Wat zijn de verschillen tussen een Berg, Salta en Etan trampoline?

Wat zijn de verschillen tussen een Berg, Salta en Etan trampoline?

Wat zijn de verschillen tussen een Berg, Salta en Etan trampoline?
6 mei 2020

Met een trampoline in je tuin kunnen kinderen zich lekker uitleven na een dag op school te zijn geweest. Een trampoline maakt bewegen leuk, en het is ook nog eens goed voor je conditie. Trampolinespringen is voor kinderen de perfecte manier om even lekker uit te razen. Je krijgt het gevoel van even te kunnen vliegen, spanning om steeds hoger te springen en je kunt eindeloos trucs oefenen. Een trampoline is buitenspeelgoed waarop kinderen op een veilige en verantwoorde manier in de buitenlucht kunnen spelen.

Een trampoline is er in verschillende vormen, maten en soorten te krijgen. Het verschil tussen bijvoorbeeld een ronde en rechthoekige trampoline is dat je bij een rechthoekige trampoline vrijwel het gehele springvlak kunt gebruiken. Dankzij de krachtige veerspanning in combinatie met het sterke frame kun je over het algemeen hoger springen op een rechthoekige trampoline.

Exit Supreme Trampoline Inground 427 cm - Speelgoedodijk

Tegenwoordig zijn er verschillende merken en aanbieders van trampolines, aangezien er veel vraag naar is. Echter is niet ieder merk hetzelfde en kan de kwaliteit behoorlijk verschillen. Niet alleen die van het springoppervlak zelf, maar ook van de randen, veiligheidsnetten en overige onderdelen die een trampoline rijk is. Los nog van de prijzen die erg verschillend zijn.
Om de garantie te hebben dat de kinderen ook echt veilig zijn, kun je het beste kiezen voor een gerenommeerd merk.
De bekendste 3 trampoline merken die garant staan voor veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en service zijn BERG, Salta en Etan. Alle drie de merken hebben diverse modellen en soorten trampolines in de collectie.

Vind hieronder alle informatie over Berg, Salta en Etan. Zo zie je in één oogopslag de voordelen van de merken, de verschillen in trampolines en overige nuttige info.

BERG

Eén van de 3 top trampoline merken is BERG met wereldwijd een ruim assortiment zowel online als fysiek in verschillende winkels. De trampolines van BERG zijn van goede kwaliteit zodat de trampoline gedurende het jaar buiten kan staan zonder zorgen over roest of verkleuring. Het unieke van BERG trampolines zijn de uitstekende veren, waardoor je gemakkelijk hoog kunt springen.
Je kunt kiezen uit ronde, rechthoekige of zelfs trampolines en uit een inground, flatground of staande trampoline. De trampolines zijn verkrijgbaar in dekleuren grijs, rood en groen. zo is er voor elke tuin wel een geschikte maat en kleur te vinden. BERG Trampolines staan garant kwaliteit en compleetheid voor een uitstekende prijs.

Favorit-lijn

De Favorit-lijn van BERG is met zorg en aandacht ontwikkeld zodat zowel kinderen als volwassenen hier veilig en met plezier op kunnen springen. Deze trampolines onderscheiden zich door de lange GoldSpring Solo veren voor een soepel springgevoel. Het Safety Net Comfort is extra veilig door de zelfsluitende ingang en een beschermende foamlaag rondom de palen.

BERG trampoline Favorit Inground 380

€ 439,00 Koop bij bol.com

BERG Favorit Regular

Het frame van deze trampoline is zeer sterk, en omdat de spanning van de veren en het frame gelijk verdeeld is over de gehele springmat kun je overal lekker springen. De trampoline is te verkrijgen als standaard trampoline op poten zonder net of als inground trampoline met veiligheidsnet.

BERG Ultim Favorit

De Ultim Favorit onderscheidt zicht door de rechthoekige vorm. De BERG Ultim Favorit trampoline is te verkrijgen als trampoline op poten en als inground trampoline.

BERG Grand Favorit

Dit is een ovale trampoline waarmee je de voordelen van zowel de ronde als de rechthoekige trampoline combineert. Je profiteert namelijk van het efficiënte en sterke frame van een ronde trampoline én het grote springoppervlak van een rechthoekige trampoline. BERG is de enige aanbieder van kwalitatieve ovale trampolines.
BERG Trampoline Ultim Champion 410 x 250 cm rechthoekig met Safetynet  DeLuxe XL - groen goedkoop kopen bij trampolinewinkel.nl

Voordelen BERG Trampolines

1. Een extra stevig en kwalitatief uitstekend frame wat gemaakt is van gegalvaniseerd en gepoedercoat staal, waardoor de het frame van de trampoline roestbestendig is.
2. Lange levensduur van de beschremrand door UV-resistent PVC
3. Extra dikke beschermrand van wel 2 cm die zorgt voor beveiliging en soms wel 40 cm breed is
4. Lange GoldSpring Solo veren waardoor je overal heerlijk en gemakkelijk kan springen

Prijzen BERG trampoline

Een trampoline van BERG heb je al voor nog geen €200,-. Dit is de meest basis trampoline zonder veiligheidsnet en deregelijke. De prijzen lopen op, afhankelijk van de grootte, model en extra onderdelen, tot ruim boven de €1000,-.

€ 949,00  Koop bij bol.com

SALTA

Salta trampolines, onderdeel van Top Twence BV, staan voor innovatie en hoge kwaliteit. Ze zijn uniek door de stalen, duurzame frames en de brede veiligheidsranden. Alle materialen zijn hoogwaardig en de veren zijn erg stevig. Salta trampolines staan daarnaast bekend om hun goede prijs-kwaliteit verhouding.
De kwaliteit wordt gewaarborgd door de hoge veiligheids-, kwaliteits-en duurzaamheidsnormen die zij aan hun producten stellen. Alle producten zijn getest en uitermate kindvriendelijk.
Salta is één van de beste trampoline merken en heeft diverse soorten modellen in de collectie: ronde, rechthoekige en combo trampolines. 
Alle trampolines zijn voorzien van een brede en dikke veiligheidsrand en de frames zijn vervaardigd van duurzaam en dik staal, wat ook corrosiebestending gemaakt is.
Voor iedereen is er een passende Salta Trampoline omdat deze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en maten. Alle modellen die zij voeren zijn ook met veiligheidsnet te verkrijgen. Bij veel modellen is dit al standaard inbegrepen voor de veiligheid.

Salta modellen

Je hebt de "Standaard Salta" trampolines in verschillende maten en met en zonder veiligheidsnet. Deze zijn uitermate geschikt voor de recreatieve springer die niet te veeleisend is qua techniek. Dit zijn de Salta Comfort en Combo modellen.
Ook is er de "Excellent inground", wat inhoudt dat het ingraven in de tuin extra gemakkelijk en snel gaat dankzij de lage pootjes. Doordat er meer veren op zitten en door het dikkere en bredere randkussen is dit model een klasse hoger dan het standaard model.
Daarnaast heb je de "Premium Black Edition" welke qua kwaliteit en veiligheid vergelijkbaar is met de excellent inground. De Premium Black Edition is echter compleet zwart uitgevoerd met een zwart gepoedercoat frame en een wat dunner en smaller randkussen.
De "First Class Editie" is het topmerk van Salta. Door het zware zwart gepoedercoat frame, dikke randkussen en lange veren is deze Salta trampoline een genot om naar te kijken maar ook een genot om op te springen.
Tot slot heb je ook speciaal ontwikkelde fitness trampolines en kindertrampolines.

Salta Premium Edition Trampoline met Veiligheidsnet - Zwart - 396 x 244 cm  | Fitwinkel.nl

Salta trampolines boven de grond:

Salta Comfort

De Salta Comfort is door de trampolinespecialisten van Betersport verkozen tot de Beste Trampoline Voor Thuis. De keuze hiervoor is tot stand gekomen omdat de trampoline gewoon heel fijn springt en te koop is tegen verrassend lage prijs. Een Salta Comfort trampoline voldoet aan alle veiligheidsnormen en wordt geleverd inclusief veiligheidsnet.

Salta Combo

Een Salta Combo trampoline heeft de perfecte balans tussen veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid, en dat tegen een voordelige prijs. Deze Salta Combo trampoline met net is verkrijgbaar in diverse formaten en vormen. Daarnaast heb je de keuze uit een Salta Combo in het roze, zwart of groen.

Salta Premium Black

De Salta Premium Black trampoline is een moderne trampoline uit het premium segment. De hoogwaardige kwaliteit van de trampolines in combinatie met de volledig zwarte kleurstelling zorgt ervoor dat deze soort ontzettend populair is. Deze trampoline heeft een unieke uitstraling dankzij een zwart gepoedercoat frame, een antraciet trampoline rand en het zwarte veiligheidsnet. De Salta Premium Black is verkrijgbaar in verschillende formaten, en zowel als ronde trampoline als rechthoekige trampoline.
De meestverkochte trampoline in deze serie is: Salta Premium Black Edition Trampoline 244 x 396 cm

Salta First Class

Als je op zoek bent naar een complete en veilige trampoline dan is een trampoline uit de First Class serie van Salta wellicht de ideale optie. Deze trampolines worden geleverd met een strak veiligheidsnet en een bijpassende trap. De First Class trampolines zijn van hoogwaardige kwaliteit, en zijn leverbaar in de kleuren zwart en groen. Tevens heb je de keuze uit een ronde of een rechthoekige trampoline, beide soorten zijn leverbaar in verschillende afmetingen.

Salta Fitness Trampoline

De professionele Salta Fitness Trampoline is geschikt voor zowel gevorderden als beginnende sporters. De meegeleverde beugel biedt extra stabiliteit en ondersteuning en is te gebruiken voor de meest intensieve work-outs. De Salta Fitness trampoline is zowel in het groen als in het oranje te bestellen.

Salta Junior Kindertrampoline

De Junior trampoline van Salta is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten. De kleine trampoline van 140 cm met veiligheidsnet is geschikt voor peuters, kleuters en bassischoolkinderen. Deze trampoline voor kinderen is zowel geschikt voor binnen als buiten. Je hebt de keuze uit een zwarte of een roze kindertrampoline.

Salta Excellent Ground

De Salta Excellent Ground trampolines zijn, zoals de naam al doet vermoeden, van een excellente kwaliteit. De trampolines kunnen geïntegreerd worden in de tuin en dit zorgt voor een strakke overloop van gras naar trampoline. De Salta Excellent Ground ingraaf trampolines zijn verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende formaten.

Salta Royal Base Ground

Een Salta Royal Base Ground trampoline is de perfecte trampoline voor degene die op zoek is naar een ronde ingraaf trampoline die niet te opzichtig aanwezig is in de tuin. Aangezien de Royal Base Ground ingraaf trampoline volledig geïntegreerd kan worden in de tuin, steekt de rand slechts 3 centimeter boven de grond uit. Deze stevige trampolines zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van een kleine trampoline van 251 centimeter tot de grootste trampoline van 427 centimeter.

Prijzen Salta trampoline

Een Salta Junior of Fitness trampoline heb je vanaf €159,-. De prijzen lopen op voor de meest complete en luxe trampolines tot €1000,-.

ETAN

Sinds 1988 is Etan de leverancier van trampolines. Etan staat voor de combinatie van kwaliteit, prijs, plezier en veiligheid. De trampolines van Etan zijn onder te verdelen in inground en trampolines en worden deels in Bosnië geproduceerd. De inground, zowel rond als rechthoekig te verkijgen en met of zonder veiligheidsnet, is in te graven in de tuin en heeft daardoor een minimale valhoogte.
Ook heeft Etan de gewone trampolines op hogere poten in haar assortinment. Deze zijn er in verschillende vormen, afmetingen, kleuren en kwaliteiten.

Modellen Etan trampoline

Etan heeft de Etan-Hi-Flyer en de Etan Premium lijn welke verschillen in kwaliteit (en prijs). De Hi-Flyer is een veilige trampoline tegen een voordelige prijs. De premium trampolines zijn van een hogere, Europese kwaliteit. Zo is de springmat duurzaam en UV-bestendig en is het randkussen niet alleen dikker maar ook gemaakt van Duits PVC.

Trampoline accessoires

Bij Etan hebben ze een groot aanbod aan trampoline accessoires. De accessoires in het assortiment zijn er om de levensduur van de trampoline vergroten, zoals een trampoline hoes die de trampoline beschermt tegen weersinvloeden. Ook kun je accessoires aanschaffen om het trampolinespringen nog meer verhogen, bijvoorbeeld door de Etan bounce board die het trampoline springen nog leuker en spannender maakt! Of een trampoline trap die zorgt dat je eenvoudiger en veiliger het trampoline kunt betreden.

Trampoline onderdelen

Naast de vele accessoires heeft Etan ook een groot aantal onderdelen. Wanneer er een onderdeel aan vervanging toe is of je wilt een nieuw onderdeel toevoegen, dan is dit dus mogelijk. Denk aan een nieuw trampoline frame, een veiligheidsnet, trampoline beschermrand, springmatten en veren. Zelfs de allerkleinste onderdelen zijn los verkrijgbaar bij Etan.

Prijzen Etan trampoline

Vanaf €450,- schaf je een Etan trampoline aan en de prijzen lopen op, afhankelijk van de wensen, tot boven de €1500,-.

Samen springen op trampoline gevaarlijk, lichtste kind vaak de klos | RTL  Nieuws

Top 10 beste trampolines

Ben je inmiddels overtuigd om een trampoline in je (voor)tuin te plaatsen? Je hebt hierboven de nodige informatie opgedaan om te kunnen bepalen welk merk het beste bij jouw wensen past. Naast bovenstaande top merken die garant staan voor kwaliteit en veel springplezier, is er ook de top 10 trampolines van 2020 opgesteld. Alles over de 10 beste trampolines inclusief prijzen en leveranciers vind je in het artikel "Top 10 beste Trampolines".

Tot slot veel springplezier gewenst!

fonQ.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden