk heb ik op Bol.com het meest geschikte en best passende zwembad gevonden voor ons en ben ik zeer tevreden over de kwaliteit, grootte en prijs inclusief de garantie. Natuurlijk zullen de meeste mensen denken en zich afvragen waarom ik niet direct bij Bol ben gaan kijken. Dit kwam omdat andere partijen zich online voordoen als de zwembad expert en ik dacht dat bol meer een generieke aanbieder is dan specialist maar hier kom ik dus volledig op terug. Op alle vlakken zijn ze vooralsnog expert, hebben een ruim assortiment en hebben me niet teleurgesteld.  
De online sites die niet aan de verwachtingen hebben voldaan zal ik jullie besparen - vind ik zelf ook niet netjes - dus benadruk liever de partij waar ik zelf zo over te spreken ben: Bol.com
Middels een aantal eenvoudige selecties krijg je vliegensvlug een selectie van zwembaden welke door externe partijen (voorzien van sterren beoordelingen) worden aangeboden. Nader onderzoek wijst uit dat je alleen in de schappen mag liggen indien je aan de strenge eisen en controles van Bol voldoet dus dat is fijn, zeker als het gaat om garantie.
Na de selecties bleven er nog 10 zwembaden over welke je ook weer eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Deze kun je vervolgens sorteren op prijs, beoordelingen e.d. om zo uiteindelijk een keuze te kunnen maken. En eerlijk is eerlijk, naast het gemak kloppen de beoordelingen van anderen en de productomschrijving bijna 100%, dus ik was en ben positief verbaasd.

De bronafbeelding bekijken

Tot slot

Naast mijn advies om vooral niet teveel in mooie reclames en teksten te geloven en te kiezen voor een gerenommeerd online bedrijf als Bol te kiezen, is het altijd goed om eerst research te doen alvorens je een impuls aankoop doet. Nu geldt dat voor een zwembad voor thuis, maar kan net zo goed een airco zijn voor de warmte, of juist een BBQ bij mooie weer.
Lees ook de vergelijkingen en top 10  van andere producten op deze site. Favoriete artikelen zijn: 

De tip is echt om vooraf goed zaken te vergelijken en uit te zoeken om teleurstellingen, tijd en frustratie achteraf te voorkomen!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden